Copy
Laat deze nieuwsbrief in mijn browser zien.
Nieuwsbrief atletiekvereniging DES, mei 2022
Jeugdatletiek - Hardlopen - Wandelen - Nordic Walking
Inhoud nieuwsbrief
Feest DES 60 jaar!

Beste leden, partners, ouders, verzorgers,

Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd om met elkaar ons 60-jarig jubileum te vieren. De voorbereidingen zijn in volle gang!
Onze pupillen en junioren starten om 13:30 uur met hét Zeskamp waar natuurlijk ook supporters van harte welkom zijn.

Vanaf 18:00 uur openen we de feestavond met een koud/warm buffet waarbij er de gehele avond een open bar zal zijn. Lever de strook in de daarvoor bestemde ton bij het DES honk, leuk als jullie erbij zijn!

Geen uitnodiging ontvangen? Stuur direct een mail naar nieuwsbrief@avdes.nl 

         

Namens de feestcommissie, José, Hans, Ad, Thijs, Michel, Willy en Joep
 
Activiteiten jeugd
Ouder-kind toernooi - Zaterdag 11 juni
Athletics Champs GVAC - Zaterdag 18 juni
Kamp jeugd DES terrein - Vrijdag/ zaterdag 8/9 juli
Athletics Champs AVR'69 - Zaterdag 16 juli
Zomeravond trimlopen - 20 en 27 juli, 3 en 10 augustus
Parelrun 2022 - Zondag 11 september
Zeskamp en feest 60-jarig jubileum – Zaterdag 17 september
Run-bike sponsortocht – Zondag 2 oktober
Test Crossloop – Zaterdagochtend 5 november
Eerste Crossloop Kempische Crosscompetitie – Zondag 13 november
Activiteiten loopgroepen
Omloop 't Dekske (groep 3/4) - Zondag 26 juni
Zomeravond trimlopen - 20 en 27 juli, 3 en 10 augustus
Tilburg Ten Miles - Zondag 25 september
Parelrun 2022 - Zondag 11 september
Run-bike sponsortocht - Zondag 2 oktober
Marathon Eindhoven (+ drankpost) - Zondag 9 oktober
Eerste Crossloop Kempische Crosscompetitie – Zondag 13 november
 

Startersgroep

 
Op 5 april zijn een tiental nieuwe leden begonnen met hardlopen. Aangevuld met enkele “oud” leden weer een flinke groep die telkens aan het trainen is. Voor sommige was het een oude hobby oppakken, voor anderen beginnen met iets dat ze nog niet kenden. We zijn nu twee maanden verder. De afstanden worden steeds langer. De een “huppelt” vrolijk vooraan mee, voor de ander is het zwoegen en kreunen om de tijd vol te krijgen. Maar de moeilijkste meters zijn al gemaakt, van de bank naar de buitendeur. De positieve effecten beginnen ze al te merken, beter slapen, beter conditie. Ook de negatieve kanten, hier en daar een pijntje.

Op dinsdag 19 juli zal de groep een testloop doen. Ontspannen, binnen de eigen club een parcours van 5 km afleggen. Om jezelf te laten zien dat het kan. Dat de trainingen en het zwoegen niet voor niets zijn geweest. En daarna, blijven we toch gewoon hardlopen. 

Voor iedereen nog veel loopplezier.

Athletics Champs


De Athletics Champs zijn dit jaar weer van start gegaan. Inmiddels hebben de pupillen van DES twee mooie dagen achter de rug bij AVGM in Best en AVV in Valkenswaard. Hier beoefenen zij de verschillende atletiekonderdelen om de eigen prestaties en technieken te verbeteren. Dit zorgt tevens voor een mooie samenwerking en verbinding tussen de kinderen en ouders.Er volgen nog twee Athletics Champs. Supporters welkom!


 
Volwassenen en atletiek

We zijn de behoefte aan het peilen of we in de toekomst een soort van open training aan te kunnen bieden voor volwassenen.  Lijkt het jou leuk om samen met een groepje de technische onderdelen van atletiek te beoefenen?Stuur een bericht naar Thomas de Boer, nieuwsbrief@avdes.nl
 

Strava-club DES
Veel hardlopers, fietsers en wandelaars gebruiken Strava om hun activiteiten te registreren en te delen. De app biedt talloze mogelijkheden om jouw trainingsprogressie bij te houden, nieuwe hardlooproutes te ontdekken en verbinding te maken met andere hardlopers. Strava is een van de bekendste sportactivity-tracker apps die er bestaat. Het is superleuk om je activiteiten na afloop te bekijken en te zien wat Strava allemaal voor je heeft bijgehouden. Onder je eigen activiteiten vindt je tijden, afstand, hartslag, verbruikt aantal calorieën en de kaart van jouw gelopen route. 

   

Naast je eigen feed, kun je jezelf ook aansluiten bij een club. Zo kun je ook aansluiten bij onze eigen DES club. Een online community waar je jouw hardloopprestaties kunt delen en vergelijken met anderen. Iedere week wordt er een klassement opgemaakt van alle hardlopers die zich aangesloten hebben bij de DES Strava club. Zo kun je zien wie het meeste kilometers heeft afgelegd, de meeste hoogtemeters heeft gemaakt en wie gemiddeld het vaakst heeft getraind. Zie het niet als een wedstrijd, maar als een bron van motivatie en een manier om te verbinden met mensen met dezelfde passie! 

Word gratis lid van Strava via deze link.
Uit de oude DES-doos (deel I)

Uit de oude doos vonden we nog foto's van DES leden tijdens de jaren 70. Met hulp van o.a. Willemien & Henk van de Boogaard en Paul Verhees werden de namen bij de foto's gezocht. Ken jij degene op de foto's en weet je nog een leuke anekdote? Een aantal namen ontbreken nog.Jos van Vliet en Cees van de Ven


Nummer 164: Henk EliënsJos van Vliet


Margo van den Heuvel


Voorste Margo van den Heuvel


Bovenste rij: nr. 202 Wouter of Teun Heesterbeek, derde van links Erik Kuipers, nr. 595 Paul Verhees nr. 596 Erik Lavrijsen, zesde Michiel van der Linden, nr. 594 Willem Sanders
Onderste rij: meest links Dimphy Hooijmaaijers, nr. 203 Marjolein Sanders nr. 204 Saskia van Doorn
 
Historie DES

In het verleden werd 5x per jaar het DES-bord clubblad uitgebracht. Alle edities zijn ingebonden en door te bladeren in ons eigen clubgebouw. 

Nordic Walking - Terugkijken en vooruitzienOp 15 maart 2020 werd ons ritme om met de groep op woensdag en zondag te gaan wandelen, behoorlijk ontregelt.  De Corona spookte over de wereld en bleek zeer besmettelijk. We moesten thuisblijven, afstand houden, handen stukwassen enz. De poort was gesloten en we mochten het clubgebouw niet in. Met een paar van de groep hebben we geprobeerd, om met afstand 2 aan 2 te wandelen. Hoewel we bijzondere ervaringen opdeden, b.v. de vogels, die ons prachtige concerten gaven. Omdat wij stiller waren, lieten zij zich meer horen. Maar we mistte de groep. Het contact met elkaar, gebabbel onderweg en de koffie na afloop. Op een gegeven moment mochten we weer naar binnen met een mondkapje en afstand houden, maar daarna ging toch de deur weer op slot. Hoewel we het contact met elkaar niet verloren, stond het toch allemaal op een laag pitje. We werden een paar keer verrast bij het Laarven met koffie. Heerlijk!!
Intussen werden we gevaccineerd en geboosterd en eind maart 2022 werden alle restricties opgeheven, hoewel de Corona nog welig tierde, leken de gevolgen toch minder heftig, maar we moesten toch oplettend blijven.Enkele van de groep waren wat aan de sukkel en moesten nare ingrepen en behandelingen doorstaan. Ons  wandelmaatje in de Zorg werkte zich uit te naad. Toen we net weer lekker aan het wandelen waren, viel een van ons over een draad die langs de weg uit de grond stak. Ze bleek haar heup te hebben gebroken. Dat zo’n val, zo’n langdurige gevolgen kan hebben en veel pijn en revalidatiearbeid vraagt, daar waren we allemaal behoorlijk van geschrokken. Gelukkig verloopt haar revalidatie voorspoedig.

Twee jaar hebben we ons jaarlijkse uitstapje niet kunnen houden. Dat hebben we inmiddels ingehaald. Dit jaar geen Zuid Limburg en de Amstel Goldrace, maar 9 april dichtbij huis op landgoed de Utrecht in Lage Mierde /Esbeek.  Als start, koffie met heerlijk gebak bij “In den Bockenreyder”, waarna we via knooppunten naar “Voor Anker” liepen waar we genoten van een heerlijke lunch.  Daarna weer naar het startpunt en werd bij een nazit de schitterende dag afgesloten.We hadden een stralende dag en wandelden in een prachtig gebied met ontluikend groen en de vele stroompjes die langs en soms ook over ons pad liepen. Maar ondanks de extra schoenen, hebben we onze voeten droog kunnen houden. Ik hoor, dat we er allemaal van genoten hebben.
We genieten ervan om weer met de hele groep te kunnen wandelen, weer koffie drinken na afloop. Pluskaartjes ruilen, of ons leven ervan afhangt. Kortom, we hebben onze wandeldraai weer gevonden.
Mochten er belangstellenden zijn om met ons mee te lopen, ben je van harte welkom.PS, tijdens de pauze is er nog plaats zat op het bankje!

Namens Ien van Tatenhove,
Groeten van de Nordic Walkers
Estafette: Geef het stokje door

In deze rubriek laten we je kennis laten maken met leden van onze vereniging. Lees in elke nieuwsbrief over een van onze leden, die vervolgens het stokje doorgeeft aan iemand anders binnen de club. Jasmijn gaf vorige keer het stokje door aan Biek.
Vertel in het kort, wie ben jij?
Ik ben Biek Sterrenburg en ben 9 jaar (bijna 10!). Ik woon in Eersel in ’t Hooi. Ons hondje heet Kes, een kruising van een Jack Russel en een Teckel.

Hoe lang ben je al lid van DES en in welke groep zit je momenteel?
Ik ben lid van DES sinds 2019 en momenteel ben ik een pupil A.

Wat is je favoriete trainingsonderdeel?
Hoogspringen, duurlopen en naar de bossen.

Wat is je leukste herinnering aan DES?
Eerste seizoen crossloop & de Athletics Champs, omdat je heel de tijd aan het sporten bent en verschillende onderdelen mag doen.

Wat is je lievelingseten voor een training of wedstrijd?
Maakt niks uit. Als het maar niet vies is want dan doe ik er te lang over. Voor de wedstrijden boterhammen.

Wat is je favoriete liedje, tv-serie en/of film?
Mijn favoriete Netflix serie is ‘De Avatar’.

Ken je nog een leuke mop, raadsel of verhaal?
Er staan 3 witte koelkasten naast elkaar. Welke kleur heeft de linkse? (wit)
Welke kleur heeft de middelste (wit). Welke kleur heeft de rechtse? (ook wit). Wat drinkt een koe? ….. (nee, water).


Als je naar de planeet Mars zou verhuizen, wat zou je dan meenemen?
Een ruimtepak en mijn familie.

Ik geef het stokje door aan Thijs van Beers, onze buurman.
 
Oneindig ver lopen, een backyard ultralopen!
 
Stijn Wouters traint sinds een tijdje mee met de lopers van groep 3/4. Op 23 april jl. liep Stijn de Backyard ultra in Kasterlee voor het goede doel. Hier zijn verhaal:

Het concept van een Backyard Ultra is eenvoudig: lopers moeten elk uur een ronde van 6,7 km (4.1667 mijl)  voltooien totdat er nog maar één loper over is. Hoe lang er over de afstand wordt gedaan is dus niet van belang, zolang het maar niet langer is dan een uur. Vorig jaar werd het wereldrecord gelopen van, hou je vast, 85 uur/ronden. Oftewel 85 x 6,7 km: 569,5 km. De afstand van het parcours is niet voor niets gekozen, in 24 uur loop je namelijk 100 mijl (24 x 4,1667 mijl). 4,1667 mijl is (afgerond) 6,7 km. Dus hier komt onze 6,7 km vandaan.
3 jaar geleden zag ik dit concept voorbij komen en bleef het door mijn hoofd spoken. De geboorte van mijn zoontje en de corona periode zorgde ervoor dat ik er geen tijd voor vrij wilde maken.


In november 2021 werd de backyard ulta in Kasterlee  op 23 april 2022 aangekondigd, op dat moment heb ik besloten om daar vol voor te gaan, dit hield in dat ik meer kilometers en vaker moest gaan lopen. Vanaf jan. 2022 heb ik mij hier dan ook volledig op gefocust. Aangezien ik niet wist hoe ver ik ging lopen, had besloten om eenmalig een goed doel te koppelen aan mijn prestatie: het goede doel is stichting “Het vergeten kind”.
Zaterdag 23 april was het zover, na een slechte nachtrust, mogelijk de spanning voor wat gaat komen en eigenlijk weet je niet wat er gaat komen, ging ik samen met Geertje en oudste zoon Jip op pad. Tent, stoelen, stretcher, loopkleding/schoenen en achteraf veel te veel eten mee; van reepjes tot hersteldrank, pannenkoeken en snoep.
Het evenement was in “de hoge Rielen” te Kasterlee. dit is een oud militair terrein met vele loodsen. Nu worden deze loodsen gebruikt als slaap paviljoen voor scouting of iets dergelijk. in dit gebied was het parcours van 6,7 km  en een basiskamp uitgezet.
Het startschot klonk om 10.00 uur, de eerste rondjes waren een beetje gericht op het aanvoelen hoe het gaat. Tactiek bepalen na overleg met enkele toppers: zandpaden joggen en verharde paden wandelen/snelwandelen. dit ter ontlasting van de spieren. Richttijd per rondje 45-50 minuten: dus tussen 10-15 min rusten voor bijtanken, eten, kledingwissel en ondersteuning door supporters. De 1ste 5 / 6 uur vlogen voorbij, rondje 7 en 8 vielen mij erg zwaar. Last van misselijkheid en beroerd voelen, oorzaak te weinig eten? / teveel gedronken?/ moeite met verdragen zoetigheid? Vanaf rondje 10 ging het langzaam weer beter. Uiteindelijk  kreeg ik een Did not finish (dnf) achter mijn naam in rondje 12. Uiteindelijk heb ik uur 13 volledig afgerond en was ik 2 minuten te laat binnen. In uur 13 heb ik tot 3 keer toe moeten overgeven in de middle of nowhere. Geen gsm bij, niks behalve koud zweet en duizeligheid. Dus verder wandelen om het rondje te finishen. Dat was een forse tegenvaller want uur 12 ging nog prima en ik was in de "mood" om in ieder geval 15 uur te voltooien.
De winnaar heeft uiteindelijk 42 uur gelopen. (281,4 km)


Terugkijkend een mooi avontuur met een resultaat waar ik trots op ben : 13 uur * 6,7= 87,1 km.
Ik ben erg tevreden met deze afstand, veel zaken geleerd over mijzelf en ver lopen. Ik weet nu beter wat mijn lijf voor voeding aan kan, verzorgen van je benen en voeten tijdens de race is ook erg belangrijk. Verder heb ik eigenlijk geen spierpijn, wel wat vermoeidheid en 2 grote blaren op mijn kleine tenen. Dit is nog het vervelendste.
Jammer vind ik dat ik niet langer in het donker heb kunnen lopen en ervaren hoe dat is. Helaas heeft fysiek ongemak mij doen opgeven.
Ook ben ik blij van alle donaties voor het vergeten kind, te weten: 2550 euro.
Wie weet krijgt het nog een vervolg!
Mocht je ook zin gekregen hebben, je kan mij al benaderen.Grt. Stijn Wouters (stijnwouters@hotmail.com)


 
5e Parelrun 11 september 2022

Na 4 succesvolle edities, waarin het deelnemersaantal gestaag toenam, wordt op 11 september 2022 door atletiekvereniging DES de 5e editie van de Parelrun georganiseerd. Dit evenement is een uitdaging voor iedereen, jong of oud, ervaren of onervaren, bij de Parelrun kun je de afstand kiezen die het best bij je past. Kies je voor de trimloop van 5 of 10 km of sta je aan de start van de wedstrijd van 15km.

Welke afstand je ook kiest, de Parelrun heeft voor elke afstand een prachtige route uitgestippeld. De start en finish vindt plaats op de historische markt van Eersel. Binnen een mum van tijd loop je vanaf de start de natuur in. Het parcours van de 10 en 15 km gaat door bossen en heide. Alle parcoursen zijn snel en exact uitgemeten.

Niet alleen voor volwassenen biedt de Parelrun een mooie uitdaging. Voor de start van de 5, 10 en 15 km vindt de SterrenStrand Kidsrun plaats. Hierin kunnen de kids laten zien dat de jeugd de toekomst heeft. Na een swingende gezamenlijke warming up wordt er in 3 leeftijdscategorieën gestreden om de podiumplaatsen. Daarna wordt voor kinderen t/m 6 jaar nog een super gezellige run gehouden waarin de jongste kids samen met hun ouders en Timo en Bloos kunnen laten zien wat ze kunnen. Alle finishers in alle categorieën worden beloond met een mooie medaille. Vorig editie deden er maar liefst 250 kinderen mee aan de SterrenStrand Kidsrun. Het zou super zijn als dit aantal dit jaar nog verder stijgt!

Posteractie

Ter promotie van onze club werd in de winter een posteractie georganiseerd voor de jeugdleden. Door de poster voor het raam te hangen en daarvan een foto te maken maakte men kans op een nieuw setje DES kleding uit de webshop van Topshop Bladel. Bas, Rowin en Robin waren de gelukkige winnaars.


Ken jij iemand die je wilt introduceren bij de club, de eerste 4 weken kan hij/zij gratis proefles volgen. Opgeven kan via de website.
 
Uitslag Kempische Crosscompetitie 2021-2022

Op zondag 27 maart vond, van de in totaal acht wedstrijden, de laatste wedstrijd van de Kempische Cross Competitie plaats. Maar liefst vijf leden van atletiekvereniging DES uit Eersel eindigden in het eindklassement op het podium!

In de categorie vrouwen masters 45 behaalde Marie-Sophie Schamp de eerste plaats. Bij de jeugd werd Chris Lammers tweede bij de jongens pupillen B, Biek Sterrenburg tweede bij de jongens pupillen A, Jasmijn Castelijns tweede bij de meisjes pupillen A en Tuur Sterrenburg derde bij de jongens junioren C.

  
vlnr: Marie-Sophie Schamp, Biek, Chris, Tuur en Jasmijn

We zijn trots op al onze andere volwassenen en jeugdleden die deze competitie met veel plezier hebben gerend en hun eigen grenzen hebben verlegd. Proficiat allemaal!

Link naar het krantenartikel in de Hint.
Klik hier voor alle eindstanden.
Reanimatie

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Hoe sneller er wordt gestart met reanimeren en een AED aangesloten wordt, hoe groter de kans op overleven. Daarom is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen een hartstilstand kunnen herkennen en actie kunnen ondernemen. Wist je dat in het DES honk ook een AED beschikbaar is? 

Als bestuur is het voornemen om tijdens het winterseizoen reanimatietraining (basis en herhaling) met AED aan te bieden. Heb je interesse, laat dit even weten via secretariaat@avdes.nl
Ledenadministratie

Wijzigingen in naam, adres of woonplaats (NAW-gegevens), mailadres of telefoon graag direct doorgeven aan onze ledenadministratie, ledenadministratie@avdes.nl
Bestuursleden

Tijdens de algemene ledenvergadering zijn Willy Timmermans, Marloes Menting, Toos Adriaans afgetreden in het bestuur. Allen hartelijk bedankt voor de goede inzet! Inmiddels zijn Thomas de Boer en Joep Sterrenburg toegetreden als algemeen bestuurslid. Mieke Ansems is de nieuwe penningmeester. Tom Damen en Marja Geven (secretaris) blijven de vertrouwde gezichten binnen het bestuur. 
 
Nieuwsbrief DES

De DES nieuwsbrief verschijnt 4 x per jaar, elk kwartaal. Dit is inmiddels de derde nieuwsbrief in deze vorm. Ben je creatief, heb je een vlotte pen, maak je mooie foto's van activiteiten van de vereniging of wil je een keer een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief?

We zijn op zoek naar enthousiaste leden die de nieuwsbrief samen willen maken. 

Ps, alle nieuwsbrieven zijn te vinden op onze website!

Meer info of aanmelden via nieuwsbrief@avdes.nl
 
Volg ons ook op onderstaande social media kanalen!
 
DES op Instagram
DES op Facebook
DES Website
Copyright © | 2022 DES Atletiek | Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Atletiekvereniging DES
Postelseweg 74
5521RC Eersel
nieuwsbrief@avdes.nl

Wijzigen hoe je de nieuwsbrief wilt ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DES · Postelseweg 74 · Eersel, 5521RC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp