Copy
Bekijk deze email in uw browser

Vieringen

Zondag 18 juli

 .

09:00 uur Vroegdienst

Voorganger: dhr. Co Elshout
Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden.
.

10:30 uur Hoofddienst Maaskant Open Grenzen

Voorganger: ds. Helene Perfors

Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden, wel vindt er een registratie plaats bij de ingang van de kerk. De dienst is ook vanaf thuis te volgen via ons youtube kanaal. De orde van dienst is te downloaden via deze pagina
 .

17:00 uur Middagdienst De Samaritaan

Voorganger: ds. F. Wijnhorst
Meer informatie, ook over aanmelden en de livestream vindt u hier
.

Dinsdag 20 juli

.

12:15 uur Alledagkerk

Voorganger: mw. Joke van Rosmalen
Organiste mw, Willemijn Roodbergen 
Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden.
 .

Vrijdag 23 juli 

.

12:30 uur Gebed voor vrede en verzoening.

We bidden gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede.
Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden.
.
Voor alle vieringen geldt: u wordt verzocht om binnen de kerk anderhalve meter afstand te bewaren en niet te komen bij verkoudheidsklachten.
 .
-------------------

Berichten
 .

Geboorte


Op woensdag 7 juli is geboren Julia Maria Steenbrink, het eerste kindje van Ferdi en Lisanne Steenbrink-Faas. Julia is het derde kleinkind van Wim en Annelies Steenbrink. Ouders en kind maken het goed.
.
-------

Streamen in de Laurenskerk

De coronapandemie heeft ons aangezet om onze diensten ook online beschikbaar te maken. Eerst via TV Rijnmond en later via ons eigen youtube kanaal.
.
Vooral dat laatste was een flinke uitdaging. Eerst was er bijvoorbeeld helemaal geen stabiel internet in het koor van de kerk. We moesten alle middelen (camera’s, geluidsopname apparatuur, mengpaneel, computer) aanschaffen en een groep vrijwilligers moest worden ingewijd in de wondere wereld van geluidsopname, beeldkwaliteit en youtube. En toen we eenmaal geïnstalleerd waren, veranderden we de plek van de eredienst in de kerk, wat weer voor nieuwe hoofdbrekers zorgde.
.

.
Maar al scrollend door ons youtube kanaal, kunnen we concluderen dat het niet voor niets was. Tussen de inmiddels maarliefst 62 video’s zitten pareltjes van diensten, zoals de Allerheiligenviering 2020, een Roze Viering, de Kerst en Oudjaarsdiensten, bijna de gehele Stille Week en daarna de vieringen met Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Eén van de leukste video’s, is het ontsteken van de Paaskaars op het Grote Kerkplein, dat streamer van dienst Renske met haar i-phone filmde.
.

.
En nog mooier: al die video’s worden goed bekeken. Gemiddeld 307 keer. Met als absolute uitschieter (natuurlijk) de Kerstnachtdienst, met ruim 1500 views. Het streamen slaat de brug tussen onze kerkgemeenschap en omgeving. We merken dit bijvoorbeeld ook in de toename van het aantal abonnees van ‘Morgen is het Zondag’.
.
Daarom is op dit moment een proces gaande om een vaste installatie in de kerk aan te brengen waarmee kerkdiensten uitgezonden kunnen worden. Deze vaste installatie zal robuuster zijn dan de huidige installatie.
.
Tot slot nog twee oproepen.
Allereerst: mocht u tijdens een livestream merken dat het geluid of beeld slecht is, vragen we u dit aan te geven in de chat functie van youtube. Die chats worden gelezen door degene die in de dienst de stream verzorgt. Zo kan hij of zij tijdig de instellingen aanpassen.
Daarnaast: streamen is erg leuk en zinvol. Op dit moment verzorgt een groep vrijwilligers de streams. Wilt u ook meedoen? -Dan leggen we graag uit hoe het werkt en bent u van harte welkom om samen met een meer ervaren vrijwilliger ook af en toe een stream te verzorgen. Geef uw interesse aan via mailadres info@laurenspastoraat.nl, of bij Peter Groeneweg.
.
---

Afsluitende picknick jonge gemeentegroep


We hielden met een bijna voltallige jonge gemeentegroep de traditionele afsluitende picknick bij de dominee in de achtertuin. Omdat Mark vanwege zijn kraamtijd voor het eerst in jaren afwezig was, had Quirijn deze belangrijke taak van pannenkoekenbakker overgenomen. Het werd een gezellige avond waar we wilde plannen maakten voor die voetreis naar Rome (of een andere pelgrimstocht) die we ooit met elkaar willen maken. Na de zomer komen we weer bij elkaar als gespreksgroep. Wil je meedoen? Neem contact op met predikant@laurenspastoraat.nl
.
----

Dank


Blij verrast waren wij, toen wij onlangs een gift mochten ontvangen van uw gemeente. Dit kwam ons goed van pas, want de coronaperikelen mogen dan goeddeels verdwenen zijn; armoede is dat geenszins. Daarom is het een zegen dat wij, mede dankzij uw gift, wij nu kunnen blijven uitdelen tijdens onze wekelijkse Voedselbank in Crooswijk.

.
---

Fietsbedevaart naar Brielle


Op zondag 8 augustus organiseren de Dominicanen een fietsbedevaart naar Brielle. Dit ter ere van de 800ste sterfdag van Sint Dominicus. In Brielle is een bedevaartsplek ter ere van de Martelaren van Gorcum, die op 9 juli 1572 in Gorcum vermoord werden. Een van deze 19 martelaren was dominicaan Joannes van Keulen. Brielle is daarmee een echte dominicaanse bedevaartsplek.
 .
“Christenen zijn mensen van de weg”, zegt broeder Michael-Dominique, “en dominicanen ook. Dominicus stuurde zijn broeders van het eerste uur er op uit de wereld in om te prediken. En dat doen we tot op de dag van vandaag. (…) Dat willen we met deze fietsbedevaart nog eens onderstrepen. En we nodigen iedereen uit met ons mee te fietsen!” zegt broeder Michael-Dominique.
 .
Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.
.
----

Zomer Lunchprogramma

De zomervakantie staat voor de deur. Veel mensen trekken naar ‘buiten’, al of niet verder weg. Het ziet er naar uit dat we makkelijker bij elkaar kunnen komen. Daarom organiseren wij vanuit Het Steiger van 12 juli tot en met 30 augustus iedere maandag, woensdag en donderdag vanaf 12:30 een lunchprogramma in Citykerk Het Steiger, ingang Hang 18 (kerk open vanaf 12:00 uur).
 .
Telkens vertelt één persoon iets over een goed boek, muziek, tuinen, stilte, Maria, Maria Magdalena, schilderen of een tentoonstelling.
 .
Het programma van deze week is:
Maandag 19 juli 12:30 uur: Miep in ’t Veen: N.a.v. de parabel “De verloren zoon”      
Woensdag 21 juli 12:30 uur: Janneke van Zelst : “wanneer de stilte spreekt”.
Donderdag 22 juli 12:30 uur: Karin Bornhijm: Maria Magdalena
 .
Wij houden ons aan alle coronamaatregelen: afstand houden, bij het lopen mondkapjes, registratie, handen ontsmetten. Aanmelden is niet nodig. Weet u uitgenodigd voor deze bijeenkomsten!
Met zomerse groet, Ria, Janneke en Miep
 .
(bron: steigerse nieuwsbrief)
.
---

Terugblik Alledagkerk


In de Alledagkerk van dinsdag 6 juli verbond ds. René van Loon de precaire situatie van het Banyamulenge-volk in Congo (waarover op 12 juli een artikel verscheen in Trouw,) met het Bijbelse verhaal over Jozef en zijn broers (Genesis 46: 31-34). Een tekst om een paar keer goed te lezen! Lees de overdenking hier terug.
 
Volgende week is er om 12.15 uur weer Alledagkerk. Voorganger is mw. Joke van Rosmalen en wederom organiste mw. Willemijn Roodbergen. U bent allen van harte welkom om 12.15 uur op het koor van de Laurenskerk om samen te bidden, te luisteren naar God’s Woord en samen en te zingen.
.
---

Terugkijken

Kijk de dienst van het Laurenspastoraat van afgelopen zondag hier terug.
 .
---

Tot slot

Ter indamming van het coronavirus zijn door het RIVM en de PKN-maatregelen genomen m.b.t. de inrichting van kerk en eredienst. Wij voldoen uiteraard aan deze adviezen. Vanwege de huidige situatie wordt er na de diensten nog geen koffie geschonken. Als u andere suggesties heeft, stuur ze aan ds. Harold Schorren mail predikant@laurenspastoraat.nl of aan de scriba van de kerkenraad via scriba@laurenspastoraat.nl
.
Bijdragen voor deze nieuwsbrief kunt u sturen naar: zondagsbrief@laurenspastoraat.nl. De deadline voor het aanleveren van bijdragen is elke woensdag 20:00 uur.
 

Pastorale zorg

Van 12 juli t/m 1 augustus is dominee Harold Schorren afwezig. Mocht u lief of leed willen melden of behoefte hebben aan pastorale zorg, dan kunt u terecht bij bij Ineke van Houwelingen, voorzitter van de pastorale werkgroep. Zij is bereikbaar via mail: inekevanhouwelingen-rook@chello.nl of telefonisch via 010-4656904. 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief van het Laurenspastoraat Rotterdam als lid van de wijkgemeente, omdat u in het verleden heeft aangegeven regelmatig informatie te willen ontvangen, of omdat u zich zelf heeft ingeschreven via onze website.

Wilt u deze nieuwsbrief wekelijks ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.

Ontvangt u de nieuwsbrief, maar wilt u zich afmelden?
Klik hier om u uit te schrijven.

Wilt u uw emailadres en/of persoonsgegevens aanpassen?
Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Ons kantooradres is:
Laurenspastoraat
Grotekerkplein 101
Rotterdam, 3011GC
Netherlands

Add us to your address book


Copyright © 2021 Laurenspastoraat, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp