Copy
Bekijk deze email in uw browser

Vieringen

 

Zondag 26 september

 

09:00 uur Vroegdienst

Voorganger: ds. Wout van der Spek
.

10:30 uur Laurenspastoraat Dienst van Schrift en Tafel

Voorganger: ds. Harold Schorren
Organist: Hayo Boerema
Met medewerking van de Laurenscantorij onder leiding van Wiecher Mandemaker
.
Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden, wel vindt er een registratie plaats bij de ingang van de kerk. De dienst is ook vanaf thuis te volgen via ons youtube kanaal. De orde van dienst is te downloaden via deze pagina
.

15:30 uur Kliederkerk

Voorganger: ds. Harold Schorren
.

19:00 uur Oecumenische vredesdienst 2021

Voorgangers: ds. Henriette van Dunné en ds. Harold Schorren.
.

Dinsdag 28 september

.

GEEN Alledagkerk

.

Vrijdag 1 oktober

.

12:30 uur Gebed voor vrede en verzoening.

We bidden gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede.
.
Voor alle vieringen geldt: u wordt verzocht om binnen de kerk anderhalve meter afstand te bewaren en niet te komen bij verkoudheidsklachten.
 
-------------------

Berichten

.
 

Bediening heilige Doop

In de hoofddienst van aanstaande zondag wordt de Doop bediend aan Julia Michelle Guerrier (24 juli 2018) en  Marcus Peterson Guerrier (1 september 2020), dochter en zoon van Nicole Duyvelshoff en Peterson Guerrier. Zij willen hun dochtertje en hun zoontje laten dopen, nu ze na de coronabeperkingen weer in Nederland op bezoek kunnen zijn.
De lezingen in deze dienst zijn 2 Samuel 23:13-17, Handelingen 6:1-7 en Johannes 7:40-52.
-Harold Schorren
.

Adoptiepoortje na de doopdienst voor Sint voor Kint.

Na de doopdienst mag u weer in het poortje lopen, een vrolijke traditie voor een goed doel. Op 12 september jl. werd er vrolijk gehengeld voor het project Edukambani en we hadden een prachtige opbrengst van € 175,00. Dank u wel daarvoor.
 
Dit keer voor een bijzonder mooi doel in Rotterdam: Sint voor Kint. Dit is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen tussen 3 en 15 jaar, die opgroeien in armoede. Van de opbrengst geeft de organisatie aan de ouders rond Sinterklaas een cadeaubon t.w.v. €20,- van de speelgoedwinkel waarmee zij zelf een cadeau kunnen kopen voor hun kinderen.
.
Ieder jaar besteden wij hier als Laurenspastoraat aandacht aan en kunnen we een mooi bedrag geven. We hopen dat “Sinterklaas” dit jaar al vroeg de Laurenskerk bezoekt. Vanuit de diaconie bevelen wij deze collecte van harte bij u aan
-Coreline Schep
.
 

Kliederkerk

Zondag 26 september, 15.30 uur
Op zondag 26 september a.s. is de première van de Kliederkerk in de Laurenskerk. We gaan bezig met het verhaal van David en Goliat.
Iedereen is van harte welkom. De Kliederkerk is er voor jong en oud, en wil de generaties met elkaar verbinden. We willen samen ontdekken, samen vieren en samen eten.
Nieuwsgierig? Kom langs! Leer nieuwe mensen kennen, geniet van het knutselen, laat je verrassen door het verhaal. We eindigen de middag met een eenvoudige maaltijd.
Meer informatie: contact@citypastor.nl
-Harold Schorren
.

Oecumenische Vredesvespers

Zondag 26 september, 19.00 uur
‘Heb de moed om het licht te zijn. Verlangen naar een inclusieve samenleving’. Het initiatief voor deze dienst ligt bij het Oecumenisch Laurensberaad waarin de binnenstadskerken van Rotterdam vertegenwoordigd zijn.
De Vredesweek is dit jaar van 18 t/m 26 september. Het thema dat PAX gekozen heeft is: ‘inclusief samenleven’. Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommigen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze uitsluiting ligt diep verankerd in onze maatschappij. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen.
De inspiratie ligt in het indrukwekkend gedicht ‘The Hill We Climb’ van Amanda Gorman dat zij las bij de inauguratie van president Joe Biden. Een kort fragment…


 
When day comes we step out of the shade,
aflame and unafraid,
the new dawn blooms as we free it.
For there is always light,
if only we're brave enough to see it.
If only we're brave enough to be it.
 
 
Als het dag wordt zeggen we de nacht vaarwel
vurig en zonder vrees
De nieuwe dageraad bloeit open nu wij hem bevrijden
Want het licht blijft altijd schijnen
Als je maar de moed hebt het te zien
Als je maar de moed hebt het te zijn
 
(Vertaling: Katelijne De Vuyst)
.

Namen voor de allerheiligenviering.

Op 31 oktober a. s. wordt om 19.00u. de Allerheiligenviering gehouden.
In deze viering zullen overledenen van het voorbije jaar worden herdacht. Ds. Harold Schorren, Laurenspastor, zal in deze dienst voorgaan.
Indien u namen van dierbaren genoemd wilt hebben, dan kunt u die via monique@laurenspastoraat.nl doorgeven.
Wilt u daarbij s. v. p. de volledige naam van de overledene en de overlijdensdatum aangeven. Tevens vragen wij u te vermelden met hoeveel personen u de viering zal bijwonen.
.
 

Pride viering

Zondag 26 september is er tijdens de Rotterdam Pride weer een Pride Viering. De viering is in de Arminiuskerk, Museumpark 3, Rotterdam. Het thema is ‘We could be heroes’. De viering begint om 15 uur en na de viering is er tijd voor ontmoeting.
.
Iedereen is van harte welkom om deze viering te bezoeken. Er is voldoende plaats om 1,5 meter afstand te houden. Je hoeft je niet aan te melden.
.

Leerhuis Spiritualiteit: Introductie zen-meditatie

maandagavond 27 september, 19.30-21.30 uur, Het Steiger,
1e Nieuwstraathof 2, zie: www.leerhuisspiritualiteit.nl
(bron: steigerse nieuwsbrief)
.

Oecumenische leerkring over Bijbelse heldenverhalen

De oecumenische leerkring heeft deelnemers uit verschillende kerken in Rotterdam waardoor in de discussies verschillende zienswijzen en tradities over tafel gaan. We leren op een andere manier naar ons eigen geloof te kijken, te luisteren naar andere visies én bespreken een theologisch thema waar we allemaal wat van opsteken. Vorig jaar begonnen we met het lezen van onderstaand boek, maar we kwamen door Covid-19 niet ver. Daarom in de herhaling: Elf predikanten lezen een bijbels verhaal door een autobiografische bril. Ze verbinden hun bijbelse held met hun eigen levenservaringen. In “Mijn held en ik” vertellen ze hierover en nemen ons mee in het verhaal van hun held. Een verfrissende manier waardoor je weer op een andere manier bijbelverhalen leest. In de Oecumenische leerkring lezen we een selectie uit deze verhalen. Daarnaast zoeken we ook of wijzelf een held(enverhaal) in de bijbel kunnen vinden, die we kunnen verbinden met ons eigen levensverhaal Data: 28 september, 12 oktober, 9 november, 11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april en 17 mei elke keer van 10.00-12.00 uur. Plaats: de kerkenraadskamer van de Remonstrantse Kerk, Museumpark 3 Begeleiding: ds. Tjaard Barnard en ds. Katinka Broos Kosten: koffie en thee: € 10,--, en de kosten van het boek: Bert Dicou en Koen Holtzapfel (red) “Mijn held en ik. Autobiografisch bijbellezen”. Skandalon € 16.95
.

Huwelijk

Op 30 september a.s. zal in de Laurenskerk het huwelijk ingezegend worden van Bianca Cijntje en Virgel Berkleef. De dienst begint om 11.00 uur en wordt geleid door onze Laurenspastor Harold Schorren.
Bianca en Virgel wonen in Capelle aan den IJssel en zijn beide werkzaam in de zorg. Samen met hun kinderen zijn ze lid geworden van het Laurenspastoraat.
Wij heten hen van harte welkom in onze gemeente en wensen hen een mooie dienst en een gelukkige toekomst.
.

Orgelconcert Willeke Smits

Op zaterdag 2 oktober 2021 zal om 16.00 uur Willeke Smits, als gastorganiste in Het Steiger optreden. Het is de opening van het concertseizoen voor orgel 2021-2022.
Zij voert de volgende werken uit:
- Edward Grieg: Holberg Suite, in olden styl
- Arvo Pärt: Mein Weg hat Wellen und Gipfeltäler
- Joseph Callaerts: Toccata
- Herman Strategier: Chaconne
- Hendriks Andriessen: Toccata
Gezien de programmering belooft dit concert spanning, virtuositeit en originaliteit.
Toegang is gratis, collecte na afloop.
(bron: steigerse nieuwsbrief)
.

Klimaatpelgrimstocht

Kom als kerk in actie voor het klimaat!

Vanuit ons geloof willen we onze stem laten horen voor het behoud en herstel van Gods schepping. In aanloop naar de VN-Klimaattop organiseren GroeneKerken en Vastenactie daarom het Nederlandse deel van de internationale klimaatpelgrimstocht onder de naam ‘Gewoon gaan!’.

De tocht startte op 14 augustus in Polen. Dertig pelgrims zijn vanuit daar op weg naar de VN-Klimaattop in Glasgow in november. Met deze pelgrimstocht benadrukken we als kerken en organisaties dat er aandacht nodig is voor de huidige klimaatveranderingen en het belang van een rechtvaardig klimaatbeleid.
Hoe kunt u meedoen?
Van 30 september tot 11 oktober komt de klimaatpelgrimstocht door Nederland. Er zijn verschillende manieren om mee te doen.
  • Onderteken de internationale klimaatpetitie, waarin regeringsleiders worden opgeroepen tot een rechtvaardig klimaatbeleid. De pelgrims zullen de petitie namens alle ondertekenaars aanbieden aan de voorzitter van de VN-Klimaattop.
  • Loop mee met een klimaatetappe. Kies één van de elf klimaatetappes tussen Enschede en IJmuiden. Op zondag 10 oktober sluiten we het Nederlandse deel af met een grote klimaatmars.
  • Verspreid bijgaand bericht over de klimaatpelgrimstocht onder de leden van uw geloofsgemeenschap, zodat wie dat wil een etappe kan meelopen en de petitie kan ondertekenen.
Meer informatie? 
Over de petitie en de gelovige onderbouwing ervan: www.groenekerken.nl/klimaatpetitie.
Over de klimaatpelgrimstocht: www.groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht/
.

Vakantiefoto

We kregen nog een verlate vakantiefoto van Sabien Kooijman, met een mooi bijschrift dat we u niet willen onthouden. Hierbij.


 
November 2019 was ik in Edinburgh om het afstuderen van mijn oudste kleinzoon mee te maken. Een  geweldige stad, zelfs in  natte en donkere novemberdagen.
Daar ontdekte ik in de National Gallery dit  - voor mij onbekende- schilderij van Johannes Vermeer. Het  trof mij door het ongewone en huiselijke  beeld, Jezus, zo'n beetje hangend op een stoel in aandachtig gesprek met Martha en met verwijzende vinger naar Maria, die luistert. Niets "vrooms" aan te ontdekken en een prachtig schilderij.
.

Ahmed Aboutaleb beste burgemeester van de wereld.

Onze burgemeester is uitgeroepen tot de beste burgemeester ter wereld 2021. Hij deelt de World Mayor 2021-prijs met de burgemeester van de Franse stad Grigny.
Sinds 2004 reikt de Londense stichting City Mayors Foundation, een internationale denktank die zich bezig houdt met lokaal bestuur, de prijs elke twee jaar uit. Onze burgemeester is de eerste Nederlandse winnaar van de prijs.
In het juryrapport heet het, dat “beide burgemeesters gemeen (hebben), dat ze een sterke overtuiging hebben dat vrede, vrijheid, gelijke rechten en waardigheid enorm belangrijk zijn voor de sociale cohesie (in de stad)”. 
Het Laurenspastoraat feliciteert onze burgemeester met deze welverdiende onderscheiding!
.
 

Teruglezen: Alledagkerk

In de overdenking van de alledagkerk van 21 september verbond ds. René van Loon de ophef over het ‘slavernijpaneel’ van de Gouden Koets met Paulus’ brief aan de Galaten ‘In Christus Jezus bent u allen kinderen van God’ en de huidige ongelijkheid in de wereld. Zeer lezenswaardig! Download de overdenking hier.
.
Volgende week is er GEEN Alledagkerk.
.
 

Terugkijken

Kijk de dienst van Maaskant Open Grenzen van afgelopen zondag hier terug.
 
--------------------
 

Tot slot

Ter indamming van het coronavirus zijn door het RIVM en de PKN maatregelen genomen m.b.t. de inrichting van kerk en eredienst. Wij voldoen uiteraard aan deze adviezen. Als u suggesties heeft, stuur ze aan ds. Harold Schorren mail predikant@laurenspastoraat.nl of aan de scriba van de kerkenraad via scriba@laurenspastoraat.nl

Bijdragen voor deze nieuwsbrief kunt u sturen naar: zondagsbrief@laurenspastoraat.nl. De deadline voor het aanleveren van bijdragen is elke woensdag 20:00 uur.
 

Pastorale zorg

Mocht u lief of leed willen melden of behoefte hebben aan pastorale zorg, dan kunt u terecht bij ds. Harold Schorren (telefoon: 06-15195149 of mail: predikant@laurenspastoraat.nl) of  bij Ineke van Houwelingen, voorzitter van de pastorale werkgroep. Zij is bereikbaar via mail: inekevanhouwelingen-rook@chello.nl of telefonisch via 010-4656904. 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief van het Laurenspastoraat Rotterdam als lid van de wijkgemeente, omdat u in het verleden heeft aangegeven regelmatig informatie te willen ontvangen, of omdat u zich zelf heeft ingeschreven via onze website.

Wilt u deze nieuwsbrief wekelijks ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.

Ontvangt u de nieuwsbrief, maar wilt u zich afmelden?
Klik hier om u uit te schrijven.

Wilt u uw emailadres en/of persoonsgegevens aanpassen?
Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Ons kantooradres is:
Laurenspastoraat
Grotekerkplein 101
Rotterdam, 3011GC
Netherlands

Add us to your address book


Copyright © 2021 Laurenspastoraat, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp