Copy
View this email in your browser
Lieve allemaal,

Afgelopen zaterdag zaterdag ging ik een kop koffie drinken in CC Amstel in de Pijp en kreeg een leuk gesprek met iemand die er aan het werk was. Ik gaf mijn kaartje en ontving die middag al een enthousiast berichtje om verder te praten. Na een appje over en weer zetten we ons gesprek voort in restaurant De Plantage. Ik geniet heel erg van dit soort plotse ontmoetingen. Fijn om open ruimte in mijn agenda te hebben, waardoor dit soort dingen kan gebeuren. 

Tegelijkertijd is het ook leuk om dingen te plannen. Afgelopen zondag zag ik daarom met vrienden Little Women in The Movies op de Haarlemmerstraat. Wat een prachtige film! Waar ik ook weer een oude bekende tegenkwam en en fijn even kon bijpraten hoe het nu met hem . 

Ondertussen ben ik met een aantal mensen aan het broeden op een idee... Soms kom ik met hen samen om te kijken waar we nu energie op hebben zitten m.b.t. het idee. En zo steeds te onderzoeken hoe het idee zich ontwikkelt...

Al met al: ik geniet van het volgen van hoe de dingen lopen in mijn leven: gepland en ongepland! :-)

In deze mailing kun je lezen over mijn belevenissen van de afgelopen tijd:
  • Hoe ideeën lopen
  • Visie-Ontwikkeling in de praktijk
  • Visie Vierdaagse dag 1
  • Workshop Energie Management @ Aimforthemoon
  • Typhoon's levensvreugde

Fijne dag! 
Liefs, Tom

Vorige nieuwsbrieven gingen o.a. over:
Je ontvangt deze mail, omdat we ooit hebben samengewerkt, je coaching bij mij hebt gevolgd of omdat ik denk dat je dit wellicht interessant vindt. Stuur de mail ook gerust door, als je denkt dat iemand anders het zal aanspreken. 

Leuk om van je te horen als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt. Mocht je geen behoefte hebben aan deze mailing, laat het me graag weten dan haal ik je van de lijst. Je kunt ook onder deze mailing unsubscriben. 
Pontje over het IJ van Eye naar Amsterdam Centraal station.
Lopende Ideeën
Ik heb vaak leuke ideeën. Vind ik zelf tenminste ;-). Van kleine ideeën gedurende de dag tot grotere ideeën voor mijn werk op langere termijn. Sommige ideeën zijn opeens werkelijkheid, sommige verdwijnen naar de achtergrond en komen niet meer op.  

Kleine ideeën
Het toffe van Amsterdam vind ik dat ik regelmatig (oude) bekenden tegenkom. Zo kwam ik laatst de oprichter van Youseum tegen. Na een enthousiast weerzien nodigde hij mij uit om daar bij hem een kop koffie te komen drinken. Graag, goed idee! Ik heb er al weken zin in, maar tot op heden vind ik er nog niet het moment voor... Dinsdag dacht ik: 'Vanmiddag ga ik er langs.', maar na een coach-afspraak had ik een andere behoefte gekregen... De timing klopt blijkbaar nog niet, dus nog even wachten tot wanneer ik er wel heen ga. :-)

Grote ideeën
Voordat ik als coach begon had ik grootse ideeën. Ik wilde een organisatie-adviesbureau opzetten om de wereld mooier te maken. Laatst kwam ik het A-3 vel tegen waar ik alle ideeën op had geschreven. Heel leuk om dat weer eens te bekijken. Ik zie op papier mijn verlangens over samenwerken en contact. Het idee bleek te groot voor waar ik zelf toen aan toe was. Maar dat ik de tijd heb genomen om mijn inspiratie zo uit te werken heeft me wel veel geleerd en bracht me even later weer een stap dichterbij waar ik wél aan toe was... 
Idee voor mijn werk in 2014. 
Hoe gaat het lopen?
Het fijne van wat ik heb geleerd over een idee, is om benieuwd te zijn hoe het zich ontwikkelt. In de beginfase kan het bijvoorbeeld heerlijk zijn om veel tijd te nemen om ergens op te broeden en om de tijd steeds even zijn beloop te laten. 

Anderhalf jaar geleden bijvoorbeeld ontstond er inspiratie om misschien een boek te gaan schrijven. Cool! In de zomer hebben we toen een aantal dagen uitgetrokken om te onderzoeken hoe we naar een boek keken en zo ontstond er al een structuur...

In de tijd hierna ging mijn energie en aandacht echter uit naar andere dingen: eigen werk opbouwen, dingen voor mijn gezondheid doen. Daar had ik al mijn energie voor nodig en dus bleef er weinig over voor het boek. Fijn om in dit proces er steeds bewust van te zijn dat dat boek er niet hoefde te komen. 'Het samenkomen is al leuk.', zeiden we steeds.

Vorige week ontstond er hernieuwde inspiratie. Binnenkort gaan we weer een mogelijke volgende stap onderzoeken... Er is weer een zaadje geplant. Heel benieuwd hoe het gaat lopen. 

Een doel hebben en je idee de vrije loop laten
Een idee is geen doel op zich. Dat inzicht geeft ruimte, zodat ik niet opeens denk dat ik er keihard voor moet werken. Fijn om te hebben leren wachten in mijn leven. Wachten tot iets klopt in mijzelf en te volgen wat er in de buitenwereld er zich aandient. 

Zo had ik het idee van een Visie Vierdaagse al zeker een jaar. Zeker bij zo iets eigens, wilde ik wachten tot het klopte. En toen ging het opeens wonderbaarlijk snel. Ik ging naar Buurtboerderij Ons Genoegen, had een heel leuk gesprek, de voorwaarden bleken te kloppen en toen ik buiten stond had ik de ruimte gehuurd. De inspiratie voor de flyer kwam ook snel. Tenslotte mocht ik nog benieuwd zijn wie er zich gingen aanmelden... Spannend! :-) Tot er opeens 5 aanmeldingen waren!  

Stap voor stap
Zo heerlijk om dit stap voor stap te kunnen volgen. Steeds weer afstemmend of het klopt voor mij en met interesse volgen wat er zich in de buitenwereld ontwikkelt. Om zo het tempo aan te houden waarin het idee zich ontvouwt en te genieten van het proces. Eigenlijk vormen de stappen steeds kleine doelen. Afspraken in de agenda hebben staan om ruimte te maken om naar Ons Genoegen te gaan, een flyer te schrijven, mijn idee te delen op social media en mijn website, etc. 
 
Foto van Mishal Ibarahim via Unsplash.com.
Een samenloop van omstandigheden én jezelf
Zo is een idee een mooie samenloop van omstandigheden en hoe je er zelf in staat. Je eigen lopende ideeën kunnen koesteren en kijken hoe het loopt in je dagelijks leven. Kunnen wachten zonder stil te zitten. En dan actie ondernemen wanneer de tijd rijp is. En als je het even niet weet kun je altijd een loopje met jezelf nemen: een wandeling doet bij mij altijd wonderen om mijn ideeën de vrije loop te laten en het idee weer even op zijn beloop te kunnen laten. 

Op je matje is het fijn jezelf te volgen met aandacht en met behulp van de Creatiespiraal kun je steeds onderzoeken in welke fase je nu bent. De innerlijke familie kan dan nog verdieping geven om te kijken wat iedereen van je idee vindt. Fijn om zo de focus op jezelf te kunnen hebben en te weten waar je nu staat. Dan hoef je jezelf niet voorbij te lopen of achter de feiten aan te lopen. :-)
 
Persoonlijke Visie in de Praktijk

Afgelopen week kwam op Boerderij de Eenzaamheid voor het eerst een team samen van voorlopers in hun vakgebied. Een landschapsarchitect, een circulair architect, een ecologisch ontwerper, een waterschaps-expert en de landmeester van landgoed Roggebotstaete. Doel van de dag was een verkenning om van een biologische naar een regeneratieve boerderij te gaan.

Om ook aandacht aan ieders persoonlijke inbreng te geven was ik uitgenodigd om de openingssessie te begeleiden. Leuk om eerst mijn eigen kijk uit te leggen op persoonlijke visie. Dat visie vaak gaat over vooruit kijken en dat het in mijn ervaring ook belangrijk is om terug te kijken, zeker op deze mooie plek die al generaties in familiebezit is.

De huidige boer vertelde over de herkomst en ietwat geëmotioneerd wat de boerderij voor hem betekent. Zijn vrouw deelde haar trots en vertrouwen in een eventuele nieuwe koers en tenslotte gaf de zoon aan hoe belangrijk hij het vond dat ieder zich gehoord en betrokken voelde. En dat het best spannend is... Heel fijn om zo de dag te beginnen en voeling met de plek en de familie te krijgen. Ook om zo te kunnen waarderen wat er nu al is.
Om beurten deelden we vervolgens iets over ons eigen werk en onze betrokkenheid bij dit mooie project. Inspirerend om ieders ontwikkeling te horen in de persoonlijke verhalen. Ik waande me even in de toekomst van regeneratief boeren bij het horen van zoveel passie en ervaring...

Een mooie start van de dag en wat een feest om zo samen te werken... Ben benieuwd waar de ontwikkelingen naartoe leiden!

https://wij.land/regeneratieve-landbouw-in-de-zwanburgerpolder/

Visie Vierdaagse 2020 Dag #1
Afgelopen zondag 2 februari was de eerste dag van de Visie Vierdaagse. Wat een avontuur om op Buurtboerderij Ons Genoegen bij elkaar te komen.  

Tijdens de dag onderzochten we onze persoonlijke visie. Vaak is visie toekomstgericht op ooit, later dan... Wij kwamen erachter dat als je je persoonlijke visie gaat delen met iemand er één en ander bij komt kijken. Wat wil ik delen met iemand die ik pas net ken? Een basis van vertrouwen creëert openheid. En vertrouwen ontstaat door openheid. :-) Mooi om getuige te zijn van deze onderzoekende gesprekken. 

Ook bleek het fijn als er een soort afstemming is, dat je het gevoel hebt dat je boodschap overkomt of aankomt. Mogen uitspreken dat je het niet helemaal kunt volgen of wat het oproept om je visie te delen met iemand, gaf lucht en ruimte. En die ervaring kan dan weer deel gaan uitmaken van je visie...

Ik heb genoten van de eerste dag. Aankomende zondag dag 2, de inspiratie voor het programma maakt me dat ik me er alweer op verheug! 

www.tomelffers.nl/visie-vierdaagse
Workshop Energie Management @ Aimforthemoon
Na al lange tijd Aimforthemoon te hebben gevolgd en al meerdere fijne ontmoetingen te hebben gehad met ondernemers en het team, gaf ik gister voor het eerst een training.

De introductieronde begon met een fijne, open sfeer. Fijn om vragen en ervaringen te horen van de groep en daarop iets te kunnen aanbieden. Aan de hand van het Matje konden we reflecteren op eigen gedrag en behoeften.
Bij de de neiging om anderen te willen lezen of te leren 'hoe krijg je iemand anders op het matje', besloten we om te onderzoeken en bespreken hoe je zelf op je matje beweegt. Zo bleek het makkelijker afstemmen op ieders persoonlijke behoefte. En was het fijn deze helder maken in het team.
Eén iemand gaf bijv. aan rust nodig te hebben bij het opstarten van de dag om in zijn energie te blijven, een ander wilde weten hoe open hij kon zijn over zijn (persoonlijk) leven. Iemand deelde over hoe diegene een tijd achter het matje had gezeten en weer in beweging was gekomen: hij was benieuwd hoe anderen hem nu ervaren? Mooi om de (generatie)verschillen en ervaringen uit te wisselen en elkaar daarin juist te waarderen.

Aan het einde van de dag kwam dat ook naar voren:
Hoe het team elkaars eigenheid en kwaliteiten waardeerde!
Prachtig!
Ik heb met volle teugen genoten.
Graag tot een volgende keer!
www.aimforthemoon.nl
Levensvreugde en inspiratie van Typhoon na een burnout!
 
Deel Deel
Email naar een vriend Email naar een vriend
Deel Deel
Website
Facebook
Email
Michels prachtige uitleg van mijn coaching. 

Een Heel Leven Coaching
www.tomelffers.nl

Een Heel Leven Inspiratie
www.eenheelleven.nl

Je kunt me mailen op:
tom@tomelffers.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Een Heel Leven Coaching · Van Ostadestraat 318 · 1 hoog · Amsterdam, Nh 1073 TX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp