Copy
View this email in your browser
Lieve allemaal,

Terugkijken. Gedurende het jaar kijk ik regelmatig terug. Stilstaan bij wat iets gebracht heeft, onderzoeken wat er goed aan was, wat ik heb mogen leren of waarderen. Soms uit nieuwsgierigheid, soms omdat mijn gezondheid vraagt om stil te staan en te onderzoeken. 

Een nieuwsbrief is voor mij een mooie vorm om stil te staan bij wat ik de afgelopen tijd heb beleefd. Op een wat langer tijdsbestek terug te blikken en dat beschrijven. Iets waar ik van geniet. 

Een langere terugblik: dankzij een ondernemer die mij inspireert werd ik me bewust dat mijn onderneming alweer bijna vijf jaar bestaat! Ongelooflijk... Zij vertelde dat je dan bestaansrecht hebt als ondernemer. Whoop whoop! 

Gaaf dat ik in het jaar dat ik bestaansrecht heb, voor het eerst zelf een training aanbied: een Visie Vierdaagse: van februari tot mei. Ik verheug me er al op. De eerste aanmeldingen en interesse druppelen binnen. Je kunt verderop in de nieuwsbrief een update lezen.  

Om dit alles te vieren, veranderde ik afgelopen week mijn bedrijfsnaam bij de Kamer van Koophandel. Melffie was de oude naam, ooit gekozen omdat ik toen ik me inschreef en toen nog niet had nagedacht over een naam. Na vijf jaar was het hier dus blijkbaar tijd voor. En zo pronkt straks Een Heel Leven op mijn pinpas en facturen. Ben er nu al blij mee!  

In deze mailing kun je lezen over:
  • Een Heel Leven Verzamelen
  • De Visie Vierdaagse
  • Workshop van Wens naar Werkelijkheid met Collective.Minds
  • Communicatietraining Wicked Grounds
Ook vooruitkijken is overigens interessant. Blij dat mijn bedrijf zich blijft ontwikkelen en in eigen tempo blijft groeien. Het is terug te zien in mijn agenda van het nieuwe jaar, waar al een aantal (eigen) trainingen en opdrachten staan.
Ik verheug me erop.
En ben benieuwd wat 2020 verder zal brengen! 

Wens je een mooie jaarwisseling.
Liefs, Tom

Vorige nieuwsbrieven gingen o.a. over:
Je ontvangt deze mail, omdat we ooit hebben samengewerkt, je coaching bij mij hebt gevolgd of omdat ik denk dat je dit wellicht interessant vindt. Stuur de mail ook gerust door, als je denkt dat iemand anders het zal aanspreken. 

Leuk om van je te horen als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt. Mocht je geen behoefte hebben aan deze mailing, laat het me graag weten dan haal ik je van de lijst. Je kunt ook onder deze mailing unsubscriben. 
@dantavis op instagram.
Een Heel Leven Verzamelen

Al mijn hele leven verzamel ik graag. Het begon op mijn vierde met Playmobil. Ik genoot van urenlang sorteren, ordenen en dan iets tot leven brengen. Een western met een saloon en een fort, een pirateneiland omsingeld door schepen. Gedurende de basisschool kwamen daar strips bij: Donald Ducks, Lucky Lukes, Robbedoes en Kwabbernoten, Asterix en Obelixen. Boeken van Thea Beckman en Evert Harman. Rond mijn dertiende bloeide de interesse voor muziek op met albums op cassettetapes en CD. Radioprogramma’s opnemen en mijn eigen mixtapes maken van alles wat ik verzamelde. Later werden de mixtapes, mix-CD’s, toen je muziek kon downloaden en branden met Napster en Kazaa. Muziek ging ik netjes in mapjes categoriseren op mijn computer, gesorteerd op genre en vervolgens op artiest. Dat hield aan tot na mijn studententijd tot de komst van Spotify.

Halverwege mijn twintiger jaren kreeg het verzamelen een ander karakter. Ik wilde mijn gebrek aan energie begrijpen. In de jaren bouwde ik collecties boeken, artikelen, online filmpjes en initiatieven op. Aan het eind van de zoektocht was ik zo benieuwd wat ik allemaal had verzameld, dat ik zin kreeg om orde in de chaos te scheppen. Om fijn rond te kunnen kijken in mijn eigen inspiratie, leek een website mij de ideale vorm.

Zo werd het idee voor Een Heel Leven geboren.

Foto AAron Lee Kuan Leng op Unsplash. 

Ik begon alles te ordenen en categoriseren: hulpverleners, inspiratoren, trainers, youtubefilmpjes, boeken en websites. Net zoals met mijn muziek-bibliotheek. In mijn moleskineboekje tekende ik de structuur in bouwblokken. Heerlijk om mee bezig te zijn.

Toen de website klaar was, werd ik er zelf zo blij van dat ik het graag wilde delen met anderen. Altijd een beetje spannend, maar met fijne aanmoediging van een aantal mensen dichtbij, was het zover. Dat wat ik zelf had gevonden gunde ik ook een ander.

In de afgelopen jaren houd ik op Een Heel Leven nog steeds bij wat mij in mijn leven ondersteunt of inspireert. Ik geniet ervan steeds weer een gevoel van zin te krijgen. Zoals nu met koken. Om mijn darmflora te ondersteunen mag ik bewust zijn van wat ik eet en hoe mijn lichaam erop reageert. Zo ben ik aan het fermenteren geslagen en heb weer een (online) wereld aan inspiratie ontdekt. Ik stuitte op GAPS: Gut And Psychology Syndrome. Met een geweldige visie over de invloed van darmbacteriën op je welzijn, met een GAPS-dieet en GAPS recepten. Ik ben sinds kort aan het dieet begonnen en het voelt heel goed. Veel zelfgemaakte bouillon en langzaam gefermenteerde voeding toevoegen. Ik volg het met aandacht!

Nu, na weer een tijdje verzamelen, heb ik weer zin gekregen die verzameling te ordenen en terug te kunnen zien in een mooi overzicht. Zodat als ik bijv. een filmpje wil terugzien ik dit makkelijk kan terugvinden.

Leuk om in dit proces te merken is dat waar ik zin in heb, zin heeft voor mij. Ben benieuwd wat het gaat brengen... 

www.eenheelleven.nl

Thuis gefermenteerde zuurkool en ingemaakte citroenen.
Visie Vierdaagse 2020
Je Persoonlijke Visie tot leven brengen in je werk
 
Een persoonlijke visie gaat over je kijk op jezelf.
Het is een beeld waarin je je bewust bent van je eigen kwaliteiten en voorwaarden, over in wat voor omgeving jij jezelf kunt zijn en waar jij je kunt ontwikkelen.
 
Doel
Deze training is bedoeld voor mensen die hun eigen visie tot uitdrukking willen brengen in hun (toekomstige) werk. Je leert handvatten om je voorwaarden en kwaliteiten te onderzoeken, om in je energie te blijven en te zien wat je daarbij nodig hebt.
 
Het tempo in het werkende leven ligt vaak hoog en het kan een uitdaging om ook tijd te maken voor zelfreflectie en rust. Wanneer je je bewust bent van je eigen visie, je eigen wensen en verlangens, dan kun je effectiever terugvallen op jezelf. Je weet wat belangrijk is voor je.
 
Werkwijze
In een kleine groep onderzoeken we wat je tegenkomt bij het realiseren van je visie. Er is plek voor 4 tot 6 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor zowel jouw persoonlijke inbreng als te kunnen leren van elkaar. Vier weekenden bieden ruimte om iedere maand stil te staan bij jouw persoonlijke (visie in) ontwikkeling.
 
De methoden die ons onderzoek ondersteunen zijn o.a. Persoonlijke Visie-Ontwikkeling, het Matje, de Creatiespiraal, De Innerlijke Familie, meditatie en visualisatie.
 
Voorwaarden
De enige voorwaarde is dat je nieuwsgierig bent naar wat jou tot leven brengt. 
De focus ligt hierbij op werk, waarbij er ruimte is voor het persoonlijke.

Data 2020
Vier eerste zondagen van de maand:
Zondag 2 februari, 14:00 – 17:30
Zondag 1 maart, 14:00 – 17:30
Zondag 5 april, 14:00 – 17:30
Zondag 3 mei, 14:00 – 17:30
 
Aantal plekken beschikbaar
De eerste aanmeldingen komen binnen en er is nog een paar plekken over. 

Wil je meer weten? 
www.tomelffers.nl/visie-vierdaagse
Of neem contact op met me:
06-24515300 | tom@tomelffers.nl

Ik heb er al zin in! 
Open Workshop van Wens naar Werkelijkheid
Foto Cristina Gottardi via Unsplash.
In samenwerking met Collective Minds organiseren we donderdag 9 januari aanstaande een workshop over het proces van wens naar werkelijkheid. En van werkelijkheid naar wens. 

De Creatiespiraal van Marinus Knoop vormt de basis waarbinnen we onderzoeken wat we kunnen leren over hoe je verlangens richting kunnen geven aan je doelen. Dat werk niet alleen echt werk is, maar ook bestaat uit stiltewerk en emotiewerk. Kunnen ontvangen, waarderen en ontspannen blijkt net zo belangrijk te zijn. ;-) 

Tijdens deze twee uur durende workshop onderzoeken we inzichten en belemmeringen tijdens dit proces en delen we vragen om m.b.v. persoonlijke ervaringen meer te leren over werk, creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. 
 
Donderdag 9 januari 2019 
17:00 - 19:00 
Herengracht 216

We hopen je dan te ontmoeten! 
Je kunt je aanmelden via hi@collectiveminds.amsterdam. 
Er is nog een paar plekken vrij. 
 
Communicatietraining Wicked Grounds

Halverwege december onderzochten we aan de hand van een aantal hele mooie, persoonlijke vragen wat er bij communicatie komt kijken. The Apartment van Wicked Grounds HQ bood een prachtige ruimte en Het Matje diende wederom als fijn kader.

Allereerst bewust worden van wat er zich binnen in jezelf afspeelt. Zit je 's ochtends net rustig de dag op te starten in stilte en komt die vrolijke collega binnen.... Je merkt dat je een beetje narrig wordt en bijna zou vragen of die ander .... Oh ja je mag jezelf op het matje roepen... Wat is eigenlijk je eigen behoefte? Rust, weinig prikkels... Door deze waarnemingen zo uit te spreken ontstond er een mooi gesprek. Hoe kunnen we dit met elkaar afstemmen? Hoe blijven we in contact op dit soort momenten?

Bewust worden dat je wilt dat de ander in het gesprek antwoorden heeft of meer zegt dan diegene doet. Hoe ga je daarmee om? Roep jezelf op je matje: je eigen gevoelens waarnemen en daar dan misschien iets over communiceren. Op je matje is het fijn praten vanuit wat je in het moment weet over jezelf. En ook als je het (nog) niet weet: 
'Daar wil ik graag nog even over nadenken.'
'Oeh, ik merk dat ik graag op een later moment terugkom op je vraag. Ik wil nu graag mijn aandacht houden bij ...'
Heel fijn om tijd voor jezelf te vragen.


Communicatie gaat over contact maken met jezelf: je neigingen, reacties, gevoelens bestuderen. Om vervolgens te onderzoeken wat je behoefte eigenlijk is. En als je die weet zou je dat kunnen uiten naar de ander. Eventueel met een voorstel. Soms spannend, want ja hoe gaat de ander reageren? Al merkten we in de gesprekken ook dat zelf iets kunnen doen, meer energie en vertrouwen geeft.

Ook kwamen we erachter dat het fijn is om te weten wat je nodig hebt voordat je een moeilijk gesprek mag voeren met iemand. Misschien is het fijn om zo'n gesprek tijdens een wandeling te kunnen voeren. Na afloop bij een fijne collega te kunnen ventileren... Je doel en voorwaarden van het gesprek vooraf te communiceren... Fijn om hier vooraf proactief bij stil te kunnen staan.

Ik genoot van ochtend, wat een openheid. Dat werd ook opgemerkt door iemand die hier pas net werkte. Een groot verschil met haar vorige, meer hiërarchische georganiseerde baan! Zij gaf aan dat ze een beetje moest wennen aan de openheid, maar ook het nu al zo waardeerde.

Heerlijk! Heerlijke dag.
En: wordt vervolgd in het nieuwe jaar!

 
Deel Deel
Email naar een vriend Email naar een vriend
Deel Deel
Website
Facebook
Email
Michels prachtige uitleg van mijn coaching. 

Een Heel Leven Coaching
www.tomelffers.nl

Een Heel Leven Inspiratie
www.eenheelleven.nl

Je kunt me mailen op:
tom@tomelffers.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Een Heel Leven Coaching · Van Ostadestraat 318 · 1 hoog · Amsterdam, Nh 1073 TX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp