Copy

Kära Swea

Här kommer ett rykande färskt SWEA-Nytt med lite smått och gott från SWEAs vida värld.

Läs och inspireras bl.a. av lite annorlunda donationer och våra regionordförandes minnen och berättelser om uppdraget som RO. Missa inte heller artikelserien om våra tidigare internationella ordförande och vad våra avdelningar haft för sig på sistone. Om en månad ses cirka 300 medlemmar på Världsmötet i Dubai. Då är det final för SWEAs 40-årsjubileum och jag och Pia Wennerth, vice internationell ordförande, tackar för oss.

Kram,

Christina Hallmert
Ordförande SWEA International

REGIONORDFÖRANDENAS BÄSTA MINNEN

Sju fantastiska kvinnor representerar var sin SWEA-region i rollen som regionordförande och ledamot i SWEA Internationals styrelse. De har fått uppleva mycket under sina ledarskapsår, ”mycket jobb men man får tillbaka väldigt mycket också!” Vi frågade dem om deras bästa minnen och vad de är mest stolta över att ha åstadkommit. Läs mer här.

ANNORLUNDA DONATIONER

Vad donerar din avdelning till?

Donationskommitteén får ibland in lite roliga och annorlunda förslag från avdelningarna. Läs om fem ovanliga, men godkända donationer, t ex stöd så att en kvinnlig fotbollsklubb i Perth, Australien, kunde resa till Gothia Cup i Göteborg. 

EN AV OSS

Gunilla Possenius, Internationell Ordförande 1994-1997

Gunilla flyttade runt i världen med Ericsson. Där SWEA inte fanns startade hon en avdelning - Lissabon 1991, Seoul 1993 och Vilnius 1998. 

Det största som hände under Gunillas tid som ordförande var tveklöst när SWEA International 1996 fick plantera ett träd i den svenska ”campen” i Panmunjom i Korea, på gränsen mellan Nord och Syd där terrängen är orörd sen Koreakriget. Läs om detta och andra minnen i den senaste artiklen i serien om f.d. SWEA Internationals Ordförande. 
 
Gunilla Possenius berättar
Tidigare presentationer av SWEA Internationals f.d. Ordförande

PÅ SPANING EFTER VINKNINGAR

Mis betraktelser

I likehet med Brunei är Förenade Arabemiraten ett bilarnas förlovade land. Mi Karlsson Bergkvist, SWEA Mellanöstern, berättar om sin erfarenhet att köra bil i båda länderna, Här är det tvära girar över ett par filer, backande på motorvägen, frånvaro av blinkerljus och andra tossigheter. "Det är vad det är och det är bara att anpassa sig." Läs Mis roliga reflektion om vettvilliga bilister.

REKRYTERING TILL ÖPPNA POSITIONER

Du kan göra skillnad och hjälpa oss vidare i det viktiga arbetet med att föra SWEA framåt! Posten som en av våra sju Regionordförande i SWEA Internationals styrelse kan sökas fram till den 15 november. Men vi rekryterar även till andra, mer praktiska uppdrag inom Kommunikationskommittén:

AXPLOCK

Stort grattis till SWEA Zürich som fyllde 30 år! Det firades med en fantastisk fest på finaste Hotel Widder. Se videos från festligheterna här.

Yoga och Vin-utflykt i Wine Country för att därefter höra om Katarina Bondes fantastiska karriär och hur hon nu driver vingården West Wines

Firat med kräftskiva. 

Bokcirkel med livlig diskussion om Fatima Bremmers "Ett jävla solsken".

2020 NOMINERINGAR

Nominera Årets Svenska Kvinna >>   
Stipendiet för forskning i svenska språket, litteraturen och samhället >>
Agneta och Gunnar Nilssons Stipendium för studier av interkulturella relationer >> 
Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna >>

SWEA PRODUKTER

SWEA Produkter
Har du sett alla de olika produkter som SWEA avdelningarna säljer? Beställ produkten direkt från den säljande avdelningen. 

Om du är snabb så kontakta din avdelning för beställning som kan tas hem från Världsmötet i Dubai. I Dubai lämnas i tid inkomna beställningar ut till avdelningsrepresentanterna.

Shoppa här: https://produkter.swea.org

SWEAs sponsorer och samarbetspartners

Webplats
Facebook sida
Instagram
Copyright © 2019 SWEA International, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.