Copy
Nyhedsbrev marts 2020

Coronavirus og udsatte flygtninge


Corona-epidemien har sat landet i en ekstraordinær situation. Det påvirker alle, og ikke mindst udsatte flygtninge, der i forvejen kan opleve en presset hverdag, og som kan have svært ved at tackle den øgede stress, som den ekstraordinære situation medfører. Og som kan være udfordrede i forhold til at kunne følge med på grund af sprogvanskeligheder.

Derfor udsender Center for Udsatte Flygtninge dette nyhedsbrev med viden og links, der kan være nyttige, hvis man er i kontakt med udsatte flygtninge.

Center for Udsatte Flygtninges rådgivning er åben


Som så mange andre arbejder vi i Center for Udsatte Flygtninge hjemme i disse uger. Vores rådgivning og mail er dog åben, så ring til os, hvis der er noget, du er i tvivl om i relation til udsatte flygtninge, eller har brug for sparring på. Vi kan som altid kontaktes på tlf. 3373 5339 og på mail udsatte@drc.ngo

Indvandrermedicinsk Klinik har oversat info om coronavirus til udbredte flygtningesprog 


Indvandrermedicinsk Klinik i Odense har oversat information fra Sundshedsstyrelsen om coronavirus til arabisk, farsi, somalisk, tamilsk, tyrkisk, bosnisk, tamilsk, tigrinya, russisk og polsk. De har også lavet nogle lydfiler med indtalt information på nogle af sprogene.

Find information om coronavirus på flere sprog
Hør lydfil på arabisk (er pt. Ikke på hjemmesiden)

Information til Udlændingestyrelsens og SIRI's brugere om coronavirus


Corona-epidemien har en række konsekvenser for sagsbehandlingen hos Udlændingestyrelsen og SIRI. Blandt andet er Udlændingestyrelsens Borgerservice lukket for personligt fremmøde, og det er pt. Ikke muligt at få optaget biometri i forbindelse med forlængelse af opholdstilladelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har ligeledes lukket sine borgercentre for personlig betjening. Udlændingestyrelsen og SIRI opdaterer løbende med information på hjemmesiden nyidanmark.dk.

Se Udlændingestyrelsens og SIRI's informationssider om konsekvenser af  coronavirus

DRC Dansk Flygtningehjælp har aflyst arrangementer, men rådgivning er åben over telefon


DRC Dansk Flygtningehjælp har aflyst alle arrangementer i marts og april. DRC’s Frivilligrådgivninger er også lukket for personligt fremmøde. Men flygtninge med akutte hastesager eller sager med frister, der skal overholdes, kan kontakte rådgivningerne telefonisk alle hverdage mellem kl. 9 og 15, hvor de vil være bemandet af rådgivningsfaglige medarbejdere. Du finder kontaktinformationer på de enkelte rådgivninger her.
 

De officielle myndighedssider om coronavirus har også info på engelsk


De danske myndigheder har samlet informationer om coronavirus/covid-19 på en hjemmeside, som også indeholder en underside på engelsk, hvor man bl.a. kan finde plakater med illustrationer samt viden og råd på engelsk.

Se engelsk information på coronasmitte.dk
Se også Sundhedsstyrelsens engelsksprogede side on coronavirus

Jobcentre og beskæftigelsesaktiviteter er lukket ned, men det går ikke ud over ydelser


De kommunale beskæftigelsesindsatser er lukket ned i en midlertidig periode. Det betyder bl.a., at planlagte samtaler er aflyst, og at aktiveringstilbud i de fleste tilfælde sættes i bero. Det betyder også, at borgerne i den kommende tid ikke skal leve op til kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og de fastholder deres ydelse som hidtil.

Læs mere i pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Om Center for Udsatte Flygtninge


Center for Udsatte Flygtninge indsamler viden og tilbyder konkrete redskaber og metoder til, hvordan flygtninge med traumer og andre udsatte flygtninge får et aktivt og værdigt liv i det danske samfund. Vi afholder temadage, fyraftensmøder, yder rådgivning og bidrager til fortalerarbejdet i DRC Dansk Flygtningehjælp.

Gratis rådgivning


mandag - fredag klokken 9 - 16
telefon 33 73 53 39
email udsatte@drc.ngo
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2020
Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp
Borgergade 10
København K 1300
Denmark

Add us to your address book

 
Email Marketing Powered by Mailchimp