Copy

Hoi allemaal!
 
Het was weer heerlijk weer in de vakantie. Ik hoop dat jullie veel in de natuur zijn geweest. Heb je nog leuke dingen gezien of gevonden? Dan horen wij dat graag. A.s. zondag is het weer de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen. Dit keer is het thema Spinnen.

Groetjes
Ellen

 

Spinnen

Spinnen zijn nuttige dieren, want ze ruimen veel insecten op. Spinnen maken draden, daar maken ze een web van of ze laten de insecten erover struikelen. Spinnen hebben 8 ogen, maar kunnen niet goed zien. 
We gaan op zoek naar spinnen en kijken op de zoekkaart of we ze op naam kunnen brengen. We leren dat spinnen eigenlijk heel mooi zijn en dat ze helemaal niet eng zijn. Wat we vinden geven we door bij de nationale spinnentelling en thuis kun je natuurlijk ook tellen en doorgeven!

Praktische informatie

Jeugd en Jongeren IVN
Datum: Zondag 11 september
Tijd: 10:00u- ~ 12:00u
Aandoen: stevige (wandel)schoenen, kleren die tegen een stootje kunnen.
Verzamelen: IVN Gebouw

Aanmelden: Graag,
mailto: jeugd.ivn.son.en.breugel@outlook.com

Achtergrond informatie

Op School TV staat een leuk filmpje van het Klokhuis over spinnen. Spinnendeskundige Peter legt aan Dolores uit hoe je een spin herkent, hoeveel ogen hij heeft, hoe hij voelt en ruikt en hoe hij zijn web maakt.
https://schooltv.nl/video/het-klokhuis-spinnen/

Meer informatie over de Nationale spinnentelling: https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-natuur-in-amsterdam/nieuws/spinnentelling

 

Komende periode

Op de website staat de kalender met de activiteiten.
Komende data:  
25-09-22
09-10-22
06-11-22
20-11-22
04-12-22
18-12-22

 

Over IVN

IVN verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. www.ivn.nl.

IVN Afdeling Son en Breugel

De afdeling Son en Breugel telt ongeveer 100 leden uit Son en Breugel en omstreken. Binnen de afdeling zijn vele werkgroepen actief. Wij organiseren wandelingen, cursussen en thema-avonden voor leden (korting) en niet-leden. Daarnaast organiseren wij school activiteiten, hebben een plantenstudie groep; een uilenwerkgroep en een tuingroep. Naast het Jeugd en Jongeren IVN hebben wij ook op Zonhove een speciale groep, zodat de bewoners ook van de natuur kunnen genieten.
Kennismaken? Kom dan gerust op maandagavond naar het IVN-gebouw. Vanaf 19:30u is er dan altijd iemand aanwezig die je meer kan vertellen.

 

Jeugd IVN Son en Breugel

Op zondag morgen gaan wij naar buiten, op zoek naar avontuur, in de natuur rond Son en Breugel.

Soms gaan we waterbeestjes scheppen in de sloot. In het bos meten we hoe groot de bomen zijn en in de herfst gaan we natuurlijk paddenstoelen kijken. Als het echt heel slecht weer is blijven we binnen en maken we bijvoorbeeld nestkastjes of vetbollen.
 
Wie: Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Wanneer 2x per maand op zondag van 10:00u – 12:00u
Jeugd Lidmaatschap:: € 15,00 (€ 12,50 tweede uit gezin) per kalenderjaar

Meer weten? Stuur een mailtje naar Ellen van Wijk.
Contact
Jeugd en Jongeren
IVN Son en Breugel

jeugd.ivn.son.en.breugel@outlook.com
IVN gebouw: Genovevastraat 37

© Copyright IVN 2019
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

              


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN afdeling Son en Breugel · Genovevastraat 37 · Son en Breugel, Nb 5694 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp