Copy
Nyhedsbrev marts 2020 #2

Udsatte flygtninge har brug for støtte under corona-krisen


Corona-krisen har sat dele af samfundet i stå. Men integrationsindsatsen fortsætter, og udsatte flygtninge har mere end nogensinde brug for støtte.

I Center for Udsatte Flygtninge formidler vi på vores LinkedIn-side løbende nyt af relevans for folk, der er i kontakt med udsatte flygtninge i disse uger. Og vi vil jævnligt samle nyhederne og sende dem ud i vores nyhedsbrev. Dette er således det andet nyhedsbrev fra os siden corona-krisen brød ud. 

Hvis du kender til noget, som vi bør videreformidle, som andre kunne have gavn af, så send gerne en mail til os.

Center for Udsatte Flygtninges rådgivning er åben


Center for Udsatte Flygtinnges rådgivningstelefon og -mail er åben, så ring eller skriv til os, hvis der er noget, du er i tvivl om i relation til udsatte flygtninge, eller har brug for sparring på. Vi kan som altid kontaktes på tlf. 3373 5339 og på mail udsatte@drc.ngo

Gode råd til dig, der er i kontakt med udsatte flygtninge i disse uger


Hvilke gode råd kan man give flygtninge med traumer i forhold til at tackle coronavirus-situationen? Center for Udsatte Flygtninge har spurgt Marianne Badstue, der er fagchef i Børn & Familie-afdelingen i Integrationsnet – en del af DRC Dansk Flygtningehjælp. Det har resulteret i fem råd, som man kan give videre. De handler bl.a. om så vidt muligt at holde fast i en normal hverdag, om at aktivere sig selv og sine børn, og om at tale med nogen om det, hvis man oplever retraumatisering eller flashbacks. 

Se gode råd til udsatte flygtninge om at håndtere corona-krisen

Nyheder og information om COVID-19 på flere sprog 


Mino Danmark oversætter information og nye meldinger fra regeringen vedr. COVID-19 til 25 forskellige sprog - herunder arabisk, tigrinya, farsi, dari, somali, kurdisk og urdu.

Se oversatte nyheder og information på Mino Danmarks hjemmeside

Indvandrermedicinsk Klinik i Odense har oversat information fra Sundshedsstyrelsen om coronavirus til arabisk, farsi, somali, tamilsk, tyrkisk, bosnisk, tamilsk, tigrinya, russisk og polsk. De har også lavet lydfiler med indtalt information på nogle af sprogene.

Find information om coronavirus på hos Indvandrermedicinsk Klinik på flere sprog

Sundhedsstyrelsen har oversat nogle af sine materialer til flere sprog. Bl.a. er nogle af informationsplakaterne oversat til arabisk og farsi. Styrelsen har samlet materialerne på en side med en søgefunktion, hvor man kan søge efter materialer på specifikke sprog.

Se Sundhedsstyrelsens materiale på flere sprog

Og så er der Khaled Ksibe, der er syrisk flygtning og i 2016 modtog den Europæiske Sprogpris for sin danskundervisning på Youtube. På sin Youtube-kanal har han nu udgivet en film, hvor han forklarer de danske myndigheders anbefalinger på arabisk.

Læs om Khaled Ksibe og find link til Youtube-video

DRC Dansk Flygtningehjælp har aflyst fysiske arrangementer, men inviterer til gratis webinarer


DRC Dansk Flygtningehjælp har aflyst alle kurser og konferencer i marts og april, men tilbyder i stedet gratis faglige webinarer. Blandt andet om børns utilpassede nervesystemer og om den neurosekventielle tilgang i arbejdet med traumatiserede flygtninge.

Hold øje med opslåede webinarer på altomtegration.dk

Råd til lærere og pædagoger om at støtte flygtningebørn under skolelukningen


Børn i udsatte flygtningefamilier kan blive særligt ramt af lukkede institutioner og følelsen af undtagelsestilstand. Psykolog Helena Lund fra Dignity har et indlæg i Politiken Skoleliv, hvor hun giver råd til, hvordan lærere og pædagoger kan støtte flygtningebørn under skolelukningen. Rådene handler om at tage kontakt, skabe ro, fremhæve det positive, sikre adgang til information og henvise til hjælp.

Læs Psykolog: Sådan hjælper lærere flygtningebørn under skolelukningen

Flygtning: Vær ikke bange, blot bekymret


Tidligere erfaringer fra en undtagelsestilstand kan bruges konstruktivt i den nuværende situation. Entertaineren Mazen Ismail fortæller i en artikel i Sameksistens, hvordan han bruger sine oplevelser fra krigen i Libanon til at komme igennem corona-krisen. Han lærte ikke at gå i panik og blive bange. Og han lærte om værdien af at række ud til andre, herunder dem man holder af. I artiklen giver han seks gode råd til at komme igennem corona-krisen.

Læs Flygtning: Vær ikke bange, blot bekymret

Corona Hjælpenetværk kan hjælpe udsatte med praktiske gøremål


Røde Kors har etableret et frivilligt Corona Hjælpenetværk, der kan hjælpe med praktiske gøremål for eksempelvis ældre, særligt udsatte eller karantæneramte. Man kan ringe eller skrive på netværkets hjemmeside, hvis man har brug for hjælp.

Læs mere om Corona Hjælpenetværk

Om Center for Udsatte Flygtninge


Center for Udsatte Flygtninge indsamler viden og tilbyder konkrete redskaber og metoder til, hvordan flygtninge med traumer og andre udsatte flygtninge får et aktivt og værdigt liv i det danske samfund. Vi afholder temadage, fyraftensmøder, yder rådgivning og bidrager til fortalerarbejdet i DRC Dansk Flygtningehjælp.

Gratis rådgivning


mandag - fredag klokken 9 - 16
telefon 33 73 53 39
email udsatte@drc.ngo
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2020
Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp
Borgergade 10
København K 1300
Denmark

Add us to your address book

 
Email Marketing Powered by Mailchimp