Copy

På gång maj/juni 2019


• Terminsavslutning & grillmys
• Stallstäd
• Idrottsrabatten
• Dagläger Stallmys

Hur går det?

Vad är på gång i klubben, hur går det med ekonomin, vad händer till hösten?
Frågorna är säkert många. Styrelsen har heldags planeringsmöte 30/5 där vi ska diskutera och klubba en massa förslag. 

Är du intresserad av att veta mer, så kom på grillmyset lör 8 juni (se nedan). Där finns utrymme för att höra vad som är på gång efter att vi har grillat och ätit färdigt. 

Terminsavslutning & grillmys lör 8 juni

Lördagen den 8 juni kl 10-12 är medlemmar med familj välkomna till ungdomssektionens sommaravslutning på Silikaten. US håller femkamp och priser kommer att utdelas.

Kl 11.30 tänds grillarna!
Vi grillar och myser tills vi är nöjda. 

(Korv/hamburgare finns att köpa för den som vill.)

 
Kom ihåg att anmäla dig!

ANMÄLAN senast 7/6
till Linnéa Magnusson: 076-768 13 38


Styrelsen finns på plats under grillmyset och stannar kvar efteråt. Är det något du vill berätta eller fråga om, så passa på!
 

Tävlingskommitéen rapporterar


Den 9 juni är det Gotlandsmästerskapen i dressyr vid Stenkyrkaortens ridklubb. Man rider i 3-mannalag som för ponnyer går i LB:1 och för ridhästar i LA:4. Om du är intresserad av att rida i lag så hör av dig till Linnéa Widing på linnea.widing@outlook.com

Under sommaren planeras det att anordna både Pay & Jump och Programridning. Det ryktas även om en Sommarcup inom klubben... Mer info och datum kommer upp inom kort på sociala medier och på hemsidan.

Vill DU vara med och engagera dig kring tävlingar och evenemang som klubben anordnar framöver? Hör då av dig till 
linnea.widing@outlook.com eller leta upp Linnéa Widing på Facebook och skicka ett meddelande. Alla är varmt välkomna och allt engagemang uppskattas, stort som litet.

Somriga hälsningar från Tävlingskommittéen

Städa stallet 15-16 juni

Det är dags för det årliga stallstädet! Ridskoleelever, hyrare och kollektivstallet hjälps åt och gör fint. Alla hjälps åt. Vi går man ur huse för att sköta klubbens gemensamma stall! Tillsammans får vi ordning på allt inför sommaren.

Lör och sön 15-16 juni kl 10-15

VI SES!

Kom igen – nu säljer vi de sista häftena!

Bra jobbat hittills med Idrottsrabatten! Fantastiskt bra ordnat av Madeleine och övriga evenemangsgruppen. Vi har dock några kvar – däri ligger den stora förtjänsten!

Häftena kostar 100 kr. Lättast är om du som hämtar ut häftena swishar in pengarna direkt. Ridskoleeleverna ligger lite efter övriga medlemmar, så nu är det dags att lägga på ett kol! :)

De är lättsålda eftersom det är så bra rabatter. Ta hem 5 st och ställ dig framför ICA maxi eller Coop! De som tänker handla för mer än 1000 kr har redan förtjänst bara på den checken... 

Prata med någon i stallet eller kontakta Madeleine Keith: 0709544199 eller
keithmadeleine@gmail.com.

 

Dagläger Stallmys

Tycker du att det blir ett alltför abrupt slut på terminen? Kommer du att sakna hästar och kompisar? Kom och häng i stallet!
 
WRK anordnar dagläger för att träffas, umgås, ha roligt, pyssla och lära oss lite nytt. Lägret anordnas för barn och ungdom 7-15 år med hästintresse.


Ons-fre v 24 och mån-tor v 25, kl 8-12 varje dag
(7 dagar: 12-14/6, 17-20/6)
 
Vi pysslar om hästarna efter terminen, säger adjö och hjälper till inför skjuts och hämtning till sommarbete. Det blir lekar och skoj, fix med utrustningen och anläggningen och vi lär oss mer kring hästhållning och kommunikation med hästen. Lägret bjuder på hälsogott fika varje dag och vid fint väder badar de som vill i kalkbrottet i Follingbo.
 
Kostnad
140 kr (medlemspris)
400 kr (icke medlem)


Anmälan
Anmäl dig via mail: wisbyridklubb@outlook.com, senast 8 juni.

Uppge deltagarens namn, adress, tele samt vårdnadshavares namn, tele och mail.
(Vi vill vara minst 4 och max 15.) Först till kvarn... 

 

Ekonomi och projekt

WRK har begärt omprövning av arbetsgivaravgifter 6 år tillbaka i tiden. Klubben hade betalat även för idrottutövare (ridlärare på timme, domare osv), vilket inte är korrekt. I dagarna kom beslutet: 50 000 kr tillbaka! Vi tackar och bockar.

Våra samtal med Region Gotland fortskrider. De är mycket välvilligt inställda och försöker - med en ansträngd ekonomi - hjälpa oss. Senast diskuterade vi Gropen, att få ridbanor där så att vi kanske inte behöver nyttja Silikaten. Ritningar ska nu skickas in och sedan får vi se. 

Vi har också beviljats 10 000 kr för vårt dagridläger Stallmys. Pengarna gör att vi bland annat kan köpa in lite bra redskap och hålla nere avgiften för lägret för er medlemmar.

Det stora ombyggnadsprojektet "Ridsport för alla" gillas av ungefär alla! Idrottslyftet har beviljat 400 000 kr till det, Region Gotland 200 000 kr och DBW 60 000 kr. Nu väntar vi på Postkodstiftelsen. Om det beviljas, kommer vi att skicka in den stora ansökan till Arvsfonden. 
Hej!
 
Mitt namn är Märta Krusell och jag har varit medlem i WRK i nästan 17 år, det vill säga i princip sedan jag föddes, då min storasyster och mamma var aktiva. Idag tävlar jag min ponny My Rhiannon som är en maxad C-ponny född 2007. Humlan som hon kallas har jag haft i drygt sex år och på dessa sex år har vi gjort resan ifrån inridning till det snart slutgiltiga målet: SM i ponnydressyr.
 
Det Svenska Mästerskapet i ponnydressyr går av stapeln i närheten av Laholm i år. Under våren har jag debuterat mitt kür-program som är en obligatorisk del utav SM. Att rida till musik i ett eget program som är anpassat in i minsta detalj för att passa mig och Humlan är otroligt kul!
 
Inför SM har vi noggrant valt ut tävlingar och lagt upp en plan över träning samt vila, för att kunna prestera högre och för att vi som ekipage ska kunna återhämta oss. I skrivande stund är vi på väg mot Västervik där vi ska tävla två nationella klasser i FEI:s Individuella mästerskapsprogram.
Hoppas ni önskar oss lycka till!
 
Mvh Märta
Copyright © Wisby Ridklubb 2019, All rights reserved.

Vill du inte längre få våra nyhetsbrev?
Maila wisbyridklubb@outlook.se
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wisby Ridklubb · Rävhagen 6 · Visby 621 91 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp