Copy

Hoi allemaal!
 
Ze zijn er weer de Bodemdierendagen.Daarom gaan ook wij deze keer op zoek naar het vaak nog onbekende leven onder onze voeten: de bodemdieren. We geven ze eindelijk de aandacht die ze verdienen, zonder leven in de bodem kunnen we niet.

Deze keer heten we in het bijzonder ook de kinderen van Sjors Creatief welkom. Kom gezellig met ons mee en beleef de natuur!Groetjes
Ingrid, Sven en Joop

 

Bodemdiertjes

De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.
Elk jaar rond Dierendag gaan overal in het land honderden mensen op bodemdierensafari. Dit jaar geven we tijdens de Bodemdierendagen extra aandacht aan het belang van bodemdieren in de stad. Onder het motto: Maak kennis met de onderburen!

 

Praktische informatie

Jeugd en Jongeren IVN
Datum: Zondag 25 september
Tijd: 10:00u- ~ 12:00u
Aandoen: stevige (wandel)schoenen, kleren die tegen een stootje kunnen.
Verzamelen: IVN Gebouw

Aanmelden: Graag,
mailto: jeugd.ivn.son.en.breugel@outlook.com

Achtergrond informatie

Bodemdieren zijn erg belangrijk voor het gezond houden van de bodem. Ze eten resten op van dode planten en dieren. De resten die de bodemdiertjes niet kunnen gebruiken, worden door schimmels en bacteriën afgebroken tot voedingsstoffen voor planten. Met hun gewoel en gegraaf maken regenwormen de bodem luchtig en mengen ze de aarde.  
Door het gezond houden van de bodem zorgen bodemdieren er onder andere voor dat wij de grond kunnen gebruiken om voedsel op te verbouwen.
Meer weten over bodemdiertjes? En welke bodemdiertjes we allemaal hopen te vinden? Kijk dan eens op:
Bodemdierendagen 2022
En om alvast in de stemming te komen: Een leuk filmpje over pissebedden: Schooltv: Huisje Boompje Beestje - Pissebedden
 

Wil je lid worden?

Omdat leden administratie niet mijn sterkste kant is en ik nog een paar ouders heb beloofd de aanmeld gegevens door te geven. Bij deze....Als je op de link klikt wordt er een mail aangemaakt met dezelfde gegevens als ik in de tekst heb staan, dit gaat dan naar hetzelfde mail adres als je deze nieuwsbrief van hebt ontvangen (voor het geval je liever niet op linkjes klikt.

Vond je het leuk bij het IVN? Dan kun je ook jeugdlid worden. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar Ellen. Met je gegevens en het telefoonnummer van je moeder en/of vader. En evt. bijzonderheden waar we rekening mee moeten houden bij een activiteit.
Het lidmaatschap kost €15 per kalenderjaar, hiervoor krijg je elke 2 weken een nieuwsbrief en een activiteit (~20x per jaar).
De contributie (€7,50 voor de 2e helft van 2022) kan worden overgemaakt op NL 69 RABO 0148 206 956 t.n.v. IVN Son en Breugel.

Komende periode

Op de website staat de kalender met de activiteiten.
Komende data:  
09-10-22
06-11-22
20-11-22
04-12-22
18-12-22

 

Over IVN

IVN verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. www.ivn.nl.

IVN Afdeling Son en Breugel

De afdeling Son en Breugel telt ongeveer 100 leden uit Son en Breugel en omstreken. Binnen de afdeling zijn vele werkgroepen actief. Wij organiseren wandelingen, cursussen en thema-avonden voor leden (korting) en niet-leden. Daarnaast organiseren wij school activiteiten, hebben een plantenstudie groep; een uilenwerkgroep en een tuingroep. Naast het Jeugd en Jongeren IVN hebben wij ook op Zonhove een speciale groep, zodat de bewoners ook van de natuur kunnen genieten.
Kennismaken? Kom dan gerust op maandagavond naar het IVN-gebouw. Vanaf 19:30u is er dan altijd iemand aanwezig die je meer kan vertellen.

 

Jeugd IVN Son en Breugel

Op zondag morgen gaan wij naar buiten, op zoek naar avontuur, in de natuur rond Son en Breugel.

Soms gaan we waterbeestjes scheppen in de sloot. In het bos meten we hoe groot de bomen zijn en in de herfst gaan we natuurlijk paddenstoelen kijken. Als het echt heel slecht weer is blijven we binnen en maken we bijvoorbeeld nestkastjes of vetbollen.
 
Wie: Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Wanneer 2x per maand op zondag van 10:00u – 12:00u
Jeugd Lidmaatschap:: € 15,00 (€ 12,50 tweede uit gezin) per kalenderjaar

Meer weten? Stuur een mailtje naar Ellen van Wijk.
Contact
Jeugd en Jongeren
IVN Son en Breugel

jeugd.ivn.son.en.breugel@outlook.com
IVN gebouw: Genovevastraat 37

© Copyright IVN 2019
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

              


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN afdeling Son en Breugel · Genovevastraat 37 · Son en Breugel, Nb 5694 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp