Copy
View this email in your browser
Lieve lezer,

'De markt trekt weer aan.', hoor ik iemand zeggen. Dat klinkt goed, hoopgevend! Tegelijkertijd voelt de markt als een abstract begrip. Fijn dus om dit concreet te vertalen naar wat ik nu zelf ervaar in mijn eigen omgeving. Wat zie ik om mij heen en bij mijzelf gebeuren? 

Social media is een prachtige manier vind ik om "mijn markt" te volgen. Zo leer ik via mijn netwerk dat er weer een festival aankomt, De Amsterdamse Zomer, filmklussen weer in beweging zijn, Innofest een subsidie heeft gekregen en er mooie samenwerkingen ontstaan. Leuk om dan iemand te feliciteren met een nieuwe klus of bericht in de media. Maar ook wanneer iemand net verhuisd is of een lieve hond heeft gekregen. En ook om even contact met iemand te krijgen in reactie op wat ik zelf post. :-) 

Mooi om te zien hoe Snelle geïnspireerd acties bedenkt om zijn muziek uit te brengen en het hem lukt om in deze tijd in contact te blijven met mensen. Tof hoe hij het echte leven en Instagram met elkaar samenbrengt (zie link). Even een berichtje sturen om dat met hem te delen en te genieten van de kleine uitwisseling die volgt. 

Terwijl ik het zo schrijf, denk ik dat een markt zich voor mij vertaalt in contact. Soms gaat dat over werk en soms fijn dat het over alledaagse dingen mag gaan: interesse hebben in elkaars leven en het leuk vinden om elkaar te volgen. 

In mijn alledaagse leven ben ik blij dat in mijn favoriete buurten de horeca weer open is, voor een kop koffie, een krantje of een praatje. In mijn gesprekken hoor ik dat men blij is weer aan de slag te zijn én het publiek weer te mogen ontvangen. De meesten hadden het contact wel gemist! 

Ook bij mij vinden nieuwe mensen weer de weg, waaronder ook een Braziliaan en Croatische! Dankbaar voor mijn netwerk dat mijn naam noemt wanneer iemand een coach zoekt. 

Graag op naar een fijne zomer. Met, wat mij betreft, een contact-volle markt met genoeg werk, fijn gezelschap en mooie vakantiedagen in eigen land!

Liefs,
Tom

Via deze link kun je voorgaande nieuwsbrieven lezen, met onderwerpen als:
Je ontvangt deze mail, omdat we ooit hebben samengewerkt, je coaching bij mij hebt gevolgd of omdat ik denk dat je dit wellicht interessant vindt. Stuur de mail ook gerust door, als je denkt dat iemand anders het zal aanspreken. 

Leuk om van je te horen als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt. Mocht je geen behoefte hebben aan deze mailing, laat het me graag weten dan haal ik je van de lijst. Je kunt ook onder deze mailing unsubscriben. 
Bij het prachtige Four Elements Hotel op IJburg.
Wat Je Zelf Hebt Gevonden, Gun Je Ook Een Ander.
De uitspraak 'Wat je zelf hebt gevonden, gun je ook een ander.', vormt de basis van mijn werk. Wat een bevrijding toen ik dit bij mijzelf ontdekte: 'Ik mag doen wat ik zelf al begrepen heb! En wat gun ik andere mensen? Dat waar ik zelf zoveel aan heb gehad: interesse in mijn beleving en mijn ervaring. Niet meteen oplossen, maar luisteren en de tijd nemen om te horen hoe ik naar mijzelf of een situatie kijk.' Dan kunnen antwoorden komen bovendrijven...

Zo ontstond mijn visie op coaching en Visie-Ontwikkeling. Welke omgeving vind je zelf fijn en wanneer kun je jezelf zijn? De antwoorden geven een beeld hoe je zelf tot bloei komt. Vaak gun je die omgeving ook aan mensen waar je zelf mee samenwerkt. Het werkt dus twee kanten op! :-) Op het matje word je bewust dat waar je zelf behoefte aan hebt, je waarschijnlijk ook al doorgeeft... Want het is fijn om met anderen om te gaan zoals jij het fijn vindt dat mensen met jou omgaan. 

In mijn sessies zie ik vaak wat een eye-opener dat is. Door hier bewust van te worden kun je je ontwikkeling waarnemen. In hoeverre is het mogelijk om in je huidige werk jezelf te zijn? Hoe gaat men met jou om? En jij met je werkomgeving? Ik gun het mensen om eerst nog te blijven waar je nu werkt, want daar kun je het meeste leren! Namelijk: wat kun je zelf nu doen om je omgeving fijner te maken? Wat is een (kleine) stap die je nu al kunt zetten?

Soms leidt dit er toe dat je je bewust wordt dat je omgeving het niet kan. Dat je omgeving van het matje is en jou niet kan zien in jouw kwaliteiten. Dat kan even pijnlijk zijn. Tegelijkertijd kan het een opluchting zijn en perspectief geven omdat je je realiseert waar je energielek zit of je gebrek aan motivatie. Want het is fijn om in je werk gezien te worden met jouw toegevoegde waarde! 

Ik blijf het geweldig vinden om te onderzoeken hoe het nu is in je werk, stil te staan bij wat het nu in jezelf oproept. Om zo weer tot de ontdekking komen dat wat wat je zelf hebt gevonden, ook en misschien juist wel, aan jezelf wil gunnen! 
Visie-Ontwikkeling aan de Sloterplas. 
Coaching in English
Heel leuk om in mijn werk steeds meer mensen van verschillende nationaliteiten te ontvangen en te zien dat mijn werkwijze ook bij hen werkt. Het Matje, de Innerlijk Familie en De Creatiespiraal blijken universele methoden te zijn die mensen ook uit andere landen helpen dichterbij hun eigen manieren en antwoorden te komen. 

Na een Engelstalige pagina op mijn website over Vision Development, is het nu ook tijd voor een pagina over coaching in het Engels.

Dus voel je vrij om te delen met al je Engelssprekende vrienden thuis en op werk! :-)

www.tomelffers.nl/coaching-english
www.tomelffers.nl/vision-development
New page in English on www.tomelffers.nl
Samenwerking Wholebrands: Merk Propositie
Al sinds een jaar heb ik een hele fijne uitwisseling met Marielle van Wholebrands. Marielle is marketing manager en werkt samen met mooie, eigentijdse bedrijven die de wereld mooier maken. Eens in de zoveel tijd komen we samen en delen we wat ons bezighoudt als ondernemers. 

Even geleden vertelde Marielle dat zij ons werk en manier van werken zo mooi op elkaar vond aansluiten en of het leuk zou zijn samen een keer een training aan te bieden? Gaaf om te horen: dat vond ik ook, absoluut! 

Dus binnenkort bieden we een training aan stil te staan bij hoe het met je bedrijf en merk gaat. En met jou als ondernemer. Begeleid door Marielle als marketing manager voor de ondernemer en de inhoud en ik voor de ondernemer en de mens.

Meer informatie volgt binnenkort...

Bekijk hier alvast haar prachtige website en samenwerkingen:
www.wholebrands.nl 
Ontdek Je Plekje
Net toen ik dacht: 'Nu ken ik de meeste, mooie plekken wel in Amsterdam.', krijg ik een uitnodiging om naar de Sloterplas te gaan. We spreken af bij Hotel Buiten en drinken koffie in de heerlijke tuin. Wat een ontdekking. De week ervoor ga ik eindelijk kijken bij Anna's Tuin en Ruigte, in de Sciencepark-buurt. Er zijn leuke mensen aan het werk die ook in zijn voor een praatje over het leven. We ontmoeten Etienne die zelf ook coach was en nu aan het leren is over permacultuur om zelf iets op te zetten in Suriname. 

Op IJburg had ik al een tijdje het Four Elements Hotel op mijn lijstje staan. Met dit warme weer kwam het moment om weer eens op (voorheen) Blijburg te kijken en bij dit mooie hotel binnen te lopen. Een hele vriendelijke manager legt uit dat de bouw van het hotel geïnspireerd is op een termietenheuvel in de woestijn. Hoe de termieten een ingenieus systeem hebben ontwikkeld om in die hitte de temperatuur te reguleren binnen hun huis en zo van schone lucht te voorzien. Zo ook dit hotel. We ademenen nog eens diep in. O heerlijk! 

Het blijft een feest om in Amsterdam te wonen vind ik. Soms even op te winden over de huizenmarkt, maar vooral blij met de diversiteit aan mensen en plekken. En steeds weer terug te komen bij bestaande fijne plaatsen en op ontdekking te blijven naar nieuwe parels en initiatieven.

Dus ik weet voor nu: In Amsterdam blijf ik nog wel 10 jaar wonen! 
Hotel Buiten, Anna's Tuin en Ruigte en Four Elements Hotel. 
Visie Vierdaagse weer van Start!

Heel blij om zondag a.s. de draad weer op te pakken met de derde dag van de Visie Vierdaagse. Ons Genoegen heeft haar deuren weer geopend en de ruimte die wij geboekt hebben is precies geschikt voor 6 personen. Zo kunnen we op veilige afstand alle ontwikkeling horen hoe het nu is met ieders visie.

Ik verheug me iedereen weer te zien! 

 
Deel Deel
Email naar een vriend Email naar een vriend
Deel Deel
Website
Facebook
Email
Michels prachtige uitleg van mijn coaching. 

Een Heel Leven Coaching
www.tomelffers.nl

Een Heel Leven Inspiratie
www.eenheelleven.nl

Je kunt me mailen op:
tom@tomelffers.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Een Heel Leven Coaching · Van Ostadestraat 318 · 1 hoog · Amsterdam, Nh 1073 TX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp