Copy

WRK - på gång april 2019


• Rapport från medlemsmötet 11 april
• Idrottsrabatten!
• Hästar
• Resebidrag m m
• Nytt läge för ridskolan
• På gång

Medlemsmöte 11 april

Oj, så många som kom till "möta & tjöta"! Fantastiskt härligt att få träffas och pratas vid.

Styrelsen presenterade sig och nuläget samt visionen framåt. 

Det ekonomiska läget är sämre än vi tidigare trodde. Enligt föregående års kostnads- och intäktsutfall samt det som hittills har trillat in, lever vi över våra tillgångar – omkring 30 000 kr back varje månad.

Styrelsen konstaterade att det är oerhört bekymmersamt samt att det

 
på kontot denna dag finns medel att täcka omkring två månaders kostnader. Åtgärder måste tas för att komma på fötter!

Det pågår därför just nu ett saneringsarbete: Kostnader måste minska, intäkter öka. Styrelsen gör sitt allra yttersta, men alla insatser är välkomna.

Tack för all positiv återkoppling efteråt! 


(Var du inte där? Presentationen finns i pdf-format på vår webbsida.)

 
Hjälp till att sälja idrottsrabatten!

Om varje medlem säljer 5 häften så säljer de slut på nolltid. Prata med någon i stallet eller kontakta Madeleine Keith: 0709544199 eller keithmadeleine@gmail.com.
 

Hästar

I början av april blev styrelsen varse att flera av hästarna i ridskoleverksamheten behövde vila. Efter veterinärbesiktning konstaterades att Basic, Wille och Lady tas ur ridskoleverksamheten. Nu är nya hästar på ingång!

På bilden ovan ser ni Alaska och Elliot, "Lilliot". Vi väntar på Tyra, som ska vaccineras innan hon kommer till oss. Vi välkomnar dem in i verksamheten och letar vidare efter fler fyrbenta vänner. Har du tips?

Vi söker ponnyer och ridhästar som har en vänlig uppsyn och som passar till flera discipliner så som Dressyr, Hoppning och Working Equitation. Olika raser och storlekar är av intresse och gärna i åldrarna mellan 5-17 år. Till en början vill vi ha möjlighet att låna in hästarna i verksamheten i form av ett fodervärdsavtal. 

 


RESEBIDRAG M M

För att få ekonomin på fötter kommer vi att behöva ändra på en del av våra avgifter och resebidrag. Vi tar nu bort uppstallningsbidraget, eftersom vi inte har några intäkter som stöttar den utgiften.

När det gäller resebidraget, håller hela ridsporten på Gotland att se över dessa. Vi deltar i det arbetet och återkommer när vi har mer information.


 


Nytt läge för ridskolan

Styrelsen beslutade före påsklovet att säga upp stallchefen Linda. Vi har helt enkelt inte intäkter som täcker våra löneutgifter. Vår lösning är att under våren bedriva ridlektionerna med ideella krafter, för att få balans i ekonomin och en bättre utgångspunkt för hösten.

Vi har sedan ägnat påskveckan åt att hitta möjliga lösningar för ridskolan. Ur ett bekymmersamt läge börjar vi nu se en ny verksamhet spira – tack vare våra fantastiska medlemmar.
 
I nöden prövas vännen heter det ju. Och vilka vänner vi har, vilka medlemmar! Senaste veckan har det strömmat in erbjudanden om att hjälpa till med allt från ekonomirådgivning och administration till hästskötsel. Mammor och pappor som säger ”vi kan mocka i påsk”, som drar igång insamlingar på Facebook och elever som vill hjälpa till med hästar och stalltjänst. Mitt i allt svårt känner vi att vi har en enorm kraft!

 

Tillgänglig webbsida


Ny struktur - lätt att hitta, tydlig information, bra storlek på typsnitt och rätt kontrast i färger är några saker som vi tänker på när vi nu gör om webbsidan.

Vi ska ha en lättillgänglig och informativ webb!

Kantskrapa

För att underlätta banarbetet ska harven utrustas med en kantskrapa. Det kommer att innebära att ingen behöver kratta sidorna när banorna har sladdats – sparar tid och kraft! På Facebook pågår en insamling för detta inköp, startad av Fredrik Hasselberg. Kika på WRK's Facebooksida om du vill bidra! 

Värva faddrar!

För 200 kr/person kan man bli fadder för Wisby Ridklubb. En perfekt present att ge till morfar eller att önska sig i födelsedagspresent! Vi vill bli fler – vilka kan du tipsa?

Copyright © Wisby Ridklubb 2019, All rights reserved.

Vill du inte längre få våra nyhetsbrev?
Maila wisbyridklubb@outlook.se
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wisby Ridklubb · Rävhagen 6 · Visby 621 91 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp