Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
 
De nieuwsbrief van het Digitaalhuis Wageningen verschijnt elke twee maanden en informeert over de activiteiten van het Digitaalhuis en haar partners. Bezoek onze website voor eerder verschenen nieuwsbrieven: www.dthw.nl/nieuwsbrief
INTRODUCTIE

Onzichtbare impact


De begeleiding van onze cursisten gebeurt in relatieve onzichtbaarheid. Dat zegt helemaal niets over de impact! Een paar citaten die we graag delen:
 
"Ik hoor van de cursisten vooral dat ze meer zelfvertrouwen krijgen. Ik kan dat ook merken. De reken-cursist (45 jr.) zei: '..nu weet ik eindelijk wat al de getallen betekenen. Ik kan nu ook tafelspelletjes met mijn kinderen doen."
 
NT1-er; "Ik ben zo blij dat ik nu kan lezen en schrijven (58 jr.) ik doe leuke dingen. Nu begint mijn leven."
 
"De cursiste die vorig jaar samen met mij is gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft dit jaar helemaal zelfstandig en op eigen initiatief voor het waterschap gestemd!"

De redactie wenst je veel leesplezier bij het lezen van deze nieuwsbrief!
INTERVIEW MET CURSIST

Er gaat een digitale wereld open


Joost IJsselmuiden leert sinds half april digitale vaardigheden van John van der Mast. Bijna elke week verdiepen ze zich in programma’s en mogelijkheden. “Er gaat een wereld voor me open.”
 
Lees het interview
NEDERLANDS LEREN

Taalcafé


Ken jij iemand die al wel een beetje Nederlands spreekt maar nog niet voldoende om zich goed te kunnen redden? Elke maandagochtend van 10.00u tot 11.30u wordt in het Taalcafé in ontspannen sfeer onder begeleiding van vrijwilligers geoefend in het spreken van het Nederlands. Vind die persoon het misschien spannend om de eerste keer alleen te komen? Dan ben jij ook van harte welkom.
Waar is het Taalcafé?
WEEK VAN DE ALFABETISERING

Letters puzzelen in Speeltuin Tuindorp


Tijdens de Week van de Alfabetisering organiseert het Digitaalhuis een actief taalspel voor kinderen en hun ouders in Speeltuin Tuindorp. Dit is op woensdagmiddag 11 september tussen 14.00u en 16.30u. Er zijn leuke prijsjes te winnen voor de kinderen én de ouders.
Naar Speeltuin Tuindorp
INTERESSANTE WEBINAR

Webinar Uitspraak NT2


Op 20 november is deze interessante webinar voor vrijwilligers van het Digitaalhuis en Gilde Samenspraak. Hoe help je je taalmaatje bij zijn uitspraak van het Nederlands? Wil je leren hoe je kunt oefenen met het uitspreken van lastige klanken? Doe mee en meld je aan.
Meer informatie
INTERVIEW MET CURSIST

"Leuk dat ik die woorden kan lezen"


Sandra Feenstra merkt dat het lezen steeds beter gaat, en daar is zij trots op. Feenstra is heel enthousiast over de begeleiding van José Corsius. “Ik ben heel dankbaar. Leuk dat ik die woorden kan lezen. Straks ga ik het zelf doen, ik blijf positief.”
Lees het interview
INTERESSANTE WORKSHOP

Workshop taal-tekenen


Leer hoe je gemakkelijk begrippen kunt tekenen. Uitleggen met behulp van tekeningen is niet moeilijk. Workshopleider Annet Konijn van BuroKOM leert je hoe je dat aanpakt. En wie denkt, ‘ik kan niet tekenen', wees gerust. "Juist mensen die niet kunnen tekenen, zullen verbaasd zijn over wat ze in een middag kunnen bereiken. Deze workshop is gratis voor vrijwilligers. Aanmelden kan tot 19 september.
Lees meer over de workshop
HANDIGE TAALTIP

Schrijven op B1 niveau


Een B1-woord is een makkelijk woord dat bijna iedereen begrijpt. Maar of een woord B1 is, is soms lastig te zeggen. De website www.ishetb1.nl helpt je hierbij. Voer je woord in en krijg alternatieven als het geen geschikt woord is voor taalniveau B1.
Bezoek www.ishetb1.nl
INTERESSANTE WEBINAR

Herinnering: Webinar Taalcoaching

Geef je taalcoaching aan een groepje anderstaligen of ga je dat doen? Ben je op zoek naar tips hoe je dit aanpakt? Volg dan de webinar Taalcoaching in groepen op donderdag 5 september 2019 van 19:30 tot 20:30 uur. De webinar is alleen voor vrijwilligers van digitaalhuis en Gilde Samenspraak.
Lees meer
www.digitaalhuiswageningen.nl / www.dthw.nl
Heb je vragen, opmerkingen of een artikel voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar: liz.spit@bblthk.nl

Wil je je abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan op de website van het DTHW.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich daarvoor hebt aangemeld.
U kunt uw voorkeuren aanpassen of u kunt zich uitschrijven van deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp