Copy
View this email in your browser
Lieve allemaal,

Wat een vreemde tijd maken we nu mee. In gesprekken met buren, medewerkers in winkels en mensen die ik begeleid hoor ik verschillende ervaringen. 

Ondernemers in de horeca en evenementen zagen hun inkomen drastisch teruglopen. De ondernemer van de Stadsmarkt bij mij om de hoek vertelde dat hij handen tekort kwam en het leek alsof het Kerst was. De loodgieter die geen kopje koffie meer aanneemt, want protocol, en vertelt dat hij te doen heeft met zijn kinderen die niet meer kunnen buitenspelen. 

In mijn werk zag ik de verandering toen Korrie, met wie ik samenwerk, besloot de jaartraining niet door te kunnen laten gaan. Jammer en ook mooi om te zien hoe zij dit deed en ruim van te voren haar besluit kon aankondigen. Met aandacht volgde ik daarna of de Visie Vierdaagse door kon gaan, maar even later kreeg ik heel begrijpelijk een email dat ook Buurtboerderij Ons Genoegen haar deuren ging sluiten. 

De dag voor een gesprek opperde iemand om haar Visie-Ontwikkeling online te doen, omdat ze liever thuis bleef. Topidee! Via Google Hangouts, Facetime, Zoom of Skype blijkt mijn coaching ook fijn te werken. Dus afgelopen week leek het soms bijna, bijna alsof er in mijn leven niet zoveel was veranderd. Maar zodra ik de deur uitliep...

Ben benieuwd hoe we deze tijd doorkomen. Ik voel zelf vertrouwen en rust. Dat we over een tijd, vele ervaringen rijker, hier sterker op kunnen terugkijken! 

Voor nu wens ik je om dichtbij jezelf te blijven. 
En veel liefs, sterkte en gezondheid!
Tom

Vorige nieuwsbrieven gingen o.a. over:
Je ontvangt deze mail, omdat we ooit hebben samengewerkt, je coaching bij mij hebt gevolgd of omdat ik denk dat je dit wellicht interessant vindt. Stuur de mail ook gerust door, als je denkt dat iemand anders het zal aanspreken. 

Leuk om van je te horen als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt. Mocht je geen behoefte hebben aan deze mailing, laat het me graag weten dan haal ik je van de lijst. Je kunt ook onder deze mailing unsubscriben. 
Dicht Bij Jezelf Blijven
Het duurde even voordat ik de ernst van het Corona-virus inzag. Dankzij gesprekken met o.a. Korrie en ervaringen van mensen daalde langzaam het besef in... Toch ook heel onwerkelijk 'een oorlog met een onzichtbare vijand'. Een vreemde sfeer soms op straat, heftige berichten vanuit de realiteit van ziekenhuizen en dan de anderhalve meter afstand... 

Van zorgen maken naar zorgen voor jezelf
Fijn dat ik dankzij mijn gezondheidsonderzoek al veel heb mogen oefenen met niet weten waar iets naartoe gaat, zoals nu. Daarom kan ik me ook voorstellen dat deze nieuwe situatie wat kan oproepen. Onzekerheid over gezondheid en werk, onduidelijkheid over hoe jij hiermee om wil gaan en wat nu wel of niet 'goed' is om te doen? Zorgen misschien over dierbaren...

Nu een deel van werk wegvalt, komt er meer vrije tijd. En waar gebruik je die tijd voor? Zelf herinner ik dat ik me zorgen ging maken over heb ik wel energie om te werken en waar gaat het heen met mijn gezondheid? Omdat ik zag dat zorgen maken niet hielp, ging ik dingen onderzoeken die mij hielpen om dichter bij mijzelf te blijven. Uit de angst en weg van de hele tijd oplossingen bedenken. Van zorgen maken naar zorgen voor mijzelf: hoe is het nu met mij? Wat heb ik nu nodig?

Zo leerde ik om het per dag aan te kijken en het klein te houden. Te beginnen met wat heb ik nodig als ik wakker word? Dat bleek een lange tijd wandelingen maken te zijn. Tijdens de wandelingen ontspande ik, kon ik helderder denken, kwam ik tot rust en wist ik beter mijn behoefte. Daarna kwam wat daarna kwam. In mijn agenda zag ik de langere termijn voor me en per dag mocht ik dan kijken wat realistisch was. 

Mijn wereld klein houden
Ik ben van deze manier van leven gaan houden. Mijn wereld klein houden en van dag tot dag leven. Per moment stilstaan bij wat voor mij goed voelt. In deze tijd komt dat fijn van pas.

Ten tijde van de eerste maatregelen m.b.t. het Corona-virus, kwam er soms een beetje angst in mijn lichaam op. Ik kon mezelf dan gerust stellen dat ik waarschijnlijk nog niet wist wat klopte voor mij. Bijvoorbeeld over wel of niet face-tot-face afspraken door te laten gaan. Fijn om te kunnen wachten tot ik beter wist hoe ik hiermee om kon gaan en ook om mijn twijfels en gedachten te kunnen uitspreken met vrienden. En te horen hoe zij de situatie ervaren en ermee omgaan. 
 
Kijken wat er wel kan
Op dit moment is het rustig in mij en voel ik vertrouwen, ook al weet ik niet waar het allemaal heen gaat. Per dag blijf ik benieuwd en geniet ik van wat er wel kan. Meer tijd voor nieuwe gerechten koken, een kruidentuintje op mijn balkon en een klein groepje vrienden zien. Lange wandelingen maken de afgelopen dagen in de zon en genieten van lummeltijd en uitrusten. 

Tot slot geniet ik van het contact ondanks de social distancing. Korte praatjes op straat of in winkels over hoe het nu is. Het blijkt fijn te zijn om ervaringen uit te wisselen hoor ik van bijna iedereen. In deze tijd wordt eens te meer duidelijk: we hebben elkaar nodig.

Dat is een fijn gevoel. 
 
Afbeelding @annabrones gezien in Newspresso.
Coaching via Videocall
Visie-Ontwikkeling met Melissa Marijnen van Professional Rebel
Support Your Locals
Inspirerend om creativiteit en samenwerking te zien opbloeien om te kijken hoe werk toch doorgang krijgt in deze periode. En te zien hoe mensen graag elkaar steunen!

Aimforthemoon/Mooie Boules werken samen met spelletjesbedrijf 999 games. Ze hebben pakketten samengesteld met spelletjes, drankjes en een tegoedbon om na de Corona-crisis weer lekker te komen Jeu de Boulen. 

Eén van de ondernemers van all day hangout Hendrix op de De Clercqstraat stapt op de fiets om persoonlijk eten rond te brengen. De fiets leent hij van zijn vrienden en ondernemers twee deuren verder van kledingzaak About Lifestyle for Men. Klanten die de zaak missen schrijven al enthousiaste reacties en krijgen bij de levering een grote glimlach en een handgeschreven bedankje mét Spotify playlist. 

Boerderij de Eenzaamheid heeft met ondernemers in Leiden een heerlijke borrelbox met streekproducten gevuld. Wanneer je de box bestelt krijg je via filmpjes een kijkje achter de schermen van de oorsprong van het heerlijks in je box. 

Zelf ben ik ook heel tof gesteund door iemand die ik coach en die aangaf meteen een 10 strippenkaart te willen afnemen. Geweldig. 
Uitgelicht: Newspresso!
Liza Jansen cureert het nieuws met haar Newspresso:
 
Een shot Newspresso met prikkelende,
geestverruimende artikelen. 

Je kunt je hier aanmelden op haar heerlijke nieuwsbrief:
www.newspresso.nl
Iedere twee weken in je inbox. 
Inspiratie en Context over Corona
The Red Table Talk stelt vragen aan Dr. Michael Osterholm, een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van virussen en griep en aan een 25 jarige, die het Corona-virus doormaakte. Will Smith licht af en toe heel duidelijk een aantal zaken toe, waaronder wat dit virus kenmerkt en hoe het verschilt van andere virussen. Mooi om te zien wat de situatie met deze familie doet en hoe ze er samen mee omgaan. 
 
Deel Deel
Email naar een vriend Email naar een vriend
Deel Deel
Website
Facebook
Email
Michels prachtige uitleg van mijn coaching. 

Een Heel Leven Coaching
www.tomelffers.nl

Een Heel Leven Inspiratie
www.eenheelleven.nl

Je kunt me mailen op:
tom@tomelffers.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Een Heel Leven Coaching · Van Ostadestraat 318 · 1 hoog · Amsterdam, Nh 1073 TX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp