Copy
View this email in your browser
Lieve lezer,

Vrijdag 25 september werd ik 37 jaar oud en had ik een hele leuke verjaardag. Samen met vrienden in de ochtend en met allemaal fijne mensen van de jaartraining in de avond. Een heel ontspannen dag, op een prachtlocatie in Ubbergen, met precies genoeg aandacht. :-) 

37. Een mooie leeftijd vind ik zelf. Al een aantal levens achter me (jeugd, studententijd, eerste werkervaringen) en gelukkig nog en heel leven voor me. Voor het eerst in mijn volwassen leven vind ik het leuk wanneer jongeren mij 'meneer' noemen. Al voel ik me van binnen niet persé een meneer, want daar voel ik me nog heerlijk jong en leeftijdsloos. Maar wel gezien ik nu toch al best wat levenservaring heb opgedaan. Vanuit hier kan ik met heldere blik terugkijken op vorige levensfasen. 

Ook in mijn werk voel ik dat zo. Alsof er een stevig fundament staat met ervaringen waardoor ik me heb kunnen ontwikkelen en waar ik uit kan putten. En dat voelt fijn, stevig, volwassen zelfs (voor een 37-jarige dan ;-)).

Dankbaar voor wat ik tot nu toe heb mogen leren. Dingen die in me opkomen zijn voor mijzelf zorgen, voor mijn gezondheid en wanneer ik van het matje af ga. Tijd nemen om stil te staan hoe ik me voel over een bepaalde situatie, wat ik ermee aan wil. En heel blij wat ik tot nu toe heb geleerd over hoe ik bepaalde dingen kan en wel of niet wil communiceren. 

Tenslotte kan ik ook zeggen dat het een fijn idee is dat ik nog veel leven voor me heb, zodat ik ook nog alle tijd heb om me te mogen ontwikkelen. Te blijven spelen, ervaren, leren en genieten. 

Het leven is altijd in beweging...
Benieuwd wat komend jaar brengt! 
En vandaag ;-). 

Liefs,
Tom

Via deze link kun je voorgaande nieuwsbrieven lezen, met onderwerpen als:

Stilstaan, confrontatie en mogelijkheidOver coachingWat je zelf hebt gevonden, gun je ook een anderHoe is het nu?Dichtbij jezelf blijvenHoe ideeën lopenZelfonderzoekOver zelfzorg en zelfvertrouwenAls je (nog) niet weet wat je wilt: Waar begin je?, Omgaan met je StressreactieJe Innerlijke FamilieVisie: De Basis: Roep jezelf op het Matje, Visie op Visie.

Je ontvangt deze mail, omdat we ooit hebben samengewerkt, je coaching bij mij hebt gevolgd of omdat ik denk dat je dit wellicht interessant vindt. Stuur de mail ook gerust door, als je denkt dat iemand anders het zal aanspreken. 

Leuk om van je te horen als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt. Mocht je geen behoefte hebben aan deze mailing, laat het me graag weten dan haal ik je van de lijst. Je kunt ook onder deze mailing unsubscriben. 
1 en 37 jaar oud. 
VERANDERING & PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
De afgelopen weken verwonder ik me over hoe ik me voel. Met name in de ochtend. Ik slaap lekkerder en wordt fijn wakker, uitgeruster. Mijn lichaam voelt rustig, zacht. Dat is een fijne bewustwording iedere ochtend. Ik merk het ook wanneer ik opsta en mijn ontbijt klaarmaak. Een tijd lang had ik daar niet veel energie voor of zin in... Maar nu gaat het heerlijk in flow. 

Ik herinner me hoe ik 's ochtends vaak wat chagrijnig was. Een lange oefening in het fysiek houden volgde. Leren om 's nachts en in de ochtend te onderzoeken wat ik nodig had om op mijn matje te blijven. 's Nachts leerde ik genoeg ventilatie te hebben, het warm genoeg te hebben, genoeg water te drinken in de nacht of overdag. Een periode heb ik zelfs 's nachts wat gegeten, zodat mijn lichaam rustig bleef. In de ochtend had ik vaak een verkrampte pijn in mijn hele systeem. Bewegen hielp. Of ik ging een stuk wandelen of hardlopen tot de spanning in mijn lijf zakte. 

Overdag naar hulpverleners om te kijken wat de oorzaak kon zijn van mijn fysieke klachten. Zo kwam ik stap voor stap dichterbij de bron. En mocht ik stap voor stap experimenteren met wat ondersteunend was. En wat niet.

Dat zat hem niet alleen in voor mijn lichaam zorgen. Dit proces legde ook mijn aangeleerde gedrag bloot. Niet altijd fijn. Gaandeweg leerde ik signalen herkennen en wat ik dan nodig had. Een confronterende en ook heel leerzame ontwikkeling. Steeds weer onderzoeken hoe het nu is hoe het nu is en wat ik nu nodig heb. 
 
Nu het fysiek zo fijn gaat kan ik beter reflecteren op die periode. Het GAPS-dieet dat ik volg doet mij heel goed. Iedere maand heb ik meer energie en zoals ik in het begin schreef, de verkrampte pijn is nu gaan ontspannen. Dus ik houd energie over voor andere dingen. Bovendien lijkt dit dieet echt te voeden waardoor ik vermoedelijk ook meer energie uit mijn voeding houd. Het GAPS eten is heerlijk en voedzaam. Waar ik een tijd geleden nog een hongerklop kon krijgen is er nu een basis gelegd. Vermoedelijk toe te schrijven aan geen grote pieken en dalen meer in mijn suikerspiegel, dankzij o.a. gezonde vetten die ik eet. 

Fascinerend om zo mijn gezondheid te volgen. En de daarmee samenhangende ontwikkeling in energie en zin. Omdat er steeds weer iets veranderde, iets nieuws te kop op stak, waarvan ik in het begin nog niet wist wat het nodig had, heb ik mogen leren met verandering om te gaan. 

Dit maakt dat ik nu aan het oogsten ben van die periode. Van meer energie en van alles dat ik op persoonlijk vlak heb mogen leren in de soms uitdagende periodes. Tijdig in mijzelf gevoelens kunnen signaleren en duiden en daarnaar kunnen handelen. Iets kunnen communiceren, mijn eigen ruimte opzoeken, een dutje doen, in beweging komen etc. 

Met openheid zie ik dan ook de toekomst tegemoet. Wat komen er al weer leuke dingen op mij af... Een nieuwe werkplek, nieuwe coachees, een workshop co-hosten over Merk Strategie, een podcast, nieuwe (studie-)boeken, de jaartraining in een nieuw jasje: coach de (innerlijke coach), opstellingendagen... 

Bottomline: ik ben benieuwd! 
 
MIJN EERSTE PRAKTIJKRUIMTE!
Al een tijdje liep ik te mijmeren over misschien ooit een eigen plek voor mijn coaching. Nu met de laatste maatregelen m.b.t. Covid is er minder plek op de locaties waar ik graag kom en met allerlei regels voelde ik soms de behoefte aan wat meer rust. Bovendien werk ik weer met nieuwe methoden en die vragen om privé-ruimte (zie het kopje hieronder).

Toen ik dit besprak bij mij thuis met Korrie, opperde ze: 'Waarom doe je het niet hier?' Het klopte meteen, heel grappig en leuk om te voelen. Ik kreeg er direct zin in en in de opvolgende dagen kocht ik nieuwe aankleding om dit te vieren. 
 
Dus vanaf woensdag 7 oktober heb ik de deuren geopend van:

Een Heel Leven Coaching
Van Ostadestraat 318-2
1073 TX Amsterdam
 
De eerste mensen zijn geweest en klopte helemaal. Top!
 
Praktijkruimte Een Heel Leven. :-)
1 OP 1 INNERLIJKE FAMILIE-OPSTELLING
Dankzij mijn samenwerking met Korrie en Marlies in o.a. de jaartraining, ben ik geïnspireerd om één op één innerlijke familie-opstellingen aan te bieden. In de uitwisseling met Jojanneke werken we hier al geruime tijd mee en ook in een aantal eigen sessies heb ik dit al heel fijn kunnen aanbieden en toepassen. 

Aan de hand van een aantal matjes kun je rustig de tijd nemen om te ervaren hoe het nu is met één van je innerlijke familieleden of kun je hen een vraag stellen. Door stil te staan op hun posities die je aan de hand van matjes op de grond hebt gelegd kun je bij elk van hun stilstaan. Uit ervaring kan ik zeggen dat ieder innerlijk familielid het kan waarderen dat er aandacht voor ieder van hun is... Hieruit ontstaat vaak helderheid over een situatie of kan een inzicht opkomen, waar je je nog niet eerder bewust van was... Normaalgesproken gaan al die stemmen in jezelf soms door elkaar.

Mocht je benieuwd worden dan hoor ik je graag en vertel ik er met liefde meer over! Of je bent welkom voor een sessie in mijn hele mooie nieuwe locatie. :-)
 
Methode Innerlijke Familie Opstelling met Matjes.
COACHING BIJ OMRT
In 2018 werd in uitgenodigd om mee te doen aan een workshop van People House. Een leuk eigentijds bedrijf dat jonge, ondernemende professionals detacheerde op innovatieve klussen in het bedrijfsleven. Tijdens de workshop ontmoette ik Leonie, een oude bekende uit mijn Randstad-tijd en kreeg ik heel leuk contact met de mensen van People House. Zo leuk dat ik er een trainingstraject mocht gaan aanbieden. 

Met name met de eerste groep People Housers trok ik lange tijd op en mocht hun volgen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het klikte met de meeste in de groep. Toen People House er helaas mee ophield enige tijd terug bleef ik een aantal van hen volgen via LinkedIn. Zo ook Japser en Andreja die al lange tijd bezig waren met OMRT. Een startup die zeer innovatieve digitale oplossingen biedt voor vastgoedontwikkelaars, ontwerpers en ingenieurs. Na een uitnodiging voor de opening van hun bedrijfspand, dronken we een kop koffie en proosten we op een samenwerking. 

Sindsdien kunnen hun mensen aankloppen voor een coaching. Jasper en Andreja gunnen hen wat ze zelf ook zo fijn en belangrijk vinden. Heerlijke samenwerking! 

www.omrt.tech
Founders OMRT: Andreja en Jasper bij Floor17.
GENOEMD OP DE WEBSITE VAN WHOLEBRANDS :-)
Heel leuk Marielle! 
En wat een mooie website heb je. 
www.wholebrands.nl/about

Wholebrands helpt sociale ondernemers om een "force for good" te worden. Om als merk zowel commercieel succesvol te zijn,
als voedend voor mens en natuur. 
 
Deel Deel
Email naar een vriend Email naar een vriend
Deel Deel
Website
Facebook
Email
Michels prachtige uitleg van mijn coaching. 

Een Heel Leven Coaching
www.tomelffers.nl

Een Heel Leven Inspiratie
www.eenheelleven.nl

Je kunt me mailen op:
tom@tomelffers.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Een Heel Leven Coaching · Van Ostadestraat 318 · 1 hoog · Amsterdam, Nh 1073 TX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp