Copy

Beste Educanen,
Het is vanzelfsprekend weer hoog tijd voor een nieuwsbrief uitgave nu de maatschappij weer op gang aan het komen is! De eerste fysieke borrel heeft weer plaatsgevonden en er komen genoeg leuke activiteiten aan. 

In deze uitgave kan je lezen over de afgelopen borrel, het gala (!) dat over een niet al te lange tijd zal plaatsvinden en een interview met een docent van de HU.


"Veel leesplezier!"

De PR-subcommissie

Sven
Sanne
Alex

De Educourant

Ja! Dat was een plakkerig project; over bestickerd en pakkend en toch zó door de vingers. Je bent er snel doorheen maar je komt er niet vanaf! 
Dit project is begonnen in oktober en wij hebben binnen de PR-commissie een pilot gedraad van drie uitgaven die naar ons idee lang genoeg geduurd heeft. Wij hebben intern zo goed als uitsluitend positieve feedback mogen ontvangen waar wij schaamteloos trots op zijn. In de groepsapp werd de Educourant -en de sticker van de week in het bijzonder- ook verwelkomt. Educanae, bedankt!
Het doel van de Educourant is ruimte maken voor het delen van een klein, wat persoonlijker verhaal, of een anekdote -gewoon even niks bijzonders, behalve natuurlijk de sticker, daar ben ik fier op.
De Educourant is nu van de vereniging, en wij hopen dat dit nieuwe blad lang zal blijven vermaken en veranderen! Want beter en mooier -dat kan altijd! Wij hebben zin in de volgende, en als jij iets anders zou willen zien in de Educourant laat het dan weten! Wie weet zie je jouw idee wel terugkomen.

Interview Rick Trinks:
docent op Instituut Archimedes

 
Wie ben je, wat is je leeftijd en wat doe je op de HU.
Ik ben Rink Trinks, 28 jaar: maar bijna 29. Ik ben van de leraren opleiding hier. Ik geef cultuurvakken. Spreekvaardigheid. Daarnaast geef ik methodieken, dus hoe je een taalles opbouwt. Ik geef aan de internationale opleidingen ook S&W.

Hoe ziet jouw studieloopbaan eruit?
Mijn studieloopbaan: eerst havo, gespreid examen, dus 6 jaar over gedaan. Daarna ging ik naar het HBO, haalde ik mijn P en ging ik weg. Toen deed ik op de Uni de Engelse bachelor, daarna de master Literature and culture gedaan.
Mijn idee was dat ik sowieso Engels wilde geven op het HBO. Mijn P halen voor de lerarenopleiding was echt helemaal top. Toen was ik toch nog met het idee naar de uni te gaan om mijn opties vrij te houden, maar lesgeven op het HBO: het trok mij wel, dus dan eindig je er uiteindelijk toch wel. Docent zijn op het HBO zat altijd in mijn hoofd nog. Geen moment spijt gehad van mijn studiekeuze.

Mijn hoofd is nooit uit een van de academische componenten geweest. Ik ben nooit echt weg geweest van de academische wereld, daar zitten veel voordelen aan. Zo kan ik papers die ik heb gemaakt erbij pakken en mij herinneren wat ik moet doen. Alle bronnen die ik nodig had, heb ik vrij recent nog gelezen en sta ik dus nog heel dicht bij de theorie.
 
Wat is je lievelingsvak om te krijgen, en welk vak om te geven?
Om te krijgen: lievelingsvak is literatuur, met name modernisme. Ik geef heel graag cultuurvakken.
Wat raad jij de docenten van de toekomst op IA aan?
Klinkt heel cheesy, maar have fun. Het is echt het leukste werk wat ik mij kan verzinnen. Juist die wisseling van dag tot dag als docent: dat houd je wakker.

 
Thx voor het lezen, Educaan.

Hopelijk tot snel!

Groetjes,

De PR-subcommissie
Nieuwsbriefffff
Facebook
Website
Email
Instagram


This email was sent to <<E-Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Educa · Padualaan 97 · Utrecht, Utrecht 3584 CH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp