Copy

Almere, Juli 2020

Dag CitySenses ambassadeur,

Deze zomer zijn we aanwezig met onze projecten op het strand van Almere en in het Lumièrepark. In deze nieuwsbrief vertellen we je meer. Momenteel zijn wij continu nieuwe projecten aan het ontwikkelen voor onze nieuwe expositie in 2022 over de vijf elementen. Dat lijkt ver weg, maar dat is het zo. De elementen Water, Vuur, Aarde, Lucht en de samenhang met de Circulaire Economie, het vijfde element, zijn onze leidraad.

Groeten, Mira en Marcel 

Vrijdagavond 10 juli

[CirKL] on the beach

Performance 'Vuur, Water, Wind en Aarde' op vrijdagavond 10 juli

We willen je graag uitnodigen op vrijdag 10 juli voor de aftrap van [CirKL]: De Prelude. Van 20:00 – 21:30 uur ‘s avonds kun je met ons op reis langs de elementen: Vuur, Wind, Water en Aarde. Via fragmenten uit de poëtische film The Calling van filmmaker Martijn van der Weijden dagen we je uit om los te komen van je drukke bestaan. Ontdek hoe deze elementen van invloed zijn op je leven. Er zijn korte optredens van Suzan Abee, Mireille Schermer en Jos Rosier. En aan het eind van de avond gaan we in gesprek met elkaar over wat je nu echt beweegt. Kom ook naar deze unieke avond op de grens van kunst, wetenschap, spel en natuur. Er is ruimte voor 30 personen, zorg dat je erbij bent door je aan te melden via de volgende link: Prelude [CirKL].
 
Een zomer vol workshops
Jouw verhaal tijdens deze Prelude is het startpunt van een zomer vol workshops op het strand. Voor volwassenen is tijdens de zomervakantie elke dinsdagavond een workshop te volgen op het Almeerderstrand. Op 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 8 augustus kun je van 19:30 – 21:30 uur meedoen met zintuiglijke experimenten op het Almeerderstrand. Alle uitkomsten worden meegenomen in een spectaculaire finale van [CirKL] medio september. Tijdens de workshops ga je schilderen met grondstoffen uit de natuur, ga je op zoek naar de vormen van water en bouw je een kunstinstallatie waarbij jij je laat leiden door de wind. Alles wordt vastgelegd op film. Alle workshops zijn ook los te volgen, reserveer je gratis kaartje via deze link: aanmeld-workshops.

Belangrijk
De workshops en voorstellingen zijn gratis. Echter: Vol = vol. Vergeet je niet warm te kleden als het onverhoopt wat slechter weer is. Gelukkig is het strand groot genoeg om anderhalve meter uit elkaar te blijven. StrandLab ondersteunt dit project. Er is enorm veel te doen deze zomer op het Almeerderstrand. Op de website van StrandLab vind je nog veel meer activiteiten op het strand: www.strandlab-almere.nl

Ontwerp je eigen 'totempaal' voor het Lumièrepark

Voor de kinderen

[SparKL] in the park

 
Wanneer? In de schoolvakantie elke vrijdagmiddag van 15 tot 17 uur.
Dus kom op 10, 17, 24, 31 juli en/of 7 en 14 augustus naar de heuvel in het Lumièrepark.
Wie? Zit je nog op de basisschool, dan kun jij je aanmelden.
En: Neem een van je ouders mee als je nog erg jong bent.


De sprankelende kunstlessen gaan over totempalen, symbolen en de verhalen achter de totems. We maken met elkaar mini-'totempalen' uit materiaal dat we vinden in het park, de buurt of van oud speelgoed. Dus als je nog oud speelgoed hebt liggen? Neem het mee. We gebruiken ook klei uit de zeebodem van Almere. Symbolen vind je overal. Op vlaggen van de supermarkt, op verkeersborden en zelfs op de apps van je mobiel staan symbolen. Een symbool is een simpele tekening van iets, maar zo goed gemaakt dat iedereen snapt wat het betekent. Zelfs superhelden hebben symbolen.Wij starten de lessen met het ontwerpen van de symbolen voor nieuwe totempalen. Op de totempalen hieronder zie je vreemde beesten. Maar je kunt ze wel herkennen. Het zijn roofvogels of orka’s. En soms lijken de dieren wel net mensen. We gaan met jou nieuwe symbolen bedenken die te maken hebben met jouw buurt, deze plek, jouw leven en toekomst. Wij hebben er zin in ... jij ook? Wist je dat het woord totem van het Indiaanse woord odoodem komt, wat betekent ‘verbinding met je stam, met je familie’.

Goed om te weten

Meld je aan voor een of meerdere gratis totemworkshops. Deze zijn wekelijks op vrijdagmiddag van 15 tot 17 uur. Op 10, 17, 25 en 31 juli. En 7 en 14 augustus. Wij volwassenen houden anderhalve meter afstand tot elkaar. Net als de totempalen hieronder. Meld je aan via deze link: Ik doe mee aan deze workshop(s).
CitySenses werkt samen met KLEURinCULTUUR.
Naast onze workshop kan je ook nog gratis een andere workshop volgen.

In de volgende nieuwsbrief meer over hoe we de totempalen ook daadwerkelijk proberen te plaatsen in het Lumièrepark in Almere als onderdeel van een Community Land Art-project. Daar zit een wat zwaarder traject aan vast met toestemming en melding naar Vergunning en Handhaving. Evenals een sponsorplan. We willen bedrijven de totems laten 'adopteren'.

In onze vorige nieuwsbrief schreven we kort over de mogelijkheid om ons [CirKL]-project te vestigen in het Almeerse Upcyclecentrum. De gemeente heeft een andere keuze gemaakt. We zijn wel in gesprek over het geven van [CirKL]-workshops in het belevingscentrum aldaar. Dat zou prachtig zijn.
Onze sponsors
Email
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 CitySenses, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp