Copy

8. nyhedsbrev

Godt nytår: midtvejsevaluering, EUREKA årsmøde

Godt nytår fra os alle i EURAKNOS! 2020 er et spændende år for os, da vi går ind i det sidste år af EURAKNOS-projektet. Vi starter året i Brugge med et EURAKNOS-konsortiemøde fra 29.-31. januar, som vil omfatte midtvejsevaluering. Mange af de involverede partnere i EURAKNOS vil også arbejde i det tematiske netværk  EUREKA, og derfor begynder ugen med EUREKA-kick-off-mødet. Deltagere fra begge projekter mødes onsdag eftermiddag til netværksaktiviteter. 

Konsortimødet vil også indeholde feedback fra Strategic Innovation Board (SIB). SIB vil yde strategisk rådgivning til EURAKNOS og sikre maksimal effekt af projektet for slutbrugere, landmænd og skovbrugere og rådgivere. SIB består af eksterne repræsentanter for forskellige europæiske og internationale organisationer, der er aktive inden for området, som er målet for EURAKNOS. SIB vil være en hovedkilde til neutral rådgivning til projektet, og vi ser virkelig frem til at samarbejde med SIB og handle efter de råd, de giver.

Fokus på et tematisk netværk: CERERE

Cerere (CEreal Renaissance in Rural Europe) er et tematisk netværk finansieret af HORIZON2020, der sigter mod at opbygge et netværk af de aktører, der er involveret i alternative værdikæder indenfor korn. Dets mål er at fremme og fremskynde innovationer i økologiske / lav-input kornfødevaresystemer for at styrke den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighed af disse systemer, konsolidere forbindelser mellem praktikere og forskere, forbedre modstandsdygtigheden i agroøkosystemer og gøre den samlede sektor mere konkurrencedygtig og mere anerkendt af samfundet. CERERE arrangerede sin sidste begivenhed i september 2019. Målet med begivenheden var at dele erfaringer indsamlet i løbet af projektet om bæredygtigheden af disse innovative processer, herunder god praksis fra erfa-grupper, formelle og uformelle lokalt baserede landmænds netværk, lokale myndigheder, små og mellemstore iværksættere.

Hvad sker der i fællesskaberne af tematiske netværk?

SKIN TN nåede alle sine mål i slutningen af oktober 2019. Hovedmålene med dette projekt handlede om igen at forbinde de to ekstremiteter i fødevareforsyningskæden, forening mellem producenter og borgere ved at stimulere gensidig tillid og etablere en kort kæde baseret om fælles værdier angående fødevarer. 20 partnere fra 14 lande var involveret, desuden har SKIN opbygget og informeret et interessefællesskab med omkring 500 interessenter. Efter projektets afslutning oprettede SKIN en europæisk forening, der arbejder permanent for at forbedre effektiviteten af korte fødevarekæder og til fordel for interessenter og vækst i sektoren. SKIN gør en betydelig indsats for formidling, for at nå så mange interessenter som muligt og for at give kontinuitet til de aktiviteter, der blev lanceret med projektet, ved at planlægge en permanent forening efter projektafslutningen.

WinetWork er et afsluttet projekt der løb fra 2015 til 2017. Dette projekt havde til formål at øge viden om sygdomme i vinmarkerne og overføre dem til vinproducenter. En ekspert udvalgt i hver vinregion, var broen mellem forskningen og praktikerne. De vigtigste emner var vinstoksyge og Flavescence dorée. Afslutningen af disse tre år var en succes takket være mængden af erfaringer, der blev delt. Det gjorde det muligt at samle viden for at finde løsninger og overføre disse risici til andre vinproducenter. Ét tal: omkring 50.000 vinproducenter i Europa blev berørt af dette projekt.

Månedens video !

SUWANU's effekt i en europæisk region. Med et fokus på vandforvaltning skal dette tematiske netværk svare på denne aktuelle udfordring. I Andalusien, det varme område, bliver dette svar mere og mere nødvendigt som en del af klimaudfordringen.

Kommende arrangementer i fællesskaberne af tematiske netværk

EIP-AGRI og EU begivenheder

Månedens tal

I december måned var der 34 lyttere til EURAKNOS podcast serie!
Glem ikke at i hele 2020 vil EURAKNOS-partnere fortsætte med at rejse over hele Europa for at interviewe projektpartnere fra forskellige tematiske netværk til vores EURAKNOS-podcasts, med fokus på erfaringer og succeser fra tidligere og nuværende tematiske netværk. For at følge serien skal du blot søge 'EURAKNOS' på Spotify!


Vent ikke for længe med at lytte!

The Euraknos project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 817863
Facebook
Twitter
Link
LinkedIn
Website
YouTube
Copyright © EURAKNOS All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Thematic Network · 149 rue de bercy · Paris 75012 · France

Email Marketing Powered by Mailchimp