Copy
View this email in your browser
Lieve lezer,

In de afgelopen maand was ik geïnspireerd aan het werk. Mijn agenda was niet vaak zo mooi gevuld en mijn werk is zo leuk dat het verleidelijk is om de dagen mooi vol te plannen. 

Tot mijn lichaam wat signalen begon aan te geven en mijn slaap wat haperde. 'Waar gaan die signalen over?', dacht ik. Zelfzorg en onderzoek tussen de bedrijven door bleek niet genoeg en ik had dus tijd nodig om er echt bij stil te staan. 

Fijn om mijn innerlijke familie te kennen en een innerlijk familieberaad te houden. Om stil te staan en te reflecteren waar iedereen staat, hoe het ermee is en wat een ieder nu nodig heeft.

Alleen al om daar tijd voor vrij te maken was prettig, ook toen het in eerste instantie niet prettig voelde. :-) Waar de innerlijke man en het jongetje graag door wilden, vooruit, bleek de ontspanning en de rust die het innerlijke meisje voelde bij wat meer vrije ruimte in de weekplanning doorslaggevend. En toen iedereen dat kon voelen, was iedereen blij. Heerlijk om nu in mijn agenda weer een afgestemde hoeveelheid afspraken te zien staan.

Ondertussen ben ik naar de mesoloog geweest en bleek mijn lichaam o.a. wat verzuurd door een aantal producten van mijn GAPS dieet. Dus mijn lichaam heeft behoefte aan andere voeding en daarvoor is het heel fijn om meer tijd op de dag te hebben om daarop af te stemmen. 

Mooi om te zien dat de vertraging, rust en tijd nemen om op de signalen te kunnen reflecteren, al een groot deel bleek van wat ik nodig had. :-)

Liefs,
Tom

Via deze link kun je voorgaande nieuwsbrieven lezen, met onderwerpen als:

Wanneer iets (niet) werkt in je levenJe geweten of niet-gewetenWaar een vraag is...Verandering en persoonlijke ontwikkelingStilstaan, confrontatie en mogelijkheidOver coachingWat je zelf hebt gevonden, gun je ook een anderHoe is het nu?Dichtbij jezelf blijvenHoe ideeën lopenZelfonderzoekOver zelfzorg en zelfvertrouwenAls je (nog) niet weet wat je wilt: Waar begin je?, Omgaan met je StressreactieJe Innerlijke FamilieVisie: De Basis: Roep jezelf op het Matje, Visie op Visie.

Je ontvangt deze mail, omdat we ooit hebben samengewerkt, je coaching bij mij hebt gevolgd of omdat ik denk dat je dit wellicht interessant vindt. Stuur de mail ook gerust door, als je denkt dat iemand anders het zal aanspreken. 

Leuk om van je te horen als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt. Mocht je geen behoefte hebben aan deze mailing, laat het me graag weten dan haal ik je van de lijst. Je kunt ook onder deze mailing unsubscriben. 
ZELFREFLECTIE
Reflecteren vind ik een mooi woord. Re- dat 'terug' betekent veronderstelt dat we even niet meer doorgaan, niet meer naar voren. Dat voelt al lekker. Al komt er in me op dat dat echt niet altijd het geval is, soms ben je lekker bezig en wil je daarmee doorgaan. 

Ik moet aan de innerlijke familie denken en dat roept bij mij het beeld op van een jongetje dat iets zo leuk vindt, ergens zo in opgaat, dat hij het niet meer zelf kan stoppen. Wanneer de ouder het jongetje vervolgens meeneemt naar het volgende, wordt het soms teveel: huilen, onmacht, hommeles, moord en brand. Kortom drama alom bij het jongetje. 
 
Wardhah Susanti via Unsplash. 
Zelfreflectie: stilstaan bij hoe het Nu met je is

Reflectie is het terrein van de innerlijke vrouw en zij kan haar oor te luister leggen bij de innerlijke kinderen. In de inleiding van deze nieuwsbrief, herkent mijn innerlijke vrouw dat mijn lichaam (innerlijk meisje) signalen afgeeft en dat het nodig is om daarbij stil te staan. 

Soms stribbelt het jongetje dan nog wat tegen. Wellicht is het bij dat gedrag van een innerlijk jongetje tijd om weer wat energie op te doen in plaats van ergens in te steken.

Innerlijk familieberaad en dodelijk duo

In afstemming met het innerlijk meisje besloot ik zo tijd vrij te maken om de signalen te onderzoeken. In verdere reflectie, ook wel innerlijk familieberaad genoemd, werden me het gedrag van het jongetje en de innerlijke man duidelijk. Zij vinden mijn werk zo leuk dat mijn focus was verschoven naar doelgerichtheid (de innerlijke man) naar lekker veel werken. Hierbij waren heel duidelijk het jongetje en de man in the lead en verschoof de zelfzorg van het innerlijke meisje naar de achtergrond. Ofwel: dat kon dan wel ergens tussen de bedrijven door.

Ik herkende een dodelijk duo: het jongetje en de man. 

Erkenning en uitleg

Fijn om dan het jongetje en de man te blijven waarderen én vooral ook heel duidelijk te zijn dat het innerlijke meisje nu aan de beurt is. Toen mijn innerlijke meisje daarop haar onvrede aangaf, riep dat schaamte bij het jongetje en ongemak bij de man op. :-) Zo werd gaandeweg helder hoe iedereen de situatie had ervaren en groeide het begrip en erkenning voor elkaar. Het bracht rust en duidelijkheid over wat er mocht veranderen.  
 
Waardering voor stilstaan en reflectie

In mijn reflectie kwam ik zo uit op een herwaardering van de kwaliteiten van het innerlijke meisje en vrouw. Zonder de ontspanning van het innerlijk meisje, kan werk serious business worden en zonder innerlijke vrouw ontbreekt het overzicht en de samenwerking in jezelf. Je hebt alle vier je familieleden nodig en alle vier hebben ze elkaar nodig.

De innerlijke vrouw ontwikkel je door steeds weer tijd te maken om om te kijken naar het innerlijke meisje en wat zij nu nodig heeft. Het meisje vormt de basis van een duurzame samenwerking met jezelf. 

Door te luisteren naar het meisje én het jongetje kun je leren wat ze nodig hebben en zo groeit je zelfbewustzijn. Vervolgens kun je met de innerlijke man afstemmen wat hij in de buitenwereld mag doen. Hij kan zich blijven ontwikkelen door de innerlijke vrouw te ondersteunen en eerlijk te zijn of hij al kan wat zij hem vraagt of het ergens mag gaan leren. 

Zelfreflectie kan in het moment best confronterend zijn. Maar ook door daarmee om te leren gaan, te onderzoeken wat je nodig hebt, leer je met situaties omgaan en ontwikkel je je jezelf. En dat is voor de langere termijn, voor iedereen in de hele innerlijke familie, kan ik zeggen uit eigen ervaring en heel veel oefenen, het fijnst. 
MELISSA'S MIDLIFE PODCAST
Beluister hier de podcast met Melissa, een tijdje terug opgenomen in het prachtige Vondel CS in het Vondelpark:

open.spotify.com

Melissa's Midlife #8: de meest relaxte coach die ik ken...

"Coaches... Daar zijn er echt heel veel van he..

Yes klopt. En met een reden. Want hoe fijn is het om met iemand te sparren over je ambities, business of liefdesleven, die jou met volledige aandacht wil helpen?

Daarom interview ik coaches heel graag. En raad ik iedereen aan om minstens een periode in je leven een coach te nemen...

Mijn gast in deze podcast Tom Elffers heb ik al vele malen getipt om mee te werken.

Waarom? Omdat ie zo relaxt is, nul oordeel, rust zelve met hele mooie methodieken. Niet om jou te helpen iets groooots na te streven, maar om in het hier en nu een leven vorm te geven die helemaal aansluit op wat bij jou nu past.

Check mijn interview via de link in de Spotify. Ik vond het een heel fijn en leerzaam gesprek!"

Check out op Spotify Melissa's Midlife.
WORKSHOP MERKSTRATEGIE & COACHING
Marielle van Wholebrands is Marketing Strategist en al een tijd bespreken we om samen een workshop aan te bieden. Marielle zag een goede match in haar aanpak en zienswijze met mijn manier van werken o.a. met visie-ontwikkeling. Zij is heel sterk om op een persoonlijke manier met een een klein team te werken en leek het haar fijn om met zijn tweeën ook iets aan te kunnen bieden aan een grotere groep. Nou dat vind ik ook!

Recentelijk werd ze gevraagd om een workshop te geven voor Kitchen Republic, waar jonge startups een keukenplek kunnen huren om hun food concepten te ontwikkelen.

Afgelopen week gingen we al even sfeer proeven op de workshoplocatie. En na een inspirerend bezoek verheugen we ons om weer eens een workshop te geven en nieuwe bedrijven en ondernemers te ontmoeten. Bij het prachtige Sparc Kitchen, dat zelf vegan en plant-based concepten ontwikkelt. 

Deze week geven we de inspiratieworkshop over je Merkstrategie. Om te kijken waar je merk nu staat en wat je nu nodig hebt aan de hand van Marielle's Wholebrands Model. Marielle doet de inhoud en ik ga met veel plezier het groepsproces faciliteren.

Zin in! 
#opveiligeafstand.
Sparc Kitchen, Amsterdam
Deel Deel
Email naar een vriend Email naar een vriend
Deel Deel
Website
Facebook
Email
Michels prachtige uitleg van mijn coaching. 

Een Heel Leven Coaching
www.tomelffers.nl

Een Heel Leven Inspiratie
www.eenheelleven.nl

Je kunt me mailen op:
tom@tomelffers.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Een Heel Leven Coaching · Van Ostadestraat 318 · 1 hoog · Amsterdam, Nh 1073 TX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp