Copy
View this email in your browser


KINDOW
UPLIGHT

Welkom bij de nieuwe UPLIGHT van Kindow. 
Allereerst wensen we jou en je naasten een goede gezondheid toe! 

Wij brengen graag wat (dag)licht, met de laatste positieve updates rondom Kindow. Wij hebben het afgelopen kwartaal namelijk weer mooie stappen gemaakt!

Je leest o.a. over de lancering van Kindow Rollers, onze nieuwe daglicht oplossing. We geven gelijk een kijkje in de bevestigde projecten van Kindow met de nieuwe Rollers. Verder zoomen we in op de unieke samenwerking met PHYSEE en ons gezamenlijke initiatief om onze kennis en inzichten rondom de ontwikkeling van slimme glazen gevels te delen met architecten!

Lees ook voorgaande UPLIGHTS:
UPLIGHT December 2019
UPLIGHT September 2019

LANCERING
KINDOW ROLLERS


Begin dit jaar lanceerden wij de nieuwe Kindow Rollers ! Net als de Verticals worden onze Rollers aangestuurd door ons intelligente zonvolgsysteem. Ze gaan zover dicht als nodig om direct zonlicht van de werkplek te weren. Zo wordt lichthinder altijd voorkomen terwijl zoveel mogelijk openheid wordt geboden voor uitzicht en daglicht!
 
Kindow Rollers bieden een strakke uitstraling omdat ze een uniform vlak opspannen. Bij bewolkt weer worden ze volledig opgerold zodat het glas ook weer volledig vrij komt. 
 
De impact van Kindow Rollers*:
 
> 65% meer daglicht
> 9% minder lichthinder
> 19% energiebesparing op verlichting, verwarming en koeling
 
*Berekend door de Building Performance Simulation Group van de TU/Eindhoven
Meer over Rollers

EERSTE PROJECTEN
MET KINDOW ROLLERS


Inmiddels heeft Kindow twee getekende projecten met de Rollers: Dit jaar gaan wij de medewerkers van VDH Solar en Westland Accountancy voorzien van optimaal daglicht op de werkplek!

Het nieuwe kantoor van VDH Solar bestaat voor een groot deel uit glas. Mooie, hoge ramen zorgen voor een overvloed aan daglicht. Aan ons de opdracht om dit optimaal te regelen voor de mensen die hier dagelijks zullen werken. VDH Solar heeft de primeur en wordt het eerste commerciële project met Kindow Rollers. Onlangs hebben we alles ingemeten en we gaan opleveren in mei. Een mooie samenwerking tussen twee bedrijven die zich elke dag bezighouden met zonlicht!
 
Verder hebben we de opdracht gekregen van Westland Accountancy om hun nieuwe kantoor te voorzien met Kindow Rollers. De belangrijkste reden voor deze keuze is het gemak en comfort van de automatische Kindow regeling en de uniforme positionering die zal resulteren in een strak gevelbeeld. De eerste paal is deze maand de grond in gegaan en we verwachten oplevering in december als alles volgens planning verloopt. Weer een mooie samenwerking met Verkade Klimaat (onze launching customer) en HET architectenbureau (ambassadeur van het eerste uur).
 
Bekijk al onze projecten

GEZAMENLIJKE ONTWIKKELING
RONDOM SLIM GEVELCONCEPT

PHYSEE en Kindow ontwikkelen het eerste slimme gevelconcept ter wereld, dat energie genereert en tegelijkertijd het comfort en de productiviteit verhoogt met daglicht optimalisatie.

Het gevelconcept bestaat uit de energie- en datagenererende ramen van PHYSEE en de intelligente rolgordijnen van Kindow. Luxaflex projecten levert in dit concept de mechanische systemen en een premium zonweringsdoek.
 

PHYSEE's SmartWindow sensoren verzamelen klimaatgegevens en geven deze door aan de aansturing van Kindow, zodat deze nauwkeurig op de binnenomgeving reageert. Hierdoor ontstaat een totale geveloplossing die niet alleen zonne-energie en data genereert, maar ook voorzien is van slimme zon- en daglichtregeling. Bovendien wordt de koeling, verwarming en verlichting in het gebouw gereduceerd, terwijl het comfort aanzienlijk toeneemt.

Het eerste project met het slimme gevelconcept is reeds getekend en het prototype is te zien in het Living Lab van PHYSEE.

Bekijk project

LUNCH LEZINGEN
VOOR ARCHITECTEN

PHYSEE en Kindow delen graag de kennis en inzichten rondom onze gezamenlijke ontwikkeling van een slimme, dynamische glazen gevel. Hiervoor zijn de eerste lunchlezingen al gepland bij vooraanstaande architectenbureau’s als Cepezed en RoosRos.

Ferdinand Grapperhaus jr., oprichter en CEO van PHYSEE zal hier samen met onze oprichter en CEO Sam Kin een interactieve presentatie houden over impact op energieverbruik, comfort en ook op energienormen als BENG en EPC en duurzaamheidslabels zoals BREEAM en WELL.

Bent u als architect of adviseur ook geïnteresseerd in een lunchlezing of webinar? Reageer op deze nieuwsbrief of neem contact op via onderstaande button, wij delen graag ons verhaal!

Contact

KINDOW ONTWIKKELT
SLIMME INFRASTRUCTUUR

De installatie van Kindow zon- en daglichtregeling is veel voordeliger dan standaard geautomatiseerde zonwering.

Waarom? Het enige dat er nodig is van de installateur is een stopcontact bij de gevel of een kabel vanuit de regelkast richting de gevel, van daaruit pakt Kindow het verder op. Dus geen verborgen kosten aan de kant van de installateur, die normaliter voor iedere zonwering voeding en data naar de gevel moet brengen en buitensensoren, motor controllers e.d. moet installeren. 

Kindow kan volledig standalone werken en ook gekoppeld worden aan het gebouwbeheersysteem. Hierover binnenkort meer!

OVERIG

NIEUWS

KINDOW IN COBOUW

"Zelfs de schaduw van een boom kan het systeem eenvoudig meewegen." Cobouw publiceerde een pagina groot artikel over het intelligente gevelsysteem van PHYSEE waarin wij de slimme zon- en daglichtregeling verzorgen! Lees het hele artikel hier.

MILIEU MAGAZINE FEATURE
"Na de succesvolle lancering met verticale lamellen, heeft Kindow sinds begin dit jaar ook slimme rolgordijnen in het portfolio. Bij- zonder is dat de blinds zich automatisch positioneren ten opzichte van de zon, op basisfactoren als de stand van de zon, zon- instraling en afstand tot het raam." 

SPROUT STARTUP VAN DE WEEK! 

"Maak rolgordijnen smart en je energierekening gaat omlaag, bewijst Startup van de week Kindow. ‘We zitten in dezelfde categorie als led-verlichting en zonnepanelen.’ "
Lees het hele artikel hier. 

ONAFHANKELIJKE SWOT KINDOW 

Onlangs werd er een heel transparant overzicht van Kindow en onze systemen gepubliceerd, door de onafhankelijke organisatie SHC Solar Heating and Cooling Programme
Bekijk de SWOT hier

Meer nieuws? Volg ons op LinkedIn

KINDOW 

ZOEKT TALENT


Wil je meewerken aan onze missie om optimaal daglicht naar de werkplek te brengen en mensen energiek en gebouwen energiezuinig te maken?
Dan zijn we op zoek naar jou...
Wij zoeken:
- Manager Business Development
- Product Engineer
- Stagiair Marketing/Communicatie
- Stagiair Sales Operations

Kom jij ons team versterken? Bekijk onze vacatures!
 
Werken bij Kindow

OVER 

KINDOW

Bij Kindow houden wij ons dagelijks bezig met het optimaliseren van daglicht voor de gezonde en productieve kantooromgeving. Met onze slimme oplossingen brengen wij meer natuurlijk licht naar de werkvloer, waardoor werkplekken dynamischer en prettiger aanvoelen. We geven daarmee productiviteit een boost, terwijl we de energie efficiëntie van het gebouw verbeteren! 

Kindow - Optimal Daylight Solutions

Bedankt voor je interesse in Kindow en tot de volgende UPLIGHT! Nog niet ingeschreven? Doe dat dan hier.

Lees ook voorgaande UPLIGHTS:
UPLIGHT December 2019
UPLIGHT September 2019
Bekijk onze website!
LinkedIn
Instagram
Twitter
Facebook
Copyright © 2020 Kindow, All rights reserved.


Visit us! (or send a post card)
Kindow B.V. 
Molengraaffsingel 10
Delft, 2629 JD
Nederland

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp