Copy

Infoblad 4/20

Hänt i mars och april

Bild: Elina Kuusniemi

Temat för våren har varit isolering och osäkerhet. Corona-viruset har inverkat på vår vardag på många oförväntade sätt som har tvingat oss att ifrågasätta flera tidigare självklarheter och omstrukturera våra rutiner. Fastän den allmänna stämningen inte är så positiv har vi ändå hanterat krisen bra i Finland. Det verkar också som att lättandet av begränsningarna är ett stenkast ifrån och den soliga sommaren som närmar sej ger därmed hopp om gladare tider. 

Styrelsen har haft två planenliga möten där det viktigaste besluten har berört föreningens åtgärder gällande corona-virus epidemin och årsbokstidtabellen. Styrelsen beslöt att skaffa en iZettle kortläsare för att kunna förenkla betalningstransaktionerna. Övriga utvecklingsprojekt som sopstationen och miljöplanen är fortfarande aktuella. Information gällande det uppskjutna årsmötet kommer senare.

Första maj och flagghissningen sker i år på "distans". Detta betyder att vi publicerar kommodorens tal samt en video av flagghissningen på Facebook för er att ta del av fr.o.m. kl. 12 framåt. Läs mer...

Hamnverksamheten har satt igång då säsongöppningen närmar sej. I samband med att sjösättningen blir aktuell vill vi informera er om att all betalning fr.o.m. 1.5 sköts per kort. Kom också ihåg att bokning av båtlyft  skall göras minst en vecka i förtid och via https://vello.fi/gullkronakryssarklubb/. Information om hur besiktningar och brandsläckargranskningen sköts i år kommer senare. Läs mer om hamnverksamheten på hemsidan.

Porthamnens byggprojekt har framskridit raskt längs med våren. Kommittémedlemmarna jobbar hårt för att gångbryggan blir färdig till sommaren. P.g.a. begränsningarna för allmänna sammankomster har kommittén jobbat i mindre grupper och detta betyder också att Porthamnens öppningstalko i år endast sköts av kommittén. Porthamnen öppnar alltså normalt 9.5 men ett allmänt talko ordnas inte. Både bastun och paviljongen är stängda tillsvidare och de allmänna riktlinjerna för att förhindra smittor bör tas i beaktande.


Arbetet i Porthamnen framskrider i fint väder.

Händer i maj

  • Flagghissning - 1.5. kl 12:00 på Facebook
  • Styrelsmöte - 4.5.
  • Jolleskolan och Kihti Two Star inhiberade tillsvidare
  • Information om: Jolleskolan, tävlingar, besiktning, brandsläckargranskning, årsmöte, årsboken
  • Porthamnen öppnar - 9.5

Allmän Information

  • Vårfakturor har skickats ut och vi ber att kolla att alla era uppgifter stämmer. Ifall ni inte fått fakturan bör ni kontakta hamn@gk.fi snarast möjligt.
  • Kom ihåg att alltid stänga och låsa portarna i Skräbbölehamnen och på Slipen.
  • Använd vänligen sopstationen förnuftigt. Utgångspunkten är att allt skräp du hämtar med dej till hamnen skall du även föra bort.
  • Infobladet: För att kunna hitta på intressanta evenemang även i fortsättningen hoppas vi att ni skickar in förslag och önskemål till info@gk.fi. Skicka också gärna in bilder som kunde användas som "herobild" i infobladet och andra GK-medier.
Till GK:s hemsida
Facebook
Website
Copyright © 2020 Gullkrona Kryssarklubb r.f., All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp