Copy

KOHDEMARKKINA: ULKOMAAT

Business-delegaation hengessä virtuaalimatka Viroon ja Britanniaan

Liikenteen vientivetoisen kasvun kehittäminen on yksi päivittyvän Liikennealan kestävän kasvun ohjelman kuin myös ITS Finlandin tämän vuoden painopisteistä. Kansainvälinen toiminta on ITS Finlandin verkoston ja tekemisen keskiössä. Sen eteen teemme töitä järjestönä ottamalla osaa lukuisiin yhteispohjoismaisiin hankkeisiin, verkostona osallistumalla lukuisiin kansainvälisiin tapahtumiin, sekä verkostomme jäsenet rakentaen kansainvälistä liiketoimintaa kukin tahoillaan. 
 

Yhtenä toimenpiteenä kansainvälistymisen ja liikennealan viennin kehittämiseksi yhdistimme voimamme Suomen, Viron ja Britannian ITS-organisaatioiden, Business Finlandin sekä Viron ja Suomen ulkoministeriöiden kanssa järjestääksemme yrityksille mahdollisuuden tavata ja keskustella ulkomaan delegaation hengessä. Virtuaalinen delegaatio järjestyi iltapäivän kestävän tapahtumana 6.5. kunkin kohdemaan ministerien puheenvuorojen siivittämänä. Ennen etukäteen kohdemaiden kesken järjestettyjä B2B- ja B2G-tapaamisia kuulimme myös paneelin kestävästä henkilöliikenteestä sekä liiketoimintamahdollisuuksista tällä alueella kussakin kohdemaassa. 

 

Ministeri Skinnari korosti puheenvuorossaan innovaatioiden ja rohkeuden merkitystä uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymisessä sekä päästötavoitteisiin pääsemisessä. Paneelissa suomalaista näkemystä kestävän henkilöliikenteen mahdollisuuksiin toi Sami Sahala Forum Viriumista. Suomea, Viroa ja Britanniaa edustava paneeli oli yksimielinen julkisten toimijoiden merkityksestä kestävien liikkumismuotojen yleistymisessä – muutos ei voi jäädä ainoastaan yrityksille, vaan kestävyyteen tulee ohjata paitsi yhteistyöllä, myös painottamalla sitä hankinnoissa. 

 

Ministerien puheenvuorot sekä paneelikeskustelu ovat katsottavissa nauhoitteena tapahtuman sivuilta.  

 

Toukokuussa järjestetty virtuaalidelegaatio oli ITS Finlandille ensimmäinen laatuaan. Saatu palaute oli hyvää ja vaikkakin kaipaamme näkemistä kasvotusten, on kestävyyden hengessä mietittävä, kuinka moni ulkomaille tähtäävä delegaatio ja yritysten sekä julkisten toimijoiden välinen keskustelu voisi jatkossa järjestyä etänä, ainakin ensimmäisessä vaiheessa. Yksi hyvä malli kansainvälistä ITS-verkostoa hyödyntäen on nyt testattu ja tulemme kehittämään vientiä tukevien delegaatioiden järjestelyjä myös jatkossa - pysykää kuulolla tulevista kohteista. Lisäksi kehotamme kaikkia kiinnostuneita olemaan proaktiivisesti yhteydessä, mikäli tietty kohdemaa kiinnostaa. 

Horisontti Eurooppa -webinaari 25.5.


Älykkään ja kestävän liikenteen hakuinfo

Millaisia rahoitusmahdollisuuksia EU:sta löytyy älykkään ja kestävän liikenteen toimijoille? Business Finland ja ITS Finland järjestävät Horisontti Eurooppa -ohjelman infon tiistaina 25.5. tulevista älykkääseen liikenteeseen sekä autonomisten ajoneuvojen kehittämiseen liittyvistä hauista. 

Tilaisuudessa esitellään CCAM-kumppanuusohjelma (Connected, cooperative and automated mobility) sekä siihen kuuluvat Horisontti Eurooppa -ohjelman pian avautuvat haut sekä kuullaan, millaisia elementtejä kuuluu voittavaan hakemukseen. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Alan ajankohtaiset uutiset ja julkaisut

Awake.AI lanseeraa uuden Berth Planning -työkalun satamaoperoinnin tehostamiseksi. Käyttäjäystävällisyys on yksi Berth Planning -työkalun lähtökohdista: tekoälyn avulla manuaalisten kirjausten määrä vähenee merkittävästi, mikä mahdollistaa jatkossa paremman kommunikoinnin sekä tilannekuvan eri toimijoiden välillä. Lue Awake.AI:n lehdistötiedotteesta, kuinka työkalu tehostaa satamien toimintaa vähentäen samalla päästöjä ja kustannuksia. 

 

Helsingin kaupunki ja Aalto yliopisto perustavat puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja edistävän Urban Tech Helsinki -hautomon helsinkiläisille startup-yrityksille. Hautomon tarkoituksena on synnyttää innovatiivisia ja kasvukykyisiä yrityksiä, jotka keskittyvät ratkaisemaan kaupunkien haasteita. Painopisteinä ovat erityisesti puhdas energia, liikkuminen, kestävä rakentaminen, kiertotalous, jätehuolto ja urbaani ruoantuotanto. Lue lisää Helsingin kaupungin uutisesta.
 

HSL.fi ja Reittiopas -kokonaisuus on palkittu Grand One -kilpailussa vuoden parhaana verkkopalveluna. Laajan kohderyhmän omaavat palvelut ottavat huomioon eri käyttäjäryhmien tarpeet sekä tarjoavat saumattoman käyttökokemuksen laitteesta huolimatta. Lue palvelun kehittämisen lähtökohdista ratkaisun kisasivulta.

Tekoäly 4.0 -ohjelman ensimmäinen väliraportti on julkaistu. Ohjelma tähtää tekoälyn käyttöönoton vauhdittamiseen Suomessa ja vastaa digitalisen vallankumouksen haasteisiin, kuten investointien matalaan tasoon, yritysten arvonluonnin uudistumisen hitauteen sekä strategisten satsausten viiveeseen Suomessa. Tutustu väliraporttiin työ- ja elinkeinoministeriön julkaisusta.

Rahoitus- ja kokeiluhakuja

Työ- ja elinkeinoministeriö rahoittaa kiertotalouden alustojen ja ekosysteemien kehittämistä 1 000 000 eurolla.Avustuksen tavoite on mahdollistaa kiertotalouden voimavaroja hyödyntävien innovaatioiden sekä uusien liiketoimintamallien syntymistä yritysten ja julkisten toimijoiden välillä. Kolmen vuoden määrärahalla voidaan edistää varhaisen vaiheen ekosysteemien rakentamista, joissa ei vielä kehitetä varsinaisesti liiketoimintaa, vaan luodaan sille edellytyksiä. Avustusta voi hakea 4.6. asti. Lue lisää ekosysteemiavustuksesta TEMin julkaisusta


Valtioneuvosto päätti REACT-EU-rahoituksen alueellisesta jaosta – rahoituksen myöntäminen alueilla voi alkaa. Rahoituksella tuetaan pk-yrityksiä, tutkimus- ja kehitystoimintaa, digitaalista osaamista sekä yritysten ja niiden henkilöstön muutoskyvykkyyden kehittämistä. Rahoitusta haetaan ELY-keskuksilta ja maakuntien liitoilta. Lue lisää rahoituksen jakautumisesta ja hakemuksista täältä.

Uutta Future Mobility Finland -sivustolla


Future Mobility Finland on ITS Finlandin ylläpitämä sivusto, jolle keräämme uutisia ja yritysten onnistumisia liikennealalta Suomessa. Käy lukemassa tuoreimmat julkaisut ja jaa tiedoksi omalle verkostollesi!

Espoon kaupunki ja LatausPolku Oy lanseeraavat sähköpyörien akkujen latauskaappeja kolmessa liikenteen solmukohdassa Espoossa. Lue Future Mobility Finland -sivustolla julkaistu uutinen ja jaa postaus LinkedInissä

Sensible 4 otti harppauksia autonomisten ajoneuvojen ohjelmistoratkaisujen kehittämisessä kolmivuotisen FABULOS-hankkeen aikana. Lue Future Mobility Finland -sivustolla julkaistu uutinen ja jaa postaus LinkedInissä

Ajankohtaiset tapahtumat

19.5. Espoon kaupunki: Kestävän liikenteen teemakeskustelut -teams-sarja

20.5. FCAI webinaari: 
AI for Sustainability – Smart Mobility

27.5. Euroopan komission webinaari: The Funding & tenders Portal for beginners

8.6. Infrarakentamisen CO2-päästötietokanta - infotilaisuus sidosryhmille. Lue lisää ja ilmoittaudu
Laita kalenteriisi jo ITS Finlandin tapahtumat vuodelle 2021: 

Verkostopäivä 19.8.

ITS World Congress Hamburg Nordic+ Pavilion 11. – 15.10.2021

Syysseminaari 18.11.


 
Seuraa ajankohtaisia aiheita ITS Finlandin Linkedinissä!
Twitter
Website
LinkedIn
Copyright © 2019 ITS Finland, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.