Copy
Klik hier om het bericht met beelden te bekijken
Een nieuwe manier van tenderen voor circulaire sloopprocessen, waarbij vertrouwen en samenwerking  de basis vormen. Daarvoor werd in het laatste kwartaal van vorig jaar het startschot gegeven tijdens een inspirerende kick off met betrokkenen uit de bouw, corporaties en kennisinstituten.
‘We moeten zorgen voor een goede klik tussen opdrachtgever en aannemer. Een goede basis leggen en samen verder bouwen en blijven verbeteren’, stelt Carool Meijs, Manager Projecten BrabantWonen tijdens de bijeenkomst. Wat hem betreft valt er veel te winnen als partijen elkaar meer vertrouwen. Kijk bijvoorbeeld eens naar documentatie, die is soms wel 800 pagina’s dik en bevat allemaal juridische termen om alles dicht te timmeren. Vroeger maakte je een briefje met wat afspraken, zo groot als een boodschappenlijstje.’
Om het proces rond meer circulaire sloopoplossingen te verbeteren start een pilot waarbij twee vergelijkbare appartementencomplexen van BrabantWonen gesloopt worden: één op de huidige, traditionele manier en een tweede waarbij het proces op innovatieve wijze wordt uitgevoerd. Beide processen worden gevolgd, gemeten en gemonitord om te komen tot betere circulaire oplossingen.
 
Video impressie kick off Samen circulairder slopen
 
Om tot deze nieuwe manier van tenderen te komen gaan experts, denkers en doeners, in verschillende meetings met elkaar in gesprek over belangrijke thema’s. Ondernemer Ben van Lith is enthousiast over de pilot: “Het huidige systeem creëert wantrouwen, we moeten terug naar de essentie.”
 
Een groep koplopers heeft het initiatief genomen voor deze pilot omdat zij van mening is dat tenderprocessen beter kunnen en moeten. De komende maanden krijgt de pilot verder vorm aan de hand van expertsessies. In het derde kwartaal van dit jaar zal de opdracht  verstrekt worden om de panden te slopen: een op traditionele en een op innovatieve (en meer circulaire) wijze. De bevindingen en relultaten van de pilot worden tijdens een slotevenement gedeeld.
 
Geprikkeld? Meer weten? Bijdragen aan de pilot? Neem vrijblijvend contact op met Frank Ponjé. (06-42091218 / Frank@enponje.nl)


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
real estate · Reutsedijk 7 Vught · Vught, Nb 5264PC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp