Copy

APRIL 2021

Open in browser

Voorwoord 

Beste leerlingen,
Beste ouders,
Beste lezers,

Met Pasen gebruiken we vaak de uitdrukking: ‘Mensen staan op uit het oude en kijken hoopvol uit naar het nieuwe.’ De wanhoop van de eersten bij het lege graf
mag smelten als sneeuw voor de zon.
Hoop en vertrouwen als voedingsbodem voor leven, dat vieren we met Pasen.

In deze tijd waarin we met zijn allen afstand, onzekerheid, angst, zorgen, vragen en verdriet ervaren is de uitdaging om te hopen en te vertrouwen vaak en voor velen groot.

En toch leven ze, die hoop en dat vertrouwen.
Ondanks de gedwongen afstand voelen we ook sterk nabijheid.
Boodschappen van hoop, floreren. Tekens van medeleven, worden geboren.

Inventief zoeken naar nabijheid, ontkiemt.
Naastenliefde schuilt, onverwacht, eerbiedig en krachtig in de moeite die mensen doen om elkaar te bereiken en in de zachtheid waarmee hun blikken of hun stemmen elkaar zoeken.

We zien wat kan
en worden geraakt
door de kansen en de schoonheid
die in mensen leven.
Licht in duisternis.

Wij vieren Pasen dit jaar niet fysiek samen.
Wij zeggen en zingen niet in koor, dat God niet dood is maar leeft.
Maar we mogen wel, stil en dankbaar, misschien nog sterker dan anders getuige zijn dat Hij zichtbaar en voelbaar ‘leeft’ in mensen.

Moge het een paaswens zijn dat dit aangewakkerd vuur
van hoop en vertrouwen, van medeleven en naastenliefde
brandend wordt gehouden ook wanneer coronatijd verleden tijd zal zijn.
Wanneer we, misschien amper bewust hiervan, opnieuw dreigen te verzinken in ons benauwend en jachtig
heen en weer bestaan.

Laat ons geraakt en gestuwd blijven door wat we nu ervaren: een ommekeer tot licht, geboren uit duisternis.

Hilde Van der motte, Kerknet - 28 maart 2021

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert

Directeur

Ann Vidts

Beleidsondersteuner

Gewijzigde schooluren lagere school en schoolstraat

Door de werken op onze secundaire afdeling zijn de schooluren voor de studenten van het secundair gewijzigd. Om het verlaten van de school na het belsignaal rustig te laten verlopen, hebben ook wij de uren van onze lagere school aangepast.

’s Middags zullen de lessen voor de leerlingen van de lagere school eindigen om 12.00 in plaats van om 12.05.

In de namiddag zullen de lessen voor de leerlingen van de lagere school eindigen om 15.25 in plaats van om 15.30.

De tijdstippen waarop de activiteiten voor de kleuters eindigen, blijven ongewijzigd.

Omdat onze schooluren wijzigen, zijn we ook genoodzaakt om de uren van de schoolstraat lichtelijk aan te passen. Hieronder kunnen jullie de aangepaste uren van onze schoolstraat vinden.

's Morgens wordt de schoolstraat ingericht van 8.10 tot 8.35.

In de namiddag wordt de schoolstraat ingericht van 15.10 tot 15.45.

Op woensdagmiddag wordt de schoolstraat ingericht van 11.50 tot 12.25.

Parkeren in de buurt van onze school

Op woensdag 12 april starten de wegenis- en rioleringswerken in de Rooseveltlaan. Men vraagt met aandrang om niet te parkeren of te stationeren in de omgeving van de Vijverstraat en Meredal.

Tijdens deze werken zal het verkeer omgeleid worden via de Oudenaardse Steenweg. Deze werken zullen 120 werkdagen duren.

We willen graag nog eens jullie aandacht vestigen op de verschillende parkeergelegenheden op wandelafstand van de school:

• Parking Groendal (aan voetbal- en basketterrein)

• Parking Kerk

• Parking sporthal St-Bavo. De school is van daaruit te bereiken via het baantje tussen de kantine en het voetbalterrein of via de weg langs de pastorie.

Werken secundaire school - Fietsenstalling voor de leerlingen van het basisonderwijs

Na 2 jaar voorbereiden starten op 12 april de bouwwerken op de site van de secundaire school. Hierbij zullen 8 lokalen en een sporthal gebouwd worden.

De schoolparking zal vanaf dan niet meer kunnen gebruikt worden. Dit wil ook zeggen dat de kiss-and-ridezone buiten gebruik is.

Deze bouwwerken zullen 12 tot 14 maanden duren en de lokalen en sporthal zullen op 1 september 2022 in gebruik worden genomen. Door de werken in de secundaire afdeling zijn er wijzigingen in het gebruik van de fietsenstallingen.

De leerlingen van de basisschool komen met hun fiets langs het kleine groene hekje binnen op de speelplaats van het secundair (Ingang A). Zij kunnen daar hun fiets plaatsen in de fietsenrekken onder het afdak. Zij komen via het hek tussen de palenzaal en het zorglokaal/WC op de bovenspeelplaats.

Onze leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zullen in de namiddag de school niet meer verlaten via de parking maar via het dubbele blauwe hek op de bovenspeelplaats. 

Inzamelactie Bebat 

De afgelopen tijd hebben jullie samen met de leerkrachten dubbel zoveel moeite gedaan om de schooltijd van onze kinderen veilig en vlot te laten verlopen.

Bebat wil onze school een duwtje in de rug geven en organiseert van maandag 19 april 2021 tot en met vrijdag 14 mei 2021 een Dubbele Puntenactie.
Gedurende 4 weken krijgt onze school dus niet 1 maar 2 punten per ingezamelde kilo gebruikte batterijen. 

Dat is de ideale gelegenheid om het puntensaldo van onze school een extra boost te geven. Help ons te sparen voor allerlei toffe spullen (didactisch materiaal, sport- en spelmateriaal,…) en breng je gebruikte batterijen in die periode zeker binnen. 

We vermoeden dat jullie zeker wel wat lege batterijen thuis liggen hebben. Dit is dan ook een warme oproep om ze, gedurende deze 4 weken, binnen te brengen op onze school

Veilig en eerlijk batterijen inzamelen
Opgelet! Enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen zijn toegelaten voor de inzameling op school. Industriële en professionele batterijen tellen niet mee voor de actie.

Niet zeker of je een bepaalde batterij mag meegeven?Vraag het even na bij de Bebat verantwoordelijke van de school of kijk op de bijgevoegde affiches van Bebat.
Meer informatie over de actie vind je op de Bebat blog.

Pannenkoekenslag

De Vrije Basisschool Sint-Jozef en zijn ouderraad organiseren hun eerste pannenkoekenslag op dinsdag 4 mei 2021. Met de opbrengst van de verkoop steunen ze een aantal projecten van onze school.

Wij verkopen heerlijke versgebakken pannenkoeken die vacuüm verpakt zijn in pakjes van 1 kg (12 stuks), voor de prijs van €8 per pakje. De bestelde pannenkoeken worden met de kinderen meegegeven op dinsdag 4 mei.

Authentiek, vol van smaak, smeltend in je mond en lekker voor jong en oud! Ambachtelijk bereid met enkel de allerbeste ingrediënten en een flinke portie liefde. Dat moet je proeven. Bovendien kun je de vacuüm verpakte pannenkoeken ook invriezen voor later.

Klik op de onderstaande knop of gebruik het invulformulier dat wij reeds met jullie kind(eren) meegegeven hebben, en geef jullie bestelling door tot en met vrijdag 23 april.

🥞 Bestel hier je pannenkoeken 🥞

Alvast hartelijk bedankt voor de steun. Smakelijk!

Steun de ouderraad - Ken jij Trooper al?

Trooper jij al mee voor de ouderraad?  Zo krijgen zij gratis extra centen in kas door iedereen die online shopt bij Trooperwebshops, en dat zonder dat jouw aankoop je ook maar één eurocent extra kost. 
Al die webshops schenken gemiddeld 5% van jouw aankoopbedrag en zelf betaal je dus geen rosse eurocent extra.  Zeker in deze moeilijke coronatijd, zijn die gratis centen erg welkom.

Op Trooper heb je al je favoriete webshops verzameld op 1 plek. Doe je online aankopen steeds via deze link: www.trooper.be/ouderraadbasisschoolmere en klik door naar één van de meer dan 1.000 Trooperpartnershops (waaronder Bol.com, Coolblue, JBC, Torfs, Zeb, Dreamland, Collect&Go, …) en shop erop los. 

Remember: de ouderraad casht geld, als jij online via Trooper bestelt! 

Pyjamadag - Bednet

Op vrijdag 12 maart was het de nationale pyjamadag. Deze werd al voor de zesde keer georganiseerd door Bednet, MNM en Ketnet. Duizenden leerlingen kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet. Deze keer kon je niet enkel verkleed in je pyjama naar school komen maar ook in je droomberoep. Ook zieke kinderen hebben toekomstdromen.

Die ochtend kwam iedereen blijgezind in een kleurrijke onesie, leuke pyjama, badjas, brandweerman, politieagent en zo veel meer. Mooi om te zien! Samen dansten we op  ‘ochtendgymnastiek’. Zo waren we helemaal wakker!

Er was ook een leuke wedstrijd: de leerlingen kregen 9 foto’s van pyjama’s van verschillende leerkrachten. Met de hele klas moesten ze raden welke pyjama bij welke juf of meester hoorde. De winnaar van deze wedstrijd was 3C. Zij mochten samen enkele liedjes kiezen die tijdens de middagpauze gespeeld werden op de speelplaats.

Herkennen jullie de pyjama van enkele juffen of meesters van onze lagere school? Zoek samen met jouw kind welke pyjama bij welke juf of meester hoort. Hier en daar is er wel een tip te vinden! Veel zoekplezier!

We kijken al uit naar de editie van volgend jaar!

˙S˙ᗡ ɥʇǝqsǝᴉ⅂ ⅎnɾ ˙ᴉ - ʎsᴉɐᗡ ⅎnɾ ˙ɥ - ǝuᴉɥdʅǝᗡ ⅎnɾ ˙ƃ - ǝpʅᴉH ⅎnɾ ˙ⅎ - uǝᴉ⅂ ⅎnɾ ˙ǝ - ǝuᴉʅoᒋ ⅎnɾ ˙p - uuʎ⅂ ⅎnɾ ˙ɔ - ǝuᴉʅoɹɐϽ ⅎnɾ ˙q - ɯɐɹꓭ ɹǝʇsǝǝɯ ˙ɐ:ƃuᴉssoʅdO

Met 3KSa en 3KSb op restaurant… dat is plezant!

Tijdens het thema restaurant konden onze kleuters heel wat leren,

met een volgeladen dienblad stappen en de klanten serveren .

Bestek aan de juiste kant en de tafel netjes dekken,
servetten vouwen zodat we konden eten zonder vlekken.

Een onderlegger en koksmuts versieren,

en leren eten met de juiste tafelmanieren.

Jammer genoeg werden er (gezien de maatregelen) geen echte gerechten bereid,

maar we kregen zeker een 10 voor sfeer en gezelligheid!

Familienieuws

Overlijdens:

• Guido Bekaert, grootvader van Kasper (2A) en Lukas (5A) Bekaert

• Emerence Baeyens, overgrootmoeder van Levi Heireman (3B)

Warme maaltijden
(Onder voorbehoud, afhankelijk van de geldende maatregelen)

Maandag 19/04 🐔


Tomatengroentesoep

Kippennuggets

Bloemkool

Puree

Dinsdag 20/04 🐷


Wortelsoep

Hesp in kaassaus

Macaroni

Donderdag 21/04 🐮


Preisoep

Rundshamburger

Mosterdsaus

Cruditeiten

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 22/04 🐟


Groentesoep

Hoki in brevalsaus

Wortelstamppot

Maandag 26/04 🐷


Seldersoep

Bolognaise

Geraspte kaas

Volkoren spaghetti

Dinsdag 27/04 🐔


Tomatensoep

Kippenhaasje

Kruidenroom

Erwtjes

Gestoomde aardappelen

Donderdag 29/04 🐔


Erwtensoep

Vol-au-vent met champignons

Groentenmengeling

Rijst

Vrijdag 26/03 🐟


Tomatengroentesoep

Vissticks

Spinazie

Puree

Activiteitenkalender april 2021

MAANDTHEMA APRIL ROND VEERKRACHT EN ONDERZOEKSCOMPETENTIE

Samen dromen.
We ontdekken...

Zondag 04/04

Pasen

Maandag 05/04

Paasmaandag

Maandag 05/04 t.e.m. zondag 18/04

Paasvakantie

Maandag 19/04

• Instapdag voor de nieuwe peuters in het peuterhuis Anna en de eerste kleuterklas in de wijkafdeling Bosstraat.
• Er zijn stagejuffen in PK, 2KSb en 3KSb tot en met 28 mei.

Dinsdag 27/04

• Juf Ilse en juf Lut hebben een online zorgoverleg met het CLB.
• Juf Ann Vidts volgt een online vorming rond gezonde school.
• Meester Gilles volgt een online vorming rond omgaan met moeilijk gedrag in de bewegingsles.
• De kleuters van 3KSBos gaan op bezoek bij de alpaca’s in Bambrugge.

Woensdag 28/04

Pedagogische studiedag (online)
Er is geen school en opvang voor de leerlingen.

Donderdag 29/04

• Juf An Janssens en juf Liesbeth Van Herzele volgen een online opfrissingscursus EHBO.

Volg ons ook op Facebook!

Meer weten?