Copy

2. Hírlevél

2019. június 17-18-án Athénban került megrendezésre a második EURAKNOS konzorciumi találkozó, ahol interaktív workshopok keretében megtárgyalták a partnerek az eddigi tapasztalatokat és közösen megtervezték a következő lépéseket.

A Tematikus hálózatok több mint 65%-át leinterjúztatták az EURAKNOS partnerek. A projekt partnerek megtervezték a tematikus hálózatok összekapcsolására és a mezőgazdasági innovációs tudás elterjesztéséreirányuló tevékenységeket, amely végső soron egy nagy hatásfokú tudástár (HIKR - High Impact Knowledge Reservoir) létrehozásával fog megvalósulni.

Minden partner nevében mégegyszer szeretnénk megköszönni az Athéni Egyetemnek a nagyszerű találkozó megszervezését!
Vess egy pillantást a megújult weboldalunkra!

Fókuszban egy Tematikus hálózat: Inno4grass

Ebben a hónapban a Grassland Center (Németország, Alsó-Szászország) szervezett cserelátogatást (cross-visit-exchange) európai tejtermelők között. Az ötlet az volt, hogy meghívják az Inno4Grass és a NEFERTITI partnereit az észak-németországi gazdaságokba, hogy tapasztalatot cserélhessenek, egymástól tanulhassanak.

Az EU különböző országaiból gazdák és szaktanácsadók látogatták meg a Luerßern családot Uthledeben. Claus Christian Luerßen mielőtt körbevezette volna a 30 érdeklődőt a farmon, elsőször egy áttekintést adott a 800 tehénnel rendelkező 400 ha-os gazdaságról. A program a NEFERTITI projekt cserelátogatásainak (cross-visit) részét képezte, amely projektnek a Grassland Center is partnere. Az eseményen a Grassland Center által koordinált EU Inno4Grass projekt partnerei is részt vettek, a nap folyamán különböző gazdaságokat látogatva meg, hogy végül az esti találkozón a két projekt öszesen 60 résztvevője oszthassa meg egymással a tapasztalatait.

A cserelátogatás mellett a Grassland Center szervezett egy Inno4Grass látogatást/díjkiosztót, 2019. június 11-13-án Németországban.
Online videó

Mi történt eddig a Tematikus hálózatok közösségében?

A COPACOGECA által Brüsszelben szervezett harmadik H2020 Tematikus hálózatok szakmai rendezvényen az AFINET, az Incredibleforest és a Smartchain Tematikus hálózat projektek osztották meg tapasztalataikat. Közel hetven résztvevő tárgyalta meg az eddig elért eredményeket, tapasztalatokat, valamint megtervezték, hogy hogyan nézzenek szembe az előttük állókihívásokkal. Az EURAKNOS képviselőjét is felkérték, hogy ismertesse a a projekt Tematikus hálózatokat érintő közösségépítésre vonatkozó célkitűzéseit, illetve az ötleteket a hálózatok által összegyűjtött tudás hozzáférhetőségének javítására.


Ismerd meg, hogy milyen sokszínű, termelők által vezetett, technikai, folyamat- és piaci innovációt célzó hálózatok jött létre a a hatékonyabb és fenntarthatóbb tojástermelésért a Hennovation Tematikus hálózatnak köszönhetően!
Hennovation story
A biomassza hasznosításban gondolkodó helyi innovációs hálózatok újfajta megközelítéseit összegyűjteni szándékozó ENABLING tematikus hálózat is részt vett a 2019. április 19-én Athénban megrendezett, „A biomassza alapú gazdaság felé való elmozdulás az energia és környezet tekintetében: ellátási láncok és innováció” témájú 2019-es Biomassza Napon.
ENABLING recent activities

A hónap videója!

Az AFINET Tematikus hálózat célja, hogy támogassa az innovációt az agrár-erdészetben azáltal, hogy elősegíti a tudásmegosztást a mezőgazdálkodók, erdészek és kutatók között.
Felirat elérhető spanyol, finn, francia, angol, magyar, olasz, holland, lengyel és portugál nyelven.
 

Közelgő események a Tematikus hálózatok közösségében

EIP-AGRI és EU-s események

A hónap számokban
 
33° volt az átlaghőmérséklet a 2. konzorciumi találkozón Athénban!

A két napos megbeszélést és közös tervezést követően néhányan megnéztük a naplementét az Akropolisz lábánál. Apollo megjutalmazott minket a kemény munkáért!

The Euraknos project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 817863
Copyright © EURAKNOS All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Thematic Network · 149 rue de bercy · Paris 75012 · France

Email Marketing Powered by Mailchimp