Copy
Nyt fra Center for
Udsatte Flygtninge
Juni 2019

Info-materiale om ny lovgivning til flygtninge

Midlertidighed, hjemsendelse, integration? Der er blevet sagt meget om den nye lovgivning på udlændinge- og integrationsområdet – udmøntningen af det såkaldte ’paradigmeskifte’. Men hvad er egentlig op og ned i den nye lovgivning, og hvilke implikationer har den i praksis for hvilke grupper af flygtninge?

Center for Udsatte Flygtninge har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælps Asylafdeling udarbejdet et hæfte til flygtninge om de seneste lovændringer. Den dansk-sprogede udgave er nu tilgængelig på Center for Udsatte Flygtninges hjemmeside. Hæftet er ved at blive oversat til engelsk, arabisk, farsi, somali og tigrinya, og disse sprogversioner vil også kunne findes på vores hjemmeside inden for de næste par uger. Det er til fri download, men vil også kunne bestilles i trykte udgaver, når de er klar inden længe. Læs mere i vores kommende nyhedsbrev, eller hold dig opdateret på vores LinkedIn-profil.
 
Se Til flygtninge i Danmark – information om ny lovgivning

Temanotat om effekter af lave ydelser til flygtninge

Hvad ved vi om effekterne af den lave integrationsydelse? Center for Udsatte Flygtninge har udgivet et temanotat, der sammenfatter den seneste viden og forskning om effekter af lave ydelser til flygtninge. Kort fortalt viser undersøgelser en begrænset positiv beskæftigelsesmæssig effekt på kort sigt, ingen beskæftigelsesmæssig effekt på længere sigt samt en række negative psykosociale og socioøkonomiske effekter på kort såvel som lang sigt.
 
Læs mere i temanotatet

Seneste fakta om flygtninge

Hvor mange flygtninge er der i Danmark? Og i verden? Hvorfor tager Danmark imod flygtninge? Og hvad er forskellen på en flygtning og en indvandrer? Flygtninge er et tilbagevendende emne i den politiske og offentlige debat, og har været det gennem mange år. Dansk Flygtningehjælp har netop opdateret 25 spørgsmål og svar om flygtninge, der giver dig faktuelle svar på 25 af de oftest stillede spørgsmål om emnet.
 
Se 25 spørgsmål og svar om flygtninge

Kursus om metoder i arbejdet med familier med flugtbaggrund

Skolen har en særlig rolle i integration og inklusion af børn med flugtbaggrund. Samtidig kan lærere og pædagoger opleve sig udfordret i situationer, hvor børnene udviser uventede reaktioner, eller der er mistanke om belastende oplevelser i familien. Dansk Flygtningehjælp afholder kursus d. 6. august i København, hvor du kan blive klogere på FROSSD-modellen samt narrative og neuroaffektive metoder.
 
Læs mere om dette og andre kurser på altomintegration.dk

Racisme er et problem i sundhedsvæsenet og gør folk syge

Har fordomme og racisme betydning for, hvordan mennesker med minoritetsbaggrund mødes i sundhedsvæsenet i Danmark? Ja, en hel del, fortæller professor Morten Sodemann, professor i Global Sundhed og Indvandrermedicin ved Syddansk Universitet, i en artikel i Sameksistens. Og forskning viser, at oplevet racisme øger risikoen for ensomhed, psykisk sygdom og dårligt fysisk helbred.
 
Læs artiklen Læge: Racisme sætter sig i knoglerne

Hvad gør vi, når børn bliver bange?

Op til folketingsvalget var der flere historier i medierne om børn, der var blevet bange på grund af snak i skolegården om, hvem der måtte blive i Danmark, og hvem der skulle ”sendes hjem”. Men hvad gør racisme ved børn, og hvordan støtter man bedst børn, der oplever racisme i skolen eller andre steder? Mino Danmark har lavet en podcast om dette med psykolog Mozhdeh Ghasemiyani. Rådene går blandt andet på at tage snakken og lytte til børnene.
 
Hør podcasten Hvad gør vi, når børnene bliver bange på Spotify
 

Center for Udsatte Flygtninge
Dansk Flygtningehjælp
Borgergade 10, 3. sal
1300 København K
T: 33 73 53 39
udsatte@drc.ngo
www.udsatteflygtninge.dk

Telefonisk rådgivning: 
Man.-fre. kl. 9-16
3373 5339

Eller rådgivning på mail: udsatte@drc.ngo
Center for Udsatte Flygtninge indsamler viden og tilbyder konkrete redskaber og metoder til, hvordan flygtninge med traumer og andre udsatte flygtninge får et aktivt og værdigt liv i det danske samfund.

Vi afholder temadage, fyraftensmøder, yder rådgivning og bidrager til fortalerarbejdet i Dansk Flygtningehjælp.


Center for Udsatte Flygtninge udsender et nyhedsbrev seks gange om året. Vi ønsker, at nyhedsbrevet er relevant for dig, så vi hører meget gerne fra dig, hvis du har forslag til artikler eller forbedringer.

udsatte@drc.ngo

Tilpas dine indstillinger
Frameld nyhedsbrevet

Copyright © 2019 Dansk Flygtningehjælp
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Flygtningehjælp · Borgergade 10 · København K 1300 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp