Copy

MAART 2023

Openen in de browser

Voorwoord 

Beste leerlingen,
Beste (groot)ouders,
Beste lezers,

Soms moet een mens

gewild of ongewild

even halt houden in het leven.


De vasten nodigt ons uit om


tijd te nemen om onze scherven te lijmen

zodat vriendschappen niet verloren gaan


tijd te nemen om twijfels op te lossen

en vertrouwen te herwinnen

zodat ons geloof weer levenskracht heeft


tijd te nemen om onszelf terug te vinden

zodat ons leven meer diepgang krijgt.

* Bron:  Antoon Vandeputte,  Leeftocht, maart 2023

Vastentijd

40 dagen die we zomaar krijgen

om ten volle weer op krachten te komen

en zo ons levensdoel te versterken:

mens en medemens te worden naar Gods droom.


Zoals mensen die touwtrekken zetten we ons schrap en gebruiken we al onze krachten samen om de anderen over de lijn te krijgen. Zo worden we SAMEN STERK om op te komen voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Waar wachten we nog op? Met die oproep trekken we door de veertigdagentijd.

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert

Directeur

Ann Vidts

Beleidsondersteuner

Opendeurdag

Tekenwedstrijd: Ontwerp een affiche voor het eetfestijn

Begin december deden we een oproep om een leuke affiche te ontwerpen om ons eetfestijn aan te kondigen. Verschillende kinderen kropen in de potloden en penselen. Uit de inzendingen zijn 3 ontwerpen geselecteerd die tot één geheel samengevoegd zijn. Hieronder kunnen jullie het resultaat bewonderen

Hou zeker 18 en 19 maart vrij in jullie agenda!


De kunstenaars van dienst zijn:

• Charlotte Hallemeersch (2B)

• Lenny Kettels (3A)

• Babet Van Der Biest (4B)


Deze kinderen mogen gratis smullen van het dessertbuffet op het eetfestijn en krijgen een verrassing.

Uitnodiging 22ste eetfestijn

De ouderraad, de directie en het personeel van de Vrije Basisschool Sint-Jozef nodigen jullie, jullie familie en vrienden zeer graag uit op ons 22ste eetfestijn.

Dit gaat door in de turnzaal van onze secundaire afdeling op:


Zaterdag 18 maart 2023
 

tussen 17.30u. en 19u. of tussen 19.30u. en 21u.

Zondag 19 maart 2023 

tussen 11.15u. en 12.30u. of tussen 13u. en 14.30u.

Wat staat er op het menu?
• Varkenshaasje op grootmoeders wijze *
• Kippenbrochette met keuze uit verschillende sauzen (peper, champignon, provençale en natuur) *
• Schartongrolletjes (5 stuks) op Normandische wijze *
• Balletjes in tomatensaus *
• Vegetarische spaghetti

Alle gerechten (*) worden geserveerd met kroketten en zijn zowel als volwassenmenu en kindermenu beschikbaar.

Inschrijven doe je:

• Via de inschrijvingskaart die uw zoon/dochter reeds meekreeg. Bezorg de ingevulde kaart samen met het gepaste totaalbedrag ten laatste op donderdag 9 maart in een gesloten envelop aan de klasleerkracht. Vermeld op de envelop duidelijk 'Inschrijving eetfestijn'. Na inschrijving ontvang je een bevestigingskaart. Je brengt deze mee naar het eetfestijn.

Online via http://eetfestijn.vbsstjozefmere.be/ of klik op onderstaande knop, en betaal via overschrijving. Online sluiten we de inschrijvingen af op zondag 12 maart rond middernacht.

🍽️ Klik hier om je in te schrijven voor ons heerlijk eetfestijn! 🍽️

Onze helden in de kijker: Dag van de directeur

Zie ze blinken, onze helden! Ja, dat zijn ze, meneer Werner en juf Ann: onze helden!

 

Als we Wikipedia even raadplegen, dan vinden we bij de beschrijving van een held:

“Een held (mannelijk) of heldin (vrouwelijk) is een bestaand, fictief of historisch persoon die, wanneer geconfronteerd met gevaar en rampspoed of vanuit een zwakke positie, moed en de bereidheid tot zelfopoffering betoont voor een grotere zaak. Aanvankelijk had dit heldendom vaak te maken met strijd of het uitblinken in iets, maar later werd dit uitgebreid tot een meer algemeen moreel uitblinken.”

We kunnen wel met zekerheid stellen dat dit heldenduo massa’s van hun tijd en energie opoffert om van onze school een fijne plek te maken, niet alleen voor de kinderen die er school lopen, maar ook voor ons als leerkrachten. Een luisterend oor, geduld in moeilijke situaties, het zoeken naar de gulden middenweg, daadkracht om moeilijke knopen door te hakken, … en dat in de meest uiteenlopende situaties, … het zijn maar enkele van hun fantastische eigenschappen als held(in).

Voor de dag van de directeur vroegen we aan de kinderen om speciaal voor dit heldenteam een complimentje op een kaartje te schrijven. Want ja, ook helden moeten zich ergens aan opladen! En wat krikt er beter op dan de appreciatie voor hun werk in de vorm van een heleboel complimentjes?

Lichtmis in 4C

Wanneer je je op 2 februari door de gangen van onze school begaf, kon je zowat overal genieten van de heerlijke zoete geur van gebak.


Wat is het toch een leuke traditie. Op 2 februari, veertig dagen na Kerstmis, vieren christenen ‘Lichtmis’. Maria en Jozef gingen ooit veertig dagen na de geboorte van Jezus naar de tempel om God te danken voor hun kind. Ze kregen er de mooie boodschap te horen dat Jezus het Licht van de wereld is.

Tijdens dit lichtfeest bakten vele christenen vroeger pannenkoeken. Een pannenkoek is rond, warm, geel,… Dit is een mooie vergelijking met de zon. ’s Morgens is het ook vroeger klaar. Er is weer meer licht. Wanneer we op 27 januari meededen aan de vogeltelling konden we om half 9 nog geen vogels spotten. Het was nog halfdonker. Een weekje later was het op hetzelfde moment al klaar. Goed dat we stilaan de winter vaarwel mogen zeggen en kunnen hunkeren naar de lente en meer licht.

In de namiddag was het zover. Een overheerlijke pannenkoek met bruine suiker of bloemsuiker, een drankje en een mandarijn. Wat kan een feestdag toch plezant zijn. Wie dit wou kreeg er zelfs 2. Daarvoor hoefden we niets speciaals te doen die dag. Het was ook nog eens de juf haar verjaardag.

Lichtmis bracht ons bij een wens voor groot en klein: Probeer zo vaak als je kan een lichtje voor elkaar te zijn.

Carnaval: I can see your voice

In de week voor de krokusvakantie kon je de spanning op onze school voelen... we telden met z'n allen af naar carnaval! Dit schooljaar stond niet enkel de laatste vrijdag voor de vakantie in het teken van carnaval, maar hielden we een knotsgekke week! Elke dag stond in het teken van een bepaald thema.

I can see your voice… Wie kent het niet? We maakten op school speciaal voor ons carnavalsfeest onze eigen versie van dit populaire tv-programma. Kan je echt zien of iemand goed kan zingen of niet? Die vraag hield onze leerlingen en leerkrachten in de ban.

Als start van de gekke week kregen we een filmpje te zien. In dit filmpje werd aangekondigd dat we samen op zoek zouden gaan naar wie echt kan zingen en wie niet. Plots verschenen er dagelijks verschillende affiches met daarop superhelden. Elke dag kregen we rond 9u. een aflevering te zien waarin een personage werd voorgesteld. We zaten vol spanning aan het scherm gekluisterd om de nieuwe superhelden te leren kennen.

Al snel begonnen de eerste geruchten en verdachtmakingen op gang te komen... Herkenden we daar een juf of meester? Welk liedje zou er gezongen worden? Kan die juf of meester wel echt zingen? Het was aan de kinderen, maar ook aan de leerkrachten, om de echte zangers te ontmaskeren!

Op vrijdag was het eindelijk zover! Tijdens het carnavalsfeest kwam iedereen om te gekker verkleed, maar stiekem keek iedereen uit naar de apotheose van de dag... De ontmaskering van onze zangtalenten, de superhelden.

Onder leiding van Lily, Lou en het strenge toezicht van de professionele jury moesten onze superhelden het beste van zichzelf geven. Samen met de kinderen werd overlegd en kwamen we ronde per ronde te weten welke superheld kon zingen en welke superheld ons iets had proberen wijsmaken. Superspannend en keileuk!

We kregen ook enkele speciale gasten over de vloer. We genoten van een optreden van enkele Oilsjterse Carnavalsprinsjen. De polonaise en het feest werd al snel in gang gezet door een mix van Oilsjterse liekes. Wat een fantastische afsluiter van deze knotsgekke week!

Letterfeest in het 1ste leerjaar 


We leerden sinds september elke week een aantal nieuwe letters lezen & schrijven. Een heel karwei, maar na 6 maanden van hard werken was het begin februari eindelijk zover. Joepie! Wij kenden alle letters!

Tijd dus voor een feestje! De (groot)ouders waren welkom op school om er samen met de kinderen een leuke namiddag van te maken.

We gingen op letterspeurtocht, speelden leuke spelletjes en maakten samen een letterkroon. Als kers op de taart bracht Meneer Werner ons officiële letterdiploma!

We zijn terecht fier! Dikke proficiat aan alle vlijtige lezertjes uit het 1ste leerjaar!

Familienieuws

Geboortes:

• Eloïse, dochtertje van Juf Katrien (6A)

• Vince, broertje van Felien De Saedeleer (1KSa)


Overlijdens:
• Danny Maertens,  grootvader van Lior De Corte (3KSBos) 

• Isaura Rodrigues Soares, overgrootmoeder van Kauã Soares Rocha (3B)

• Julien De Coninck, overgrootvader van Servaas Maresceau (4C)

• Antoine Stalpaert, vader van juf Ilse (zorgcoördinator) en grootvader van Dilan Van Driessche (2KSb)

Warme maaltijden

Donderdag 02/03 🦃


Wortelsoep

Kalkoenfilet

Gevogelteroomsaus

Rauwkost

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 03/03 🐟


Landbouwerssoep

Vissticks

Bloemkool 

Puree

Maandag 06/03 🐷


Preisoep

Bolognaise

Geraspte kaas

Spaghetti

Dinsdag 07/03 🐔


Tomatensoep

Kippennootjes

Gevogeltesaus

Pastinaakstamppot

Donderdag 09/03 🐮


Pompoenensoep

Rundshamburger

Mosterdsaus

Gestoofde worteltjes

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 10/03 👩‍🏫👨‍🏫


Pedagogische studiedag 👩‍🏫👨‍🏫
Maandag 13/03 🐔


Tomatensoep

Kippennuggets

Witte kool

Puree

Dinsdag 14/03 🐮🐷


Tomatengroentesoep met rundsballetjes

Hesp in kaassaus

Macaroni

Donderdag 16/03 🐔


Juliennesoep

Kippenhaasje

Veenbessensaus

Appelmoes

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 17/03 🐷


Seldersoep

Lasagne

Maandag 20/03 🐷


Kervel-preisoep

Gyros

Groentenmengeling

Rijst

Dinsdag 21/03 🐟


Jardinièresoep

Vissticks

Bloemkool 

Puree

Donderdag 23/03 🦃


Wortelsoep

Kalkoenfilet

Currysaus

Ananas

Zilvervliesrijst

Vrijdag 24/03 🐔


Tomatensoep

Kippenworst

Gevogeltesaus

Rode kool

Gestoomde aardappelen

Maandag 27/03 🐮


Aspergesoep

Rundsballetjes in tomatensaus

Trivelli

Dinsdag 28/03 🐟


Groentesoep

Visfilet in brévalsaus

Wortelstamppot

Donderdag 30/03 🐔


Tomatensoep

Vol-au-vent met champignons

Sombrerogroenten

Rijst

Vrijdag 31/03 🐷


Boerensoep

Kaasburger

Mosterdsaus

Prinsessenbonen

Gestoomde aardappelen

Activiteitenkalender maart 2023

ongedefinieerd

MAANDTHEMA MAART ROND RELATIONELE VAARDIGHEDEN EN OMGAAN MET GEVOELENS

Stopkracht
Boos zijn

Woensdag 01/03

📚 Start van 'De Jeugdboekenmaand' 📚

Donderdag 02/03

• Het 6de leerjaar neemt deel aan de sportquiz van de gemeente.

Maandag 06/03

• De kleuters van de 1ste kleuterklas gaan op leeruitstap naar het Bellenbos in Affligem.
• In het kader van Broederlijk Delen komt er een kleuterleidster uit Guatemala op bezoek in 2KSa.
• De kleuters van de 2de kleuterklas brengen een bezoek aan de bib.
• De leerlingen van 6C hebben sportklas op domein Steenberg.

Dinsdag 07/03

• De leerlingen van 6C hebben sportklas op domein Steenberg.
• Naschoolse activiteit 'Fablab' voor de 2de graad, georganiseerd door de ouderraad.
• Ouderraad om 20u. in de leraarszaal.

Vrijdag 10/03

👩‍🏫 Pedagogische studiedag 👨‍🏫
Er is geen school en opvang voor de leerlingen.

Maandag 13/03

• Naschoolse activiteit 'Dactylo' voor het 4de, 5de en 6de leerjaar, georganiseerd door de ouderraad.

Dinsdag 14/03

• Meneer Werner en juf Ann V. gaan naar het Netwerk: 'Inspirerend burgerschap'.
• Naschoolse activiteit 'Fablab' voor de 2de graad, georganiseerd door de ouderraad.

Donderdag 16/03

• Medisch onderzoek voor de leerlingen van het 5de leerjaar.

Vrijdag 17/03

• Meneer Werner en juf Ann V. gaan naar de directievergadering van onze scholengemeenschap KABORA.

Zaterdag 18/03 en Zondag 19/03

Hartelijk welkom op het 22ste eetfestijn van onze school 🍽️!
Inschrijven kan tot zondag 12 maart via https://vbsmereouderraad.pixapopserver.be/

Zondag 19/03

• We vieren het feest van Sint-Jozef, de patroonheilige van onze school.

Dinsdag 21/03

• Meneer Werner gaat naar de directievergadering van het Priester Daens College.
• Naschoolse activiteit 'Fablab' voor de 2de graad, georganiseerd door de ouderraad.

Donderdag 23/03

• Medisch onderzoek voor de leerlingen van het 1ste leerjaar.

Vrijdag 24/03

• Het 1ste leerjaar gaat op leeruitstap naar Brugge. Ze brengen een bezoek aan Choco-story en het Groeningemuseum.

Zaterdag 25/03

Opendeurdag in onze 3 vestigingsplaatsen 🏫
Iedereen welkom tussen 10u. en 12u.!

Maandag 27/03

• Naschoolse activiteit 'Tennis' voor de 1ste graad, georganiseerd door de ouderraad.
• Naschoolse activiteit 'Dactylo' voor het 4de, 5de en 6de leerjaar, georganiseerd door de ouderraad.

Dinsdag 28/03

• Naschoolse activiteit 'Fablab' voor de 2de graad, georganiseerd door de ouderraad.

Woensdag 29/02

• Schaatsen in Liedekerke voor de ingeschreven leerlingen van het 3de tot en met het 6de leerjaar. Info volgt via de turnleerkracht.

Donderdag 30/02

• Oudercontact in functie van specifieke zorg.

Volg ons ook op Facebook of Instagram!

Meer weten?


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrije Basisschool Sint-Jozef Mere · Kloosterstraat 29 · Mere 9420 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp