Copy

3. nyhedsbrev

EURAKNOS konsortiet forbereder sig til den første projekt-workshop i Budapest
 
Den første EURAKNOS workshop finder sted i Budapest fra d. 11.-13. september. En del gæster, som repræsenterer fællesskaberne af tematiske netværk samt andre grupper, vil sammen med EURAKNOS-partnere deltage i arrangementet. Workshoppen vil præsentere de første resultater af EURAKNOS’ analyser af tematiske netværk samt facilitere udveksling af ideer til vores koncept for udvikling og udnyttelse af et standardiseret arkiv af tematiske netværk og deres resultater. Til det formål vil specielt designede workshop-aktiviteter generere feedback fra eksperter på området. Et detaljeret workshop-program vil snart blive annonceret.
 
Hvis du ønsker at deltage i dette event, kontakt da venligst: Lies.Harnick@UGent.be
 

Indsamling af viden om tematiske netværk gennem interviews med TN koordinatorer

Andrea Vityi, der er medlem af ”AFINET”- et tematisk netværk, som arbejder med vidensudveksling og omstilling inden for skovlandbrug - talte med NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA (NAK)-medlemmer, som besøgte Agroforestry University of Sopron i Ungarn d.  26. juni. Andrea beskrev ”AFINET Knowledge Cloud”, et online arkiv med ca. 300 praktiske resumeer (practice abstracts) og fakta-ark. Alle kan uploade deres eget materiale og artikler til ”Knowledge Cloud”, hvor materialet vil blive valideret af eksperter på projektområdet. Både nuværende og fremtidige tematiske netværk kan lære vigtige erfaringer i den måde ”AFINET Knowledge Cloud” er bygget op på. Til det formål, er det en stor glæde at ”AFINET” vil medvirke i yderligere dialog og samarbejde med EURAKNOS.

Fokus på et tematisk netværk: NUTRIMAN

NUTRIMAN (NUTRIent MANagement and Nutrient Recovery) er et tematisk netværk, der fornylig blev lanceret, og som arbejder med indsamling af viden om bio-baserede gødningsteknologier, produkter, anvendelsesmuligheder og praksis for landmænd.
NUTRIMAN sigter mod at muliggøre udviklingen af næsten færdige projektresultater, som endnu ikke er tilgængelige for landmænd i EU, for at bidrage til at udfylde den manglende viden. Hovedformålet og målsætningerne med NUTRIMAN blev præsenteret og analyseret af projektkoordinatoren, Mr. Edward Someus, til NAK-medlemmer, som besøgte ham d. 21. juni.
NUTRIMAN samler og tester på nuværende tidspunkt de bedst tilgængelige bio-gødningsprodukter og teknologier, som er blevet udviklet i forbindelse med relevante forskningsprojekter, og som kan imødekomme behovene hos EU-landmænd. Hvis du har nogle forslag, som du mener NUTRIMAN bør overveje, kan du deltage i denne undersøgelse.

Hvad sker der i fællesskaberne af tematiske netværk?

En arbejdsgruppe af medlemmer af det tematiske netværk, INCREDIBLE har lavet en rapport om praksis for indsamling, certificering og handel med vilde spiselige svampe (”Wild Edible Mushrooms”, WEMs). Rapporten, som lige er blevet offentliggjort, er en opfølgning på et initiativ fra det græske Ministerium for Miljø & Energi sammen med Ministeriet for Udvikling af Landdistrikter & Mad, med det formål at opdatere eksisterende lovmæssige regulativer. Den græske version af rapporten er tilgængelig her
EUPiG har annonceret vinderne af ”EUPiG Innovation Group Grand Prix”, som er en årlig konkurrence, hvis formål er at identificere og dele bedste praksis for svinelandbrug. Vinderne er svineproducenter over hele Europa, som er blevet tildelt titlen ”EUPiG ambassadører” for deres innovative ideer i forhold til udfordringer, der spænder over fire hovedtemaer, nemlig sundhed, kødkvalitet, velfærd og præcision.
Flere detaljer vedr. konkurrencen og vinderne kan findes her. 

Månedens video!

Et par forhenværende naturvejledere (rangers) bruger deres erfaring til at gendanne et faldefærdigt husmandssted i det skotske højland. Her tilbyder de en model for afvekslende landbrugspraksis og engagement i lokalsamfundet. I denne video, anvender @Lynbreck Croft "naturens guide" til at informere om deres forretningsmodel. Mere information om Newbie kan findes på det tematiske netværks officielle hjemmeside.

Undertekster er tilgængelige på engelsk.

Kommende arrangementer i fællesskaberne af tematiske netværk

  • 3-4. september, Frankrig: SHEEPNET Final conference
  • 12.13. September, Paris: CERERE final conference
  • 11.-13. september, Budapest: Første EURAKNOS workshop
  • 24. september, Polen: PANACEA project meeting
  • 25. september, online: DISARM Webinar on the use of Biocheck

EIP-AGRI og EU arrangementer

Månedens tanke
 
August er traditionelt set sommerferiens måned. Temperaturerne er høje, og mange ser frem til at tilbringe tid på stranden. Imidlertid er det en stor fornøjelse at have muligheden for at arbejde for EURAKNOS-projektet, og samtidig være tæt på naturen!
The Euraknos project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 817863
Copyright © EURAKNOS All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Thematic Network · 149 rue de bercy · Paris 75012 · France

Email Marketing Powered by Mailchimp