Copy
Nyt fra Center for
Udsatte Flygtninge
August 2019
Introbillede

Infohæfte til flygtninge om ny lovgivning - nu på flere sprog

Center for Udsatte Flygtninge har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælps Asylafdeling udarbejdet et hæfte til flygtninge om de seneste lovændringer – det såkaldte ”paradigmeskifte”. Hæftet er lavet på følgende sprog: Dansk, arabisk, engelsk, farsi, somali, tigrinya og chin. Alle sprogversioner findes nu på vores hjemmeside, og kan også bestilles i trykte udgaver.

Se info-hæftet Information om ny lovgivning – og vores øvrige materialer – på vores hjemmeside 

Mød os til Integrationstræf 19

Det årlige Integrationstræf afholdes i Odense d. 10. september under overskriften ”Fremtidens integrationsindsats”. Integrationstræf afholdes af KL og SIRI. Du kan møde os igen i år, da vi vil have en stand sammen med vores kollegaer i Dansk Flygtningehjælp Integration: Integrationsnet, Lærdansk og DFH Frivillig. Kom forbi til en snak og nogle gratis materialer, som eks. vores nye infohæfte til flygtninge om lovgivning (se ovenfor).

Læs mere og tilmeld dig Integrationstræf 19

Kom til vores workshops på Socialrådgiverdage 2019

Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 30. og 31. oktober. Der løber Socialrådgiverdage nemlig af stablen i Nyborg. Vi deltager med to workshops – en om midlertidighed samt en om beskæftigelse og traumer.

Læs mere og tilmeld dig Socialrådgiverdage 2019

Kursus med Per Isdal om sekundær traumatisering, compassion fatigue og udbrændthed

Fagprofessionelle og frivillige, der er tæt på mennesker i krise, kan være i risiko for at blive sekundært traumatiseret eller opleve omsorgstræthed. Dansk Flygtningehjælp afholder kursus med den norske psykolog Per Isdal, som vil tage udgangspunkt i hans bog "Medfølelsens pris – når professionelle hjælpere har brug for hjælp", der udkom på dansk sidste år. Kurset vil fokusere på, hvad man kan gøre for at passe på sig selv og hinanden og henvender sig til bl.a. til integrationsmedarbejdere, medarbejdere i sundhedssektoren, sagsbehandlere, pædagoger, boligmedarbejdere og frivillige. Det finder sted i Aarhus d. 24. september.

Læs mere og tilmeld dig kurset

Temadag om flygtninge og indvandrere med psykiske udfordringer

KL afholder temadag om flygtninge og indvandrere med psykiske udfordringer. Formålet med er at give viden om sygdoms- og sundhedsforståelse i et kulturelt perspektiv med henblik på at styrke beskæftigelsesindsatsen – både for de nyankomne og for dem, der har været i landet i længere tid. Temadagen afholdes i Aarhus d. 21. september og i Herlev d. 21. oktober. Som en del af programmet vil Maja Gammelgaard fra Dansk Flygtningehjælp Integration fortælle om praksiseksempler fra Business Training på beskæftigelsesrettet arbejde med flygtninge med psykisk sårbarhed, samt præsentere hovedkonklusionerne fra Center for Udsatte Flygtninges nylige undersøgelse af virkningsfulde beskæftigelsesindsatser for udsatte og traumatiserede flygtninge i Norden.

Læs mere og tilmeld dig temadagen

Ny tech-skole for kvinder med minoritetsetnisk baggrund

ReDI School of Digital Integration er båret af frivillige og vil i København tilbyde kurser til opkvalificering af digitale kompetencer. Skolen åbner op i København d. 5. september og vil i første omgang tilbyde tre kurser: Computere for begyndere, Basis Computer og Intro til kodning. Mette Blauenfeldt fra Center for Udsatte Flygtninge holder oplæg ved lanceringen d. 5. september.

Læs mere om ReDI School of Digital Integration

Læs mere om lanceringsevent

Gode erfaringer med IGU'en - men mest for mænd

Det går fortsat godt med beskæftigelsen for flygtninge i Danmark, og erfaringerne med integrationsgrunduddannelsen (IGU’en) er positive. Kvindelige flygtninge halter dog efter mænd, og den kønsmæssige skævhed i beskæftigelsestallene gør sig også gældende for IGU’en. De seneste tal fra SIRI viser, at pr. ultimo april 2019 var 32 % af de registrerede IGU-ansatte kvinder, mens 68 % var mænd. Josefine Fock, Direktør for Dansk Flygtningehjælp Integration, fortæller i et interview til TV2 ØST d. 19. august, hvordan der også er andre forhold end kulturelle barrierer bag tallene. Det drejer sig bl.a. om det kønsopdelte danske arbejdsmarked og om, hvordan man møder kvinder med flygtningebaggrund i jobcentrene.

Læs artiklen Få flygtningekvinder i arbejde - kommuner skal møde dem med en anden attitude

Homoseksuel flygtning i Danmark fortæller om brud, usikkerhed og betydningen af netværk

Sidste uge var der regnbuefarver over hele København på grund af Copenhagen Pride. I den anledning bragte BT en artikel med Leo Nasser, der er homoseksuel flygtning fra Syrien og talsperson for LGBT Asylum. Udover at fortælle sin historie siger han også noget om, hvordan man som flygtning i Danmark påvirkes af det fortsatte politiske fokus på midlertidighed og hjemsendelse. Og noget om vigtigheden af netværk og støtte, når man er alene i eksil.

Læs artiklen Leo flygtede fra sit hjemland på grund af sin seksualitet: 'Jeg mistede min familie'
 

Center for Udsatte Flygtninge
Dansk Flygtningehjælp
Borgergade 10, 3. sal
1300 København K
T: 33 73 53 39
udsatte@drc.ngo
www.udsatteflygtninge.dk

Telefonisk rådgivning: 
Man.-fre. kl. 9-16
3373 5339

Eller rådgivning på mail: udsatte@drc.ngo
Center for Udsatte Flygtninge indsamler viden og tilbyder konkrete redskaber og metoder til, hvordan flygtninge med traumer og andre udsatte flygtninge får et aktivt og værdigt liv i det danske samfund.

Vi afholder temadage, fyraftensmøder, yder rådgivning og bidrager til fortalerarbejdet i Dansk Flygtningehjælp.


Center for Udsatte Flygtninge udsender et nyhedsbrev seks gange om året. Vi ønsker, at nyhedsbrevet er relevant for dig, så vi hører meget gerne fra dig, hvis du har forslag til artikler eller forbedringer.

udsatte@drc.ngo

Tilpas dine indstillinger
Frameld nyhedsbrevet

Copyright © 2019 Dansk Flygtningehjælp
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Flygtningehjælp · Borgergade 10 · København K 1300 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp