Copy
Bekijk deze email in uw browser
Vieringen

Zondag 1 augustus

9:00u Vroegdienst
Voorganger: dhr. Ko Joosse

Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden.

10:30u Hoofddienst Maaskant Open Grenzen
Voorganger: dhr. Ko Joosse

Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden, wel vindt er een registratie plaats bij de ingang van de kerk. De dienst wordt ook gestreamd via het Youtube-kanaal van Kerken in de Laurens.

17:00u Middagdienst De Samaritaan
Voorganger: ds. H. Klink

Zie kerkenindelaurens.nl voor informatie over aanmelden en de livestream.


Dinsdag 3 augustus

12:15u Alledagkerk
Voorganger: ds. Bert Kuipers
Organist: dhr. Jan Teeuw


Vrijdag 6 augustus

12:30u Gebed voor vrede en verzoening
We bidden gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. Entree via de kapel, het deurtje links van de hoofdingang van de Laurenskerk.

 

Vakantiefoto

Paul van Mansum stuurde ons onderstaande foto toe en schreef daarbij:

Een foto van het interieur van de St.-Catharinakapel (ca. 1359) in Lemiers (Zuid Limburg), in 1977 in expressionistische stijl geheel beschilderd  met Bijbelse taferelen door Hans Truijen. Gemaakt op 12 juli; een dag later veranderde de vriendelijke Seiserbeek vlak achter de kapel in een verwoestende stroom! 

Of je nou thuisblijft of weg gaat: de zomermaanden vormen altijd een bijzondere tijd waarin we veel meemaken, maar elkaar minder zien. Zeker deze zomer, nu we weer wat meer van onze vrijheden kunnen genieten en weer eens naar het buitenland reizen of dat ene museum bezoeken waar we maanden niet konden komen.

Om de binding met elkaar te houden, zijn benieuwd naar jouw zomeractiviteiten. Heb je een foto die je met de gemeente wilt delen in de nieuwsbrief, stuur hem ons toe. Het kan dat ene kerkje zijn, gewijd aan een obscure heilige. Of dat indrukwekkende landschap dat je alleen kunt zien na een lange wandeltocht door de bergen. Of één van de zomeractiviteiten van kerkelijk Rotterdam, zoals de een bezoek aan de Alledagkerk of een lunchbijeenkomst in Het Steiger. We ontvangen het graag en we plaatsen de foto dan in een fotorubriek in onze nieuwsbrief.

Stuur je foto naar zondagsbrief@laurenspastoraat.nl
 

Alledagkerk

Afgelopen dinsdag, 27 juli, was de voorganger ds. Bert Kuipers. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door organist dhr. Jan Teeuw en panfluitiste mw. Aniek van Dam-van Oosterom.. U kunt de overdenking teruglezen.
 
Komende dinsdag, 3 augustus, is de voorganger wederom ds. Bert Kuipers. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door organist dhr. Jan Teeuw.

U bent allen van harte welkom in deze extra sfeervolle dienst. Een dienst waarin we samen naar de verkondiging van God’s Woord kunnen luisteren en waarin samen kunnen bidden en samen kunnen zingen,
 

Tot slot

Ter indamming van het coronavirus zijn door het RIVM en de PKN-maatregelen genomen m.b.t. de inrichting van kerk en eredienst. Wij voldoen uiteraard aan deze adviezen. Als u suggesties heeft, stuur ze aan de scriba van de kerkenraad via scriba@laurenspastoraat.nl.

Bijdragen voor deze nieuwsbrief kunt u sturen naar: zondagsbrief@laurenspastoraat.nl. De deadline voor het aanleveren van bijdragen is elke woensdag 20:00 uur.

Pastorale zorg

Mocht u lief of leed willen melden of behoefte hebben aan pastorale zorg, dan kunt u terecht bij Ineke van Houwelingen, voorzitter van de pastorale werkgroep. Zij is bereikbaar via mail: inekevanhouwelingen-rook@chello.nl of telefonisch via 010-4656904.
U ontvangt deze nieuwsbrief van het Laurenspastoraat Rotterdam als lid van de wijkgemeente, omdat u in het verleden heeft aangegeven regelmatig informatie te willen ontvangen, of omdat u zich zelf heeft ingeschreven via onze website.

Wilt u deze nieuwsbrief wekelijks ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.

Ontvangt u de nieuwsbrief, maar wilt u zich afmelden?
Klik hier om u uit te schrijven.

Wilt u uw emailadres en/of persoonsgegevens aanpassen?
Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Ons kantooradres is:
Laurenspastoraat
Grotekerkplein 101
Rotterdam, 3011GC
Netherlands

Add us to your address book


Copyright © 2021 Laurenspastoraat, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp