Copy
Bekijk deze email in uw browser

 

Diensten

 

Zondag 6 november

09:00 uur Vroegdienst

Voorganger: ds. Laurens Korevaar
 

10:30 uur Hoofddienst Maaskant Open Grenzen

Voorganger: ds. Bernard van Verschuer
De dienst is ook vanaf thuis te volgen via ons youtube kanaal. De orde van dienst is te downloaden via deze pagina
 

19:00 uur Choral Evensong

Voorganger: ds. Bert Kuipers
 

Dinsdag 8 november

12:15 uur GEEN Alledagkerk

 

Vrijdag 11 november 

12:30 uur Gebed voor vrede en verzoening

We bidden gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede.

 

Berichten

Bij deze zondag

Vroegdienst

Wat kenmerkt het leven in de stad, als het goed is? De profeet Jesaja en Jezus laten het ons vandaag horen en zien. Het gaat om de kernwaarden: trouw, gerechtigheid en vrede. Zij vormen zowel de gaven als de opgaven voor het goede leven in stad en land. Kort en goed: TGV. Hier kunt u de liturgie alvast bekijken.

Uit de gemeente

 

Catechisatie 12-14 jaar

Op maandag 7 oktober is er catechisatie-avond voor de groep van 12-14 jaar. We komen samen in het kantoor van De Hofdame, naast de Laurenskerk (Grotekerkplein 101). We beginnen om 19.30 uur.
 
We bieden voor het komende seizoen catechisaties aan voor drie leeftijdsgroepen; 12-14, 15-17 en 18+. En iedere groep komt dit seizoen 6 x bij elkaar, drie keer in het najaar en drie keer in het voorjaar. We sluiten het catecheseseizoen natuurlijk af met een leuke activiteit.
 
De overige data voor de groep 12-14 jaar zijn: 12 december, 9 januari, 6 februari en 6 maart
Opgave en informatie bij ds. Harold Schorren, telefoon 06-15195149, predikant@laurenspastoraat.nl
 
Ds. Harold Schorren en Chadassa Montagne (jeugdouderling)
 

Kinderkerst in de Laurenskerk

“Steek je licht eens op!”
Op zaterdag 24 december is er om 19.00 uur weer een kinderkerstfeest in de Laurenskerk. Met natuurlijk weer een prachtig kinderkerstspel als vanouds. Het wordt een prachtig verhaal dat we voor een heel groot publiek mogen vertellen. De werktitel van het kerstspel is: “Steek je licht eens op!”
We zoeken natuurlijk jonge acteurs en figuranten. Dit is je kans… Maria en Jozef, herders en engeltjes, Herodes en schriftgeleerden, herbergier en wijzen uit het oosten. Als je mee wilt spelen kun je je nu al opgeven bij Coreline Schep, coreline_schep@hotmail.com , 06 13 83 12 36.
We hebben 3 repetities gepland:
• Zondag 27 november, 12.00 – 14.30 uur (tijdens vier de zondag)
• Zondag 11 december, 12.00 – 14.30 uur
• Zaterdag 24 december, 12.00 – 15.00 uur

 

Verschijningsdatum kerstnummer KerkenindeLaurens

Het eerstvolgende nummer van ons kerkblad zal een week later in uw (digitale) postbus vallen dan oorspronkelijk het plan was. Dat betekent, dat u het blad rond de 13e november zult ontvangen.
Voor actuele gegevens over de kerkdiensten verwijzen we naar onze website www.kerkenindelaurens.nl
 

Op de agenda

 

4 november: Oekraïne zingt voor Oekraïne


De Oekraïense jeugdkoren Dzvinochok (jongens) en Vognyk (meisjes) maken op hun concertreis naar Nederland een tussenstop in de Laurenskerk. Op vrijdag 4 november om 20.00 uur zijn de koren, samen met Laurens Vocaal onder leiding van Wiecher Mandemaker en met medewerking van organist Hayo Boerema, te beluisteren in de Laurenskerk te Rotterdam. Waarbij onder meer het Requiem van Fauré wordt uitgevoerd.
Het concert is vrij toegankelijk. Er wordt geen entree geheven, maar giften zijn meer dan welkom. De opbrengst komt ten goede aan de wederopbouw van het (culturele) leven in Kiev, zoals scholing, lesmateriaal, begeleiding enz..
Wie niet in de gelegenheid is om één van de concerten bij te wonen, kan uiteraard ook een financiële bijdrage doen via de volgende bankrekening: Stichting Oekraïne Kiev Utrecht (NL32 INGB 0004788722 o.v.v. Dzvinochok Nederland).
Vrijdag 4 november 20:00 uur, Laurenskerk.
 

5 november: benefietactie Sint voor Kint


Kom in actie voor Rotterdamse kinderen in armoede door mee te doen met de Sponsorloop rondom de Kralingse Plas op 5 november a.s.

Op zaterdag 5 november om 15:00 uur kun je meedoen met de sponsorloop rondom de Kralingse Plas. Ben jij sportief en lukt het jou om een rondje van 5 km hard te lopen? Meld je dan nu aan en laat je sponsoren voor jouw prestatie. Speciaal voor kinderen is er een parcours met kleine rondjes over het grasveld en daarna zijn er heerlijke pannenkoeken en marshmallows! Geef je op als deelnemer (of stel je vragen) via sintvoorkintnoord@gmail.com en ontvang een formulier voor het werven van sponsors.

Het doel voor dit jaar is om 2000 kadobonnen uit te delen, zodat ook kinderen die opgroeien in armoede een keer iets extra’s kunnen krijgen zoals een Sinterklaaskado. Help je mee, zodat we zoveel mogelijk kinderen blij kunnen maken? Elke bijdrage, groot of klein, maakt het verschil!

Kijk voor meer informatie op www.sintvoorkint.nl!

Benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam i.s.m. Rotterdamse kerken. Serve the City Rotterdam is onderdeel van de diaconale koepelorganisatie Stichting Samen 010.

 

6 november: Wake bij het Detentiecentrum

De eerstvolgende wake bij het Detentiecentrum Rotterdam is op zondag 6 november a.s. van 16-17 uur.Gastspreker bij deze 194e wake is Lydia Roosendaal, pastor Bergsingelkerk. 

Plaats | Portelabaan 7, Rotterdam
 

8 november: Koffie Café


We ontmoeten elkaar voor gezelligheid, een praatje. Iedere keer is er een korte bijdrage van muziek, beelden of een verhaal. Voor wie wil, is er ter afsluiting een kleine lunch.
Deze keer is onze gast Ivo de Jong, vrijzinnig voorganger in Rotterdam, Schiedam, Woubrugge en Brielle en namens de Vrijzinnigen Nederland lid van de Raad van Kerken in Nederland. Vanuit die hoedanigheid nam hij deel aan de 11e Algemene vergadering van de Wereldraad van Kerken in Karlsruhe (Duitsland).
 
De Wereldraad van Kerken werd in 1948 opgericht te Amsterdam en nu, drie generaties later, keren de kerken samen voor tien dagen terug naar Europa. Er hebben zich 4000 deelnemers voor deze conferentie ingeschreven, waarvan 30 uit Nederland. Ivo zal de inspiratie, die hij daar opdeed met ons delen.
 
(let op: normaal kunt u na het koffie-café deelnemen aan de Alledagkerk dienst, maar niet op deze dinsdag, want de Laurenskerk is gesloten.)
 

12 november: Ziel en Zaligheid, Laurenscollegium

In tijden van rouw is het vaak de muziek die verlichting brengt. Dat wordt al eeuwenlang zo ervaren. In dit programma is muziek uit drie eeuwen samengebracht. De zangteksten bieden ruimte voor verdriet, maar ook voor hoop, troost en perspectief. Het kan geen toeval zijn dat juist de eindigheid van ons bestaan componisten inspireerde tot hun mooiste werken. Geworteld in de Laurenskerk brengen wij in de donkere dagen van november een moment van bezinning.  Meer informatie en kaartverkoop
 

13 november: International Service for peace

We realise that our prayers for peace are very much needed, when we watch the daily TV news bulletins full of cruelty and bloodshed. 
This real international service helps to remind us of the global reach of the Christian faith in its varied cultural and denominational expressions. The experience of worshipping together the One and Only true God – and for us Christians through Jesus Christ, strengthens us to face up to this world’s violation of peace and human rights and to stand up for the beliefs from the scriptures.   
 
It is over ninety years ago that the Scots International Church Rotterdam (SICR) organised this traditional service for the first time, inviting pastoral leaders from Rotterdam to come together for an annual ecumenical International Service for Peace. This year it will be held on Sunday evening 13th November at 19.30 at the Scots International Church Rotterdam.  
  
The service includes a mixture of prayers, Bible readings and hymns in the own language and tradition of each participant church.  
  
For more information click here
 

16 november: Aan de Laurens Schrijftafel.

Creatief/reflectief dagboek schrijven gaat niet om mooi en foutloos schrijven. Het gaat om het schrijven vanuit je hart, je openstellen voor wat je bezig houdt op dit moment. Zonder dat je precies weet wat er uit je pen gaat komen, begin je met schrijven naar aanleiding van een eenvoudige oefening die ik je aanreik. Het is luisteren naar je pen, je volgt al schrijvend  je gedachtenstroom.  Het levert steeds weer verrassende inzichten en gesprekken op.
Wanneer je gaat schrijven over het onderwerp, zul je merken dat het je altijd brengt naar je eigen leven van dit moment of naar herinneringen, daarom is het dagboekschrijven. Je reflecteert al schrijvend op je leven, je ervaringen, je herinneringen, je plannen, je dromen. Tenslotte is het ook creatief schrijven, omdat er diverse schrijfvormen gebruikt worden.
Het schrijven is begrensd, bij elke oefening geef ik aan, hoelang er geschreven wordt, dat kan variëren van een paar minuten of enkele regels tot een sprintje van 10 minuten. Je leert diverse schrijfvormen toe te passen.  Ik maak voor elke bijeenkomst een ander schrijfprogramma. Je kunt inschrijven voor één of meerdere keren. De thema’s waarover we schrijven, kunnen gerelateerd zijn aan het kerkelijk jaar, aan een gedicht of een lied. 
Nieuwsgierig geworden? Wees welkom en kom het eens proberen, samen schrijven aan de LaurensSchrijftafel.
De Laurensschrijftafels zijn:
16 november van 14-16 uur
30 november van 20-22 uur
18 januari 2023 van 14-16 uur
9 februari 2023 van 20-22 uur
Aanmelden en meer informatie bij Hannie van Keulen, hahy48@hotmail.com 06-22745200
 

Vanaf 24 november: Cursus: Filosofie van de empathie

Tijdens deze avonden worden De kracht van empathie van Cyndi Dale en Empathie van Ron Krznaric besproken. Wat is de filosofie achter empathie? Wat zeggen grote filosofen over empathie? Welke soorten empathie bestaan er? Kun je voor empathie kiezen? Wanneer is empathie handig, geboden of noodzakelijk? Vier avonden vol informatie, interactie en gesprekken.
Data: 24 november en 1, 8 en 15 december (donderdagavond)
Locatie: Statenweg 96a Rotterdam. Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur/ Prijs: € 45,00
Docent: dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus)
Opgeven kan door te mailen naar: Jan.deBas1964@gmail.com
(bron: Nieuwsbrief Maaskant Open Grenzen)
 

27 november: presentatie Arjen Erkel over mensenrechten


Op 27 november zal Arjen Erkel, ook vanuit eigen ervaring,  om half 1 een presentatie in de Laurenskerk geven over mensenrechten. Zijn programma staat onder de naam "Vrijheid van denken en doen" Hij zal ook het gesprek voeren met de aanwezigen over mensenrechten. Wat speelt er zoal op het gebied van mensenrechtenschendingen? Wat kan je er aan doen en wat is het meest effectief om het aan de orde te stellen? Hebben we als kerk een speciale verantwoordelijkheid bij het aan de kaak stellen van mensenrechtenschendingen?
 
Arjen Erkel is een Nederlandse internationale spreker, ondernemer en auteur. Zijn lezingen en workshops met als hoofdthema "Ontgijzeling" gaan over verbinding en vrijheid van denken en doen . Hij werd bekend doordat hij in de zomer  van 2002 werd ontvoerd tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen in Dagestan.
 
Elke vierde zondag is er in de Laurenskerk een schrijfactie voor Amnesty. Er worden dan brieven gestuurd naar autoriteiten in landen waar mensenrechten worden geschonden.  Ook op deze vierde zondag van november kan er weer getekend worden, maar kan ook aandacht worden gegeven aan andere mogelijkheden om het werk van Amnesty te ondersteunen, zoals het sturen van kaarten aan gevangenen worden, het sturen van een mail e.d. Ook zijn kerstkaarten, kaarsen, servetten e.d. te koop in de aanloop naar kerst. Op 10 december neemt de kerk deel aan de landelijke schrijfactie in verband met de internationale dag van de mensenrechten.
 
Toegang is gratis. Meer informatie is te verkrijgen bij predikant@laurenspastoraat.nl"
 

Terugkijken


Kijk de hoofddienst van Maaskant Open Grenzen van afgelopen zondag hier terug.


Kijk de allerheiligenviering van afgelopen zondagavond hier terug.


Busreis naar Tilburg

We delen nog wat foto's van de geslaagde busreis naar Tilburg. Alle foto's zijn genomen door Peter van Wijk


 

 

Tot slot

Bijdragen voor deze nieuwsbrief kunt u sturen naar: zondagsbrief@laurenspastoraat.nl. De deadline voor het aanleveren van bijdragen is elke woensdag 20:00 uur.

Pastorale zorg

Mocht u lief of leed willen melden of behoefte hebben aan pastorale zorg, dan kunt u terecht bij ds. Harold Schorren (telefoon: 06-15195149 of mail: predikant@laurenspastoraat.nl) of  bij Ineke van Houwelingen, voorzitter van de pastorale werkgroep. Zij is bereikbaar via mail: inekevanhouwelingen-rook@chello.nl of telefonisch via 010-4656904. 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief van het Laurenspastoraat Rotterdam als lid van de wijkgemeente, omdat u in het verleden heeft aangegeven regelmatig informatie te willen ontvangen, of omdat u zich zelf heeft ingeschreven via onze website.

Wilt u deze nieuwsbrief wekelijks ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.

Ontvangt u de nieuwsbrief, maar wilt u zich afmelden?
Klik hier om u uit te schrijven.

Wilt u uw emailadres en/of persoonsgegevens aanpassen?
Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Ons kantooradres is:
Laurenspastoraat
Grotekerkplein 101
Rotterdam, 3011GC
Netherlands

Add us to your address book


Copyright © 2022 Laurenspastoraat, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp