Copy
Laat deze nieuwsbrief in mijn browser zien.
Nieuwsbrief atletiekvereniging DES, januari 2022
Jeugdatletiek - Hardlopen - Wandelen - Nordic Walking
Beste leden,

De eerste nieuwsbrief van 2022, ons jubileumjaar waarin we ons 60-jarig bestaan vieren! Zet hiervoor zaterdag 17 september in je agenda!

         
Een nieuw jaar waarin we hopelijk met zijn allen in goede gezondheid weer kunnen sporten en leuke activiteiten kunnen organiseren. En uiteraard dat ieder naar eigen keuze mee kan doen aan een van de vele activiteiten of evenementen in en/of buiten onze regio.

Vragen of suggesties? Stuur dan een bericht naar nieuwsbrief@avdes.nl.

Veel leesplezier!

Bestuur av DES
 
Inhoud nieuwsbrief
DES kledinglijn en accessoires                      

Via de webshop van TopShop Bladel kan de nieuwe kledinglijn en accessoires van DES worden besteld. De Clubkleuren blijven blauw-zwart en zijn voorzien van het DES-logo. Ook bestaat de mogelijkheid om kleding te personaliseren met bijvoorbeeld je eigen naam.

Hoogwaardige kwaliteit shirts van het merk CRAFT voor een scherpe prijs. Tevens bestaat de mogelijkheid om in de winkel de meest voorkomende items te passen of uit te breiden met bijvoorbeeld hardloopschoenen (Adres: Sniederslaan 22A, Bladel).


        
 
Nieuwe leden gezocht!Bij atletiekvereniging DES hebben we een ruim aanbod aan activiteiten. Naast de starters- en lopersgroepen kun je ook terecht voor wandelen of Nordic Walking. Ook de jeugd kan terecht op woensdag voor algemene atletiekonderdelen, op maandag specifiek voor looptraining en op zaterdag voor de bostraining.

Als vereniging maken we graag mensen uit Eersel én omstreken enthousiast voor al het sportieve aanbod van onze club. Dit jaar gaan we middels acties, posters en flyers actief werven. 

Ken jij iemand die je wilt introduceren bij de club, de eerste 4 weken kan iemand vrijblijvend en gratis meetrainen.

Opgeven kan via de website.

 
Algemene ledenvergadering

Op Donderdag 24 maart vind de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats in het DEShonk van 20.30 - 22.30 uur.

We vragen alle leden van de vereniging om mee te praten en mee te beslissen over het gevoerde en toekomstige beleid van de vereniging. Ook ouders van jeugdleden nodigen we van harte uit!

Hierbij de oproep aan alle leden en betrokkenen om onderwerpen voor de ALV aan te dragen. Uiterlijk 2 weken voor de ALV wordt de agenda via de mail toegestuurd.

Onderwerpen mailen aan: secretariaat@avdes.nl

Dieprijtcross Eersel - Iedereen doet mee!

Op zondag 13 maart vindt onze eigen Dieprijtcross plaats. Dit jaar zal de Cross niet in het mulle zand van TerSpegelt plaatsvinden maar in de tegenovergelegen Eerselse bossen.

We roepen alle DES leden op, jong en oud, om hieraan deel te nemen! Voor alle leden is de inschrijving gratis! Houd de website in de gaten voor meer info!

Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Voor meer info of aanmelden kun je terecht bij Twan van der Heijden, Twan79vanderHeijden@gmail.com of 06 53546354
 
Marathonranglijst

Femke Meurs uit Eersel loopt al enige tijd bij lopersgroep 4 van DES. Door de pandemie kreeg zij meer tijd om vaker en steeds verder te lopen. Hierdoor ontstond het idee om een marathon (42,195 kilometer) te gaan lopen met als idee; 'Als ik het nu niet doe, komt het er waarschijnlijk nooit meer van, straks ben ik weer te druk met werk en andere sociale verplichtingen om toegewijd te kunnen trainen'.

Als voorbereiding startte Femke in mei van dat jaar aan de hand van een gericht loopschema. Intervals, pittige tempoloopjes en rustige lange duurlopen. In september 2021 liep Femke de halve marathon van Antwerpen om weer wat wedstrijdgevoel te krijgen en haar snelheid te testen. Dit resulteerde in een tijd van 1 uur en 30 minuten, een PR. Dit gaf ten volste vertrouwen voor de marathon. 

In Rotterdam, het grootste marathon evenement van Nederland en de veertigste editie liep Femke daar een schitterende tijd van 3 uur, 10 minuten en 8 seconden, als derde vrouw in de categorie 40-45 jaar. Met deze prestatie stond Femke in 2021 maar liefst op plek 70 van de Nederlandse marathonranglijst voor vrouwen!

Gefeliciteerd Femke, een Topprestatie!
 

  
 

 
NK Plassenstampen 2021

Een oproep van Staatsbosbeheer was aanleiding om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschappen (NK) Plassenstampen. De jeugd had op zaterdag 4 december een alternatieve 'natte' bostraining. Gelukkig lagen er diepe plassen op de Cartierheide zodat iedereen los kon bij een temperatuur van 5 graden... Atletiekunie plaatste de aftermovie vervolgens op hun Facebook site. 

QR code voor consumpties


Kleingeld vergeten voor een kopje koffie of thee? Geen probleem, met de QR-code in het DEShonk kan de consumptie worden afgerekend met behulp van je Smartphone. Handig en lekker met een koekske erbij!
Vertrouwenspersoon DES

Allemaal horen en zien we het in het nieuws: de perikelen rondom The Voice of Holland en alle verhalen die nu naar voren komen over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Grensoverschrijdend gedrag hoeft niet alleen seksueel van aard te zijn. Eigenlijk gaat het om alle vormen van ongewenst gedrag en gebeurtenissen waardoor iemand zich niet veilig voelt. Dit kan spelen op elk terrein van de samenleving en dus ook binnen onze vereniging.

Wij vinden het als DES verschrikkelijk dat dergelijke dingen gebeuren. Met onze
protocollen en werkwijzen gaan we ervan uit dat onze vereniging een goede en veilige
plek is voor jullie allemaal. 

Binnen onze vereniging is Marie-Sophie Schamp de vertrouwenspersoon. Hier kun je terecht voor elke vorm van grensoverschrijdend gedrag (waaronder pesterijen, geweld, ongewenst gedrag etc.).Marie Sophie is bereikbaar via vertrouwenspersoon@avdes.nl of 06 15308034
 
Nieuwe bestuursleden gezocht


Wil jij je inzetten voor het reilen en zeilen van onze actieve vereniging? Meedenken in de toekomstplannen en de vereniging levendig houden? Wij zoeken enthousiastelingen die met een frisse blik toe willen treden tot ons bestuur. Door aftreden is het bestuur tevens op zoek naar een nieuwe voorzitter en penningmeester.

Voor meer info en/of interesse mail naar secretariaat@avdes.nl of spreek een van de bestuursleden aan.
 
Kempische Crosscompetitie:

13 februari Wedertcross Valkenswaard
6 maart Boscross Aalst/Waalre
13 maart Dieprijtcross Eersel
20 maart Joe Mann Bosloop Best
27 maart Auwjaorscross Oirschot

Inschrijven kan via inschrijven.nl
Mocht je hierbij hulp nodig hebben stuur een mailtje naar Twan79vanderheijden@gmail.com (wedstrijdcommissie).
 
Tussenstanden

Na afgelasting van een aantal Crosslopen heeft atletiekregio 14 op creatieve wijze een aantal data geschoven zodat de Crosscompetitie toch door kan gaan. Aan alle deelnemers, veel succes en plezier met de aankomende wedstrijden!

Tussenstanden na 3 crosslopen: 
4: Marie-Sophie Schamp (Vrouwen Masters 45)
10: Gert van Kooij (Mannen Masters 65)
8: Doortje Hoeks (Meisjes Junioren C)
2: Lenne Sterrenburg (Meisjes Junioren D)
1: Jasmijn Castelijns (Meisjes Pupillen A)
5: Tuur Sterrenburg (Jongens Junioren C)
19: Sebastian van Os (Jongens Junioren C)
3: Biek Sterrenburg (Jongens Pupillen A)
6: Jari Kelders (Jongens Pupillen A)
22: Bas Kolen (Jongens Pupillen A)
24: Jan Meulendijks (Jongens Pupillen A)
1: Chris Lammers (Jongens Pupillen B)
6: Rowin Keeris (Jongens Pupillen B)
10: Merijn van Dungen (Jongens Pupillen B)
5: Thomas van der Heijden (Jongens Pupillen Mini)

En niet te vergeten alle deelnemers van DES die als recreant aan de Crosslopen meededen: Cristian Kelders, Jitse de Kort, Timo Kremers, Twan van der Heijden, Joep Sterrenburg, Gijs Lavrijsen, Joost Tibosch, Els van de Kam, Mirella van Kooten en Thom Schiltmans. 

    
  
   

Meer foto's van de DES jeugd zie je in dit album.
 
Ledenadministratie

Wijzigingen in naam, adres of woonplaats (NAW-gegevens), mailadres of telefoon graag direct doorgeven aan onze ledenadministratie, ledenadministratie@avdes.nl
Estafette: Geef het stokje door
  
In deze nieuwe rubriek willen we je kennis laten maken met leden van onze vereniging. Lees in elke nieuwsbrief over een van onze leden, die vervolgens het stokje doorgeeft aan iemand anders binnen de club. We starten met een jongedame uit de jeugdatletiek.

Vertel, wie ben jij? Mijn naam is Jasmijn Castelijns, ik woon in Bergeijk en ik ben 10 jaar oud. Ik heb 3 broertjes en zij zitten allemaal op voetbal. Mijn hobby’s zijn atletiek, tekenen en buiten spelen. Mijn lievelingseten is pannenkoeken en lasagne vind ik niet lekker.

 

Hoe lang ben je al lid van DES en in welke groep zit je momenteel?
Ik ben lid sinds september 2019, dus bijna 2.5 jaar. Ik zit in meisjes pupillen A.
 
Wat is je favoriete trainingsonderdeel?
HARDLOPEN!!!
 
Wat is je leukste herinnering aan DES?
De Witvencross en eigenlijk alle crossen wel.
 
Wat is je lievelingseten voor een training of wedstrijd?
Boterhammen!
 
Wat is je favoriete liedje, tv-serie en/of film?
Mijn lievelingsserie is ‘Wie is de Mol?’ en mij favoriete film is ‘Matilda’.
 
Ken je nog een leuke mop, raadsel of verhaal?
Wat wil een slager het liefste voor kerst? [antwoord: Lees andersom: !eok si samtsirhC rof tnaw I lA]
 
Als je naar de planeet Mars zou verhuizen, wat zou je dan meenemen?
Alles wat je nodig hebt om te overleven, onder andere mijn hardloop schoenen.
 
Ik geef het stokje door aan: Biek Sterrenburg 
 
Loopgroepen verwelkomen 5 nieuwe trainers

In het najaar van 2021 hebben 5 leden van DES deelgenomen aan de cursus assistent looptrainer niveau 2. Bij de loopgroepen zijn ze daarom ontzettend blij dat het trainerscorps weer is aangesterkt. Door blessures en natuurlijk verloop zijn de laatste tijd enkele trainers afgehaakt, en door corona was het ontzettend moeilijk om geschikte kandidaten te vinden, mensen te benaderen en een cursus in te plannen. Het is gelukt, hoewel de avond lockdown nog bijna roet in het eten gooide.

Harrie is al meer als 25 jaar lid van de vereniging. In deze periode heeft hij diverse activiteiten mee georganiseerd, zoals de “omloop van ’t Dekske”, een loopevenement voor de leden van groep 3 en 4 van onze vereniging. Ook heeft hij in het bestuur gezeten waar hij de functie van penningmeester vervulde. Bij de loopgroepen zijn ze blij dat hij zijn loopervaring wil inzetten tijdens zijn trainerschap.

Sjors, Will en Wendy zijn een jaar of 6 lid. Het siert hen dat uit alle groepen wel iemand vertegenwoordigd is. Sjors uit groep 3-4, Will van groep 2 en Wendy vanuit groep 1. Hierdoor wordt heel de vereniging sterker door deze groep. 

Roland de Haan reageerde op een advertentie. Als (oud) lid van GVAC een welkome uitbreiding van het trainerscorps. Door de ervaring die hij bij deze club heeft opgedaan zal dit voor onze club zeker een meerwaarde zijn.

Mieke Ansems is in het verleden al lid en trainer geweest van de vereniging. Door gezinsuitbreiding het lopen en de verenging even vaarwel gezegd, maar nu is zij weer volledig terug.

Ondanks dat het corps weer redelijk op peil is blijven we op zoek naar nieuwe kandidaten voor het trainerschap. Heb jij interesse of ken je iemand die daar geschikt voor is, meld je dan bij een van de hoofdtrainers. Zo blijven we ook in de toekomst gewaarborgd van een fijne loopgroep. 


Allemaal heel veel plezier en succes gewenst!
 
Volg ons ook op onderstaande social media kanalen!
 
DES op Instagram
DES op Facebook
DES Website
Copyright © | 2022 DES Atletiek | Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Atletiekvereniging DES
Postelseweg 74
5521RC Eersel
nieuwsbrief@avdes.nl

Wijzigen hoe je de nieuwsbrief wilt ontvangen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DES · Postelseweg 74 · Eersel, 5521RC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp