Copy

OKTOBER 2021

Open in de browser

Voorwoord 

Beste leerlingen,
Beste ouders,
Beste lezers,


De zonnige maand september heeft plaats gemaakt voor de herfst. De eerste schoolmaand van het schooljaar 2021-2022 was een maand van verbondenheid. De overgang van de vakantie naar het nieuwe schooljaar verliep vlekkeloos. Leerlingen en leerkrachten vonden elkaar, maakten goede afspraken en iedereen kon reeds genieten van hele leuke activiteiten.

De startviering op donderdag 23 september, met als thema ‘Als bomen vertellen – de kracht van verbinden’ werd een bijzonder moment. De tuin van pastoor Jan werd het decor van een mooi samenzijn waarin de waarden eerbied, respect, dienstbaarheid en vertrouwen de rode draad vormden. Voor elkaar zorgen geeft zoveel energie en groeikansen. Laten we deze groeikansen SAMEN meenemen in een ‘BOOMBASTISCH jaar’.

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert

Directeur

Ann Vidts

Beleidsondersteuner

Update school en corona

Wat de mondmaskerplicht betreft, volgt het onderwijs in Vlaanderen de regels die vanaf 1 oktober in de brede maatschappij gelden. Vanaf die dag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen aan de schoolpoort. Wie dit wenst, mag dit uiteraard blijven gebruiken.

Wanneer ouders de schoolgebouwen betreden bijvoorbeeld bij een oudercontact, wordt er nog steeds een mondmasker gedragen. Bij het neerzitten en bij voldoende afstand mag het mondmasker afgezet worden. Wel vragen we om steeds een mondmasker bij te hebben, voor het geval dat je geen afstand kan houden.


Voor leerlingen jonger dan 12 jaar, inclusief kleuters, gelden de volgende regels voor testing en quarantaine:

• Bij een hoogrisicocontact op school moeten ze een PCR-test afleggen op dag 1 en dag 7. Als het resultaat op dag 1 negatief is, hoeven zij niet meer in quarantaine te blijven.

• Bij 2 of meer besmettingen binnen een periode van 1 week in een klas, en waarbij de besmetting hoogst waarschijnlijk in de klas heeft plaatsgevonden, wordt de volledig groep beschouwd als hoogrisicocontact. De groep wordt getest op dag 1 en dag 7. Bij een negatief testresultaat op dag 1, mogen de leerlingen in kwestie meteen uit quarantaine.

Verloren voorwerpen

Nu het kouder wordt, kleden we onze kinderen warmer aan : extra trui, jas, muts, sjaal,… .

Wanneer kinderen te warm krijgen en kledingstukken uittrekken, komen die meestal niet aan de kapstok of in de boekentas terecht maar in de zaal of op de speelplaats. Op het einde van de dag vinden deze spullen hun weg naar de 'verloren voorwerpen'.

We merken dat heel wat verloren kledij en persoonlijke materialen als brood– en fruitdozen niet opgehaald worden bij de verloren voorwerpen. We vragen u vriendelijk om ALLE KLEDIJ en persoonlijke materialen van uw kind duidelijk te naamtekenen. Op die manier kan het terugbezorgen van verloren voorwerpen makkelijker en sneller verlopen.
Dank bij voorbaat!

 

Vroege vogels vliegen op tijd naar school

‘Vroege Vogels’ komen elke dag op tijd naar school! Op school leren kinderen samen spelen, zelfstandig werken, vrienden maken en conflicten oplossen.


Ze ontdekken de wereld en worden ondergedompeld in betekenisvolle contexten waarbij ze kennis maken met nieuwe rijke ervaringen.


Kinderen komen graag op tijd naar school. Dan kunnen ze nog even spelen met hun vrienden, en praten met de juf of meester. Zo starten ze hun dag goed!
Meer tijd op school is voor elk kind belangrijk.                


Geef je kind alle kansen: breng het elke dag op tijd naar school!

Wanneer je toch te laat bent, gelieve dit steeds te melden aan de directie .                  

Posterbeurs

Op woensdag 6 oktober gaat in de secundaire afdeling de jaarlijkse posterbeurs door van 8u30 tot 12u45.

Het 5de en 6de leerjaar brengt met de klas een bezoekje. Ouders die interesse hebben, zijn ook welkom.

BE-ALERT: Laat je waarschuwen!

Volgende week donderdag 7 oktober 2021 vindt de nationale testdag van Be-Alert plaats. Alle ingeschreven inwoners van onder andere Erpe-Mere krijgen dan een telefoontje of SMS van het alarmeringssysteem Be-Alert.

Be-Alert is een alarmeringssysteem van de federale overheid dat er op gericht is om bij een noodsituatie in jouw buurt, je tijdig te verwittigen. Dankzij het alarmeringssysteem BE-Alert kan je rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

De burgemeester activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Het enige wat u moet doen, is zich inschrijven op www.be-alert.be. Zowel jouw inschrijving als de berichten die je zal ontvangen zijn gratis.
Bij de inschrijving kan je trouwens meerdere adressen ingeven waarvoor je berichten wil ontvangen. Je kan er gerust het adres van onze school aan toevoegen. Zo zal je ook berichten ontvangen wanneer zich in de nabijheid van de school een ernstige noodsituatie afspeelt. Laat ons echter hopen dat dit nooit gebeurt.

H. Vormsel - zesdeklassers 2020-2021

Van harte proficiat aan onze zesdeklassers, die op zondag 19 september hun H. Vormsel deden. Jullie zitten ondertussen in de secundaire afdeling, maar we zijn jullie nog niet vergeten. We hopen dat Gods Geest, die jullie ontvangen hebben, jullie mag sterken in het geloof, je begeleiden in de liefde en je vervullen met hoop alle dagen van jullie leven.

Taartenslag

De Vrije Basisschool Sint-Jozef en zijn ouderraad organiseren hun derde taartenslag op vrijdag 22 oktober 2021. Met de opbrengst van de verkoop steunen ze een aantal projecten van onze school.

Wij verkopen overheerlijke dagverse taarten, voor de prijs van €9 per stuk. Jullie hebben keuze uit: frangipanetaart, kriekentaart, ananastaart, flantaart, confituurtaart, abrikozentaart, appeltaart, rijsttaart, Aalsterse vlaaien of 4 mattentaarten. 

De bestelde taarten worden afgehaald op vrijdag 22 oktober tussen 14u30 en 17u30 in de turnzaal op de bovenspeelplaats, tenzij je kinderen uitsluitend school lopen in de Bosstraat. Dan haal je de bestelde taarten daar op.

Klik op de onderstaande knop of gebruik het invulformulier dat wij reeds met jullie kind(eren) meegegeven hebben en geef jullie bestelling door tot en met vrijdag 15 oktober.

🎂 Bestel hier je taarten 🎂

Alvast hartelijk bedankt voor de steun. Smakelijk!

De kleurrijke start van het Bosstraatschooltje

Op ons Bosstraatschooltje is er weer kleur op de speelplaats. Alle kleuters zijn blijgezind gestart.

Een troostend, lieve knuffel helpt de jongste om het vlug naar hun zin te hebben.

Bij goed weer smullen we ons gezond stukje fruit buiten op, zelfs feesten gebeurt op de speelplaats.

In onze rustige omgeving met heel veel groen, kunnen de kleuters op avontuur gaan met hun vrienden. Ravotten, kleine diertjes zoeken, zorg dragen voor de natuur dit kan allemaal op de weide naast de speelplaats. Als klap op de vuurpijl, bereik je onze wijkafdeling via een groen, verkeersvrij paadje. Je kan genieten van de weidse omgeving, de schapen en de boerenpaarden. 

Op onze strapdag reden we volop via het paadje het fietspad op. De meeste kleuters leren echt rijden op onze speelplaats, ja dat kunnen vele ouders beamen. Geniet hieronder mee van het filmpje met sfeerbeelden van onze strapdag.

STRAPDAG 17 september 2021

De juffen zijn er klaar voor om al die getalenteerde geluksvogels mee te helpen in hun ontwikkeling.

Groetjes van op het Bosstraatschooltje!

Dag kleuterklas, hallo 1ste leerjaar!

1 september was voor de leerlingen van het 1ste leerjaar extra speciaal. Zij mochten hun kleuterboekentas omruilen voor een groter exemplaar.

Tijd om te leren lezen, schrijven, rekenen, …
Dit doen we allemaal tijdens “berenwerk”.
De juffen leggen ’ s morgens alle taakjes uit & dan gaan de leerlingen elke dag zelfstandig aan de slag. 
Klaar? Dan is er nog lekker veel tijd om te spelen, want ja, ook dat doen we nog in het 1ste leerjaar.

Blije leerlingen – fiere juffen!

We starten samen een nieuw schooljaar

Het is weer zover, het nieuwe schooljaar is begonnen.
We starten bij een nieuwe juf in een nieuwe klas.
Voor sommigen met een lach en anderen met een kleine traan.

We hopen er een coronavrij schooljaar van te maken, met veel vriendschap en liefde. Veel samen spelen is wat we voor de kinderen wensen.

Samen nieuwe dingen leren kennen en ontdekken doen we met onze nieuwe juf of meester. Hopelijk hebben jullie er ook evenveel zin in als ons!

Verjaardagskaders in het 4de leerjaar

De leerlingen van het 4de leerjaar knutselden prachtige verjaardagskaders. Met restjes pasta bedekten ze de houten rand van hun kader. De kunstwerkjes kregen een mooi, glimmende zilverlook. Nog even poseren voor de foto. Genieten jullie mee van de resultaten?

Mochten jullie zin hebben om ook zo’n creatie te maken, aarzel dan niet om een woordje uitleg te vragen aan onze experten.

De geluksvogels: Wij dromen van goede vrienden....

Rio zat droevig in een boom, helemaal alleen. Hij stelde zichzelf voor en zijn speciale boom, waar hij vaak droomt. Hij voelt zich eenzaam en zoekt vrienden. Gelukkig zagen de kindjes een nieuwe vogel aanvliegen. Pio! Pio komt van ver gevlogen, hij is heel moe. 

Ze starten een gesprek over de boom en over vrienden maken. Rio was bang dat iedereen al vrienden had en er geen nieuwe vrienden bij wil. Ze vroegen aan de kinderen of er nog plaats is in hun vriendengroep voor extra vriendjes. Natuurlijk wel!

Zijn hier nog kinderen op school die nieuw zijn? Zorgen de anderen ook goed voor hen?

Rio en Pio gaven de kinderen een opdracht voor in de klas:

• Speel deze week in de klas of op de speelplaats eens met een vriendje waar je niet zo vaak of nog nooit mee hebt gespeeld.

• Speel met zoveel mogelijk kinderen samen een groepsspel.

Als afsluiter zongen en dansten we samen het lied ‘De droomboom’. 

Verkeersveilige dag - Strapdag

Vrijdag 17 september stond de 15de Strapdag op de schoolkalender. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Verplaats je dagelijks actief naar school en sta versteld van de vele voordelen dat het strappen biedt.

Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat. Tot dat laatste kan iedereen een steentje bijdragen door zich minstens 1 of 2 keer per week duurzaam te verplaatsen.

Op de Strapdag stonden er tal van sportieve/verkeersveilige activiteiten op het programma in onze school. Wandeltochten, fietstochten, Cluedo-spel, verkeersquiz,…
Hieronder zien jullie enkele sfeerfoto’s. Neem gerust ook een kijkje op de klaswebsites voor meer foto’s.

Familienieuws

Geboortes:

• Leon, broertje van Eloise Van Den Bossche (4C)
• Kamilla, zusje van Karina Ilakhunov (1KSBos)
• Maud, zusje van Stella Van Der Stichelen (1KSb)


Overlijdens:

• Angèle Brackenier, overgrootmoeder van Nora (1C) en Tristan (4C) De La Torre   
• Christa Van Den Broeck, grootmoeder van Ferre (2KSb) en Ellis (2B) De Meersman

• Agnes Lievens, overgrootmoeder van Neill (1A) en Lynn (5A) Somerling

• Herwig Coppens, overgrootvader van Ferre (2KSb) en Ellis (2B) De Meersman en Fee Van Overwalle (1KSb)
• Freddy Goossens, grootvader van juf Charlien De Meu (a.i. 1KSa)
• Monique Rotsaert, grootmoeder van Wies Vereertbrugghen (2A), Jasper (5C) en Ruben (6A) Van Den Bulcke

Warme maaltijden
Vrijdag 01/10 👩‍🏫👨‍🏫Pedagogische studiedag

Maandag 04/10 🐮


Tomatensoep

Rundshamburger

Mosterdsaus

Pompoenstamppot

Dinsdag 05/10 🐟


Wortelsoep

Koolvisfilet in brevalsaus

Spinazie

Puree

Donderdag 07/10 🐔


Boerensoep

Kalkoenfilet

Gevogeltesaus

Erwtjes en wortelen

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 08/10 🐷


Groentesoep

Cordon bleu

Bloemkool

Puree

Maandag 11/10 🐷


Jardinièresoep met balletjes

Hesp in kaassaus

Macaroni

Dinsdag 12/10 🐔


Courgettesoep

Vol-au-vent met champignons

Groentenmengeling

Rijst

Donderdag 14/10 🐔


Tomatensoep

Kippennootjes

Veenbessensaus Perziken

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 15/10 🐷


Seldersoep

Varkensgebraad

Jachtsaus

Prinsessenbonen

Gestoomde aardappelen

Maandag 18/10 🐔


Aspergesoep

Kippennuggets

Bloemkool

Puree

Dinsdag 19/10 🐷


Uiensoep

Lasagne

Donderdag 21/10 🐔


Tomatensoep

Kippenhaasje

Kruidenroom

Erwtjes

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 22/10 🐷


Preisoep

Braadworst

Mosterdsaus

Appelmoes

Gestoomde aardappelen

Maandag 25/10 🐷


Seldersoep

Bolognaise

Geraspte kaas

Spaghetti

Dinsdag 26/10 🐟


Tomatensoep

Vissticks

Spinaziepuree

Donderdag 28/10 🐮


Tomaten-pompoensoep met heksenkrullen

Oogballen in bloederige saus

Krulslakken

Vrijdag 29/10 🐷


Groentesoep

Duivelsgebraad

Duivelse saus

Gestoofde wortelschijfjes

Gestoomde aardappelen

Activiteitenkalender oktober 2021

MAANDTHEMA OKTOBER ROND VEERKRACHT

Wij dromen van goede vrienden.
Ontdek waar je goed in bent.

Vrijdag 01/10

👩‍🏫 Pedagogische studiedag 👨‍🏫
Er is geen school en opvang voor de leerlingen.

• Start 10-daagse van de veerkracht.

Maandag 04/10

• De leerlingen van 3A hebben sportklas op domein Steenberg.
• De kleuterschool brengt een bezoek aan de kermis.
• Vergadering van de werkgroep verkeer om 20.00 u. in de leraarszaal.

Dinsdag 05/10

• De leerlingen van 3A hebben sportklas op domein Steenberg.
• Dag van de leerkracht 👩‍🏫👨‍🏫
• Meneer Werner volgt de directievergadering van het Priester Daens College.
• Bezoek van de zorgcoördinatoren van het Priester Daens College aan onze school.
• Meneer Werner, juf Nele en juf Lien gaan naar het LOC.

Woensdag 06/10

• De leerlingen van de 3de graad brengen een bezoek aan de posterbeurs in de secundaire afdeling van de school.
• De kleuters van 1KSa gaan zwemmen in Ninove.
• De ingeschreven leerlingen van de 3de graad nemen deel aan de naschoolse activiteit 'tussen 4 vuren' in Lede.
• Ouderinfoavond Eerste Communie om 20u. in de St.-Annazaal in Bambrugge.

Donderdag 07/10

• De leerlingen van 3B hebben sportklas op domein Steenberg.
• Het 2de leerjaar gaat op leeruitstap naar Buggenhoutbos.

Vrijdag 08/10

• De leerlingen van 3B hebben sportklas op domein Steenberg.
• De kleuters van 3KSa gaan zwemmen in Zottegem.

Maandag 11/10

• De leerlingen van 3C hebben sportklas op domein Steenberg.
• Meneer Werner en meester Koen gaan naar een vorming rond 'Omgevingsonderwijs'.

Dinsdag 12/10

• Dag van de kinderverzorgster
• De leerlingen van 3C hebben sportklas op domein Steenberg.
• Meneer Werner gaat naar de directievergadering van de scholengemeenschap KABORA.

• Juf Lut en juf Ilse gaan naar het zorgoverleg van het Priester Daens College.

• Ouderraad om 20.00u in de leraarszaal.

Woensdag 13/10

Lokale verlofdag
Er is geen school en opvang voor de leerlingen.

Donderdag 14/10

• Juf Lynn gaat naar de vorming 'Een anderstalige nieuwkomer, wat nu?'.

• CLB-onderzoek op school voor de leerlingen van 4C.
• Het 5de leerjaar leert 'de dode hoek' beter kennen aan de hand van enkele activiteiten.
• Juf Ilse gaat naar de vorming 'Als leren lezen veel moeite kost'.
• Officiële opening 'De Scharnier'.

Vrijdag 15/10

• Het 6de leerjaar leert 'de dode hoek' beter kennen aan de hand van enkele activiteiten.
• Het 5de leerjaar maakt een herfstwandeling.
• De kleuters van 3KSb gaan zwemmen in Zottegem.
Laatste dag om een overheerlijke taart te bestellen van de taartenslag van onze Ouderraad. Bestel je taarten  via https://vbsmere.myonline.store/

Maandag 18/10

• De kleuters van de Bosstraat gaan op herfstuitstap naar domein Steenberg.

Dinsdag 19/10

• Juf Ann, juf Lynn en juf Sofie gaan naar het Netwerk woordenschat
• Het 3de leerjaar geniet van de theatervoorstelling 'Ans en Wilma verdwaald' in CC De Steenoven in Herzele.

• Meneer Werner gaat naar de directievergadering van de scholengemeenschap KABORA.

• Juf Ilse en juf Lut gaan samen met de zorgcoördinatoren van het Priester Daens College op bezoek in het VTI.

Woensdag 20/10

• Meester Gilles en meester Koen gaan naar de vorming 'ZILL en BO: Evalueren-rapporteren-feedback'.
• Voetbaltornooi van de gemeente Erpe-Mere voor de ingeschreven leerlingen van de 2de en 3de graad.

• De kleuters van 1KSb gaan zwemmen in Ninove.

Donderdag 21/10

• Meneer Werner en juf Ann Vidts gaan de kick-off meeting rond fietsveiligheid.

Vrijdag 22/10

 Dag van de jeugdbeweging.
Alle leden van een jeugdbeweging mogen vandaag in uniform naar school komen.

• De kleuters van 3KSc gaan zwemmen in Zottegem.
• Taartenslag van onze Ouderraad: Bestelde taarten kunnen afgehaald worden.

Maandag 25/10

• Start oudercontacten. Meer info volgt later.
• Meneer Werner volgt een infomoment rond taalscreening.

Dinsdag 26/10

• Bevraging onderzoeksproject 'Verbinding gelukt?' voor het 4de en 6de leerjaar.

Woensdag 27/10

• Bevraging onderzoeksproject 'Verbinding gelukt?' voor het 5de leerjaar.
• De kleuters van 2KSa gaan zwemmen in Ninove.

Donderdag 28/10

• Meester Jan volgt een vorming voor mentoren en aanvangsbegeleiders.
• Meneer Werner en juf Ann Vidts gaan naar de onderwijsraad van Erpe-Mere.

Vrijdag 29/10

• Rapport 1 voor de lagere school.

• De kleuters van 3KSBos gaan zwemmen in Zottegem.

Maandag 01/11 t.e.m. zondag 07/11

Herfstvakantie

Volg ons ook op Facebook!

Meer weten?


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrije Basisschool Sint-Jozef Mere · Kloosterstraat 29 · Mere 9420 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp