Copy

Eerste collegemaand: September editie

Beste leden,

Aan het begin van een nieuw collegejaar ('21-'22) kijkt de nieuwsbriefcommissie enthousiast naar al het nieuws wat voor ons te wachten staat: blije gezichten, verse gesprekken: nieuwe Educanen.  In ieder geval heten wij alle nieuwe leden welkom in onze prachtige vereniging, en begroeten wij onze Educanen van alle jaarlagen met open armen!

De nieuwsbriefcommissie sprak vorig collegejaar maandelijks met onze leden over actuele onderwerpen. Deze maand is dit interview met een handje vol leden in een vol Café Walden.

De nieuwsbriefcommissie zal voorlopig onder de PR-commissie vallen, dus ook voor ons zal het een spannende komende tijd worden.
Op een fantastisch jaar!"Veel leesplezier!"

De PR-subcommissie
Buddydag

Bij de fontein, op het plein naast het winkelcentrum Hoog Catharijne, kwamen de buddy’s (begeleiders) en de nieuwe Educanen tezamen. De Educanen werden verdeeld in groepjes en kregen een buddy toegewezen. De buddy’s zullen het aankomende half jaar de nieuwe studenten ondersteunen door vragen te beantwoorden over Educa en over studeren in Utrecht. Ook houdt de buddy het groepje op de hoogte van aankomende evenementen.
Na het welkomstwoord en uitleg van de activiteiten van de dag, gingen de groepjes op weg. Elk groepje kreeg rebussen mee die ze moesten oplossen. Wanneer een rebus was opgelost, wisten de groepjes naar welke locatie ze moesten lopen. Op elke locatie stond een envelop op de groepjes te wachten met vragen die ze zo creatief mogelijk moesten beantwoorden. Daar kwamen prachtige antwoorden uit!

Na de speurtocht kwamen alle groepjes en begeleiders weer samen om lekker pizza te eten. Ter afsluiting van de dag werd bekend gemaakt welk groepje de rebusspeurtocht had gewonnen en werd de prijs bekend gemaakt.
Het was een erg leuke dag waar veel gelachen, gekletst, gefietst, geleerd, en gegeten werd.
 
Op dinsdag 5 oktober is de tweede buddydag voor de studenten. Het belooft weer een leuke dag te worden.
Borrelmaand

In september was het schooljaar weer begonnen. Veel Educanen hadden elkaar al een tijd niet ‘live’ gezien en we begonnen de gezelligheid een beetje te missen. Gelukkig door de versoepelingen was het voor Educa mogelijk om een de eerste borrel van het jaar en tevens een kennismakingsborrel te organiseren.
 
Negen september was het dan zo ver. Educanen kwamen van verschillende plekken uit Nederland met het OV of de fiets naar Bar Josefien.
Bij aankomst kreeg je een muntje om een gratis drankje naar keuze te kunnen bestellen. De muziek stond aan en de sfeer was niet ver te zoeken. Gelijk begonnen er gesprekken over opleidingen, hobby’s, muziek en waren sommigen in hevige concentratie aan het nadenken over hun volgende zet met het kaartspel ‘Shed’ (variant van Zweeds Pesten/Shithead).
Tijdens de avond was iedereen al pratend aan het ‘barstoeldansen’ naar andere tafels om zo weer nieuwe mensen te leren kennen.
 
Alsof deze avond al niet geslaagd genoeg was, werd er kort na de borrel bekend gemaakt dat er een tweede deel zou komen van de eerste borrel van het jaar. Dit vond 23 september plaats in Bar Walden.
 
Wanneer je deze avond aan kwam lopen bij Bar Walden, kon je het gelach van Educanen van buiten al horen. Dit keer waren er nog meer Educanen aanwezig, maar vooral ook nieuwe Educanen. Een normaal gesprek verliep zo: ‘Wat voor opleiding doe je? Welk jaar zit je? Oja… ik weet jouw naam niet! Hoe heet je eigenlijk?’.

Iedereen heeft wel een iemand óf een groep mensen gevonden waar gezellig mee gepraat kon worden of soms zelfs diepe gesprekken mee gevoerd werden.
 
De tweede ‘eerste’ borrel was weer net zo leuk als de eerste. Educa heeft ervan genoten om zoveel nieuwe en bekende gezichten te zien en nieuwe en bekende verhalen te horen!
INTRODUCTIEDAG: the first IDEA

De Introdagcommissie had heel erg hard gewerkt om van de introdag een unieke ervaring te maken voor de eerstejaars leraar studenten en mogelijk nieuwe Educanen.

Van te voren kwam iedereen samen voor het Beatrix Theater met een eigen fiets of een gehuurde OV fiets. Daar aangekomen werd de studenten verteld bij welke begeleider ze mochten gaan staan. Toen elk groepje compleet was, werd er kort verteld wat er te wachten viel van de intro dag en dat we zouden beginnen met een speurtocht op de fiets. Na dit korte voorwoord, gingen de groepjes er vandoor op hun fietsen.
 
Door vragen te beantwoorden kwamen de groepjes erachter naar welke locatie ze moesten fietsen. Daar moesten ze een vraag over de locatie beantwoorden en een groepsfoto maken ter bewijs dat ze daadwerkelijk bij de locatie aanwezig waren.
De eindlocatie van de speurtocht was Down Under. Bij aankomst kreeg iedereen een drankje en kon een plekje vinden op het terras.
 
Toen de drankjes op waren, begonnen de spellen en de workshops.
De workshops die werden gegeven waren: Op de HU en wat nu?, Leiderschap, Start je studie gezond, en Compassievol leven. De vertellers/trainers waren erg enthousiast en namen de studenten mee in hun verhalen en daagde hen uit om gesprekken met elkander aan te gaan.
Bij het spellen domein werd er Levensgroot Jenga gespeeld, de Toren van Pisa en volleybal. Toen er nog tijd over was, werden er kringspellen gespeeld waar de studenten (heel) vurig aan meededen.

DE LEGENDARISCHE AVOND!$!$!$!
De commissierondes om kennis te maken met wat Educa heeft te bieden, waren afgerond. De aspirantleden (mensen die lid willen worden!) stormden in grote getallen naar de inschrijftafels om hun niet-lid status met spoed op te lossen.

Na alle spellen en verenigingslol werd er huuuurlijk geborreld: de zon begon te schijnen, de zonnebrilletjes kwamen te voorschijn en het gelach inclusief
rode wangetjes begonnen zich te laten zien. Niet veel later was het BBQ-tijd, waar we genoten van 50% vlees, en 50%, nou ja: niet vlees dus.

EN DAN FEESTEN HEY:
ZEAU ZEAU
De silentdisco kwam uit de dozen getoverd en op verschillende kanaaltjes konden we (gezamenlijk!) naar kekke nummertjes luisteren.
En er was ruim een uur onbeperkt  "Chocomel".
Helemaal genieten. DAT IS WAT HET WAS.

Volgend jaar weer?

 
Koffiemomentjes met

Educanen
Te Walden, Domplein
Donderdag 23 september 2021.
 

 

Koffie. Stage. Vakken: gezel

De vragen van deze koffiemomentjes zijn:
 
  • Hoe drink je je koffie? 
     

  • Wat verwacht je van stage lopen of kwamen je verwachtingen overeen met de werkelijkheid?
     

  • Wat is je favoriete vak tot nu toe? Esther van den Bos (links onderinnnn)
Engels/omgangkunde
3e jaars engels
1e jaars omgangskunde

1. Zwart, ik houd van die echte koffiesmaak. Ik ben ook best wel into een cappuccino met kokosmelk
2. Niet verwacht meteen voor de klas staan, dus een hele les geven meteen. Axhteraf was het mij in het diepen gooien mij heel veel geleerd.
3. Ik vind de generieke vakken echt leuk, maar het leukste vond ik het schrijven van een extra hoofdstuk van de autobiografie van Tina Fey, dus schrijven.

Aylin Albayrak (rechts boveninnnn)
ENGOLS
5e jaars

1. Ik ga voornamelijk voor de  ijskoffie. Dit ziet er als volgt uit: ik maak veel koffie, daarna in koelkast, wanneer ik wil drinken doe ik het in een glas met ijsklontjes, daarna sojamelk erbij dit tafereel eindigd met een beetje vanillesiroop. Excelent.
2. Ik ben er meer geschikt voor dan ik dacht.
3. Youth literatuur: dat zijn boeken voor adolescenten. Ik vond het leuk om veel boeken te lezen en deze vervolgens te analyseren.

Dale van Vliet (links bovenaaaan)
Natuur & scheikunde
4e jaars

1. Cappuccino met suiker. Ochtendritueel
2. Ja en nee. Praktische kant is het lesgeven zelf: deze voelt wel als verwacht. Maar alles eromheen, voornamelijk het organisatorische stuk, is een stuk chaotischer dan ik had verwacht.
3. Dat is vrij simpel: dat is kracht en rotatie. Mijn docente legde de middelzowkende kracht uit doormiddel van paaldansen. Leerzaam.


Bonus: de diepte in.


Kim: Engels docent 1ste jaars. (links onderaan linkssss)
 
Hoe drink jij je koffie?
‘s Ochtends begin ik altijd met een kopje zwarte koffie om even wakker te worden, en heel af en toe dan nog wel een cappuccino of iets anders lekkers gewoon voor de leuk. Maar verder drink ik niet heel veel koffie.
 
Wat zijn jouw verwachtingen van stage lopen?
Ja, ik heb hiervoor de PABO gedaan. Dat is wel heel anders natuurlijk. Dus ik heb wel iets geleerd van stage lopen op een school. Maar een basisschool is heel anders dan het voorgezet onderwijs. Ik heb er wel heel veel zin in en ik ben wel erg benieuwd naar wat ik allemaal wel en niet als een student kan en mag doen en welke activiteiten ik kan doen. Het verschil voor mij is dat ik eerst met hele jonge kinderen werkte, en nu dan met oudere kinderen ga werken.
 
Vind je het dan niet heel spannend om stage te lopen, om voor de eerste keer les te geven aan deze doelgroep?
Nee, niet wat ik denk. Juist omdat ik de ervaring vanuit de PABO heb. En dat ik wel al lessen heb gegeven. Daarom vind ik het niet heel erg spannend.
 
 
 
Wat is jouw favoriete vak tot nu toe?
Phonetics. Dat vind ik heel interessant, omdat ik graag het Brits-Engels wil kunnen spreken. En met Phonetics ga je daar diep op in en ik houd erg veel van puzzelen. Bij Phonetics is het echt wel dat je een beetje moet puzzelen om achter dingen te komen. Daarom vind ik het heel erg interessant en is het mijn favoriete vak.

Eva: Docent gezondheidszorg en welzijn 2de jaars. (inderdaad: links onderin rechtss)
 
Hoe drink jij je koffie?
Ik drink mijn koffie zwart of een havercappuccino.
 
Jij had bepaalde verwachtingen van je stage voordat je jouw stage begon, neem ik aan. Zijn die uitgekomen?
Ze zijn niet per se totaal anders, maar ik had misschien wel verwacht dat ik op stage iets meer mocht doen in het begin. Ik had wel een super leuke stageplek met best wel wat leerlingen. Wat ik niet had verwacht is dat ik heel veel respect van mijn leerlingen moest gaan verdienen. Maar dat is uiteindelijk wel gelukt. Dus dat vond ik heel leuk. Dat is dus een verwachting die er toen bijkwam. Ik zat toen na te denken hoen ik dat zou kunnen aanpakken.
Verder had ik niet echt verwachtingen van tevoren. Ik ben er een beetje blanco ingegaan. Ik had wel verwacht dat ik wat meer lessen kon geven. Maar uiteindelijk waren het ook heel veel praktijklessen die ik heb gegeven, en dan sta je minder klassikaal voor de klas en dan ben je meer lekker bezig. Dus dat vond ik wel heel erg leuk eigenlijk.
 
Wat is jouw favoriete vak tot nu toe?
Ik denk dat mijn favoriete vak op dit moment doelgroepen is.  Dat heb ik in de eerste en tweede en volgens mij zelfs nog een periode gehad. Ik vind het wel interessant, omdat het gaat over levensfases. En ik kijk heel erg uit naar levensbevordering, maar dat heb ik nog niet gehad.
 
Waarom kijk je daar naar uit?
Omdat ik het een belangrijk onderwerp vind. En ik heb het boek al deels uit. Lekker nerdy… ik heb het hele vak nog niet haha. Maar ik vind het gewoon erg interessant om dus gezondheid te bevorderen. En het is natuurlijk ook heel belangrijk. Dat ligt dus heel in mijn straatje. En daarom kijk ik er heel erg naar uit, ja.

 

 

Educanen, bedankt!
20:00-00:00

 

Wil je bij onze Educa Snapchat, Whatsappgroep of heb je verdere vragen? Stel ze aan onze leden, of mail Educa op educa@hu.nl.
Thx voor het lezen, Educaan.

Hopelijk tot snel!

Groetjes,

De PR-subcommissie
Facebook
Website
Email
Instagram


This email was sent to <<E-Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Educa · Padualaan 97 · Utrecht, Utrecht 3584 CH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp