Copy

SEPTEMBER 2020

Open in browser

Verkeersveilige schooldag

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag 18 september tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag gaan duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school.
Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Over heel Vlaanderen doen bijna 1 500 basisscholen en 145 gemeenten mee aan de Strapdag.

Onze school doet voor de tiende keer mee aan de jaarlijkse STRAPDAG van het Octopusplan. In samenwerking met de werkgroep Verkeer op School en de gemeente Erpe-Mere, wil onze school kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fietsnaar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind. Tijdens deze dag organiseren we tal van activiteiten rond verkeersveiligheid. Elke strapper ontvangt een leuk, kleurrijk strapbandje en een bladwijzer met stickers.

De Kloosterstraat zal NIET autovrij gemaakt worden.

De parking voor de secundaire school zal autovrij gehouden worden.

Organisatie parking fietsen

De kleuters van het peuterhuis, 1ste kleuterklas en Bosstraat houden volgende week hun verkeersdag. Zij houden jullie op de hoogte via het weekoverzicht.

De kleuters van de 2de kleuterklas komen via het witte poortje binnen en plaatsen hun fietsje in de overdekte zaal.

De kleuters van de 3de kleuterklas komen via de schoolparking binnen en plaatsen hun fiets tegen de hekken aan de kiss en ride zone.  De juffen en vrijwilligers van de ouderraad wachten hen op en brengen hen naar de speelplaats

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar komen via de dubbele blauwe poort en plaatsen hun fiets op de bovenspeelplaats.

De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar plaatsen hun fiets in de fietsenrekken van de basisschool en de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar plaatsen hun fietsen aan de hekken op de parking.

Vrijwilligers gezocht

Om ons te helpen met de organisatie tijdens deze verkeersveilige dag en voor het begeleiden van enkele activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers.


Interesse? Neem contact op met meneer Werner via vbsmere@yahoo.com of 053/83 75 33.
Uw hulp is zeker welkom! 

Meer informatie over de strapdag?
• Alle informatie over het Octopusplan en de Strapdag via www.octopusplan.info.
•  Meer informatie over de Week van de Mobiliteit via www.weekvandemobiliteit.be.


Veiligheidstips

We vragen met aandrang om een fluo-jasje en fietshelm te dragen!

Is de fiets in orde? Met deze fietscontrolekaart kan je alvast nakijken of je fiets in orde is.

Lees zeker deze brochure van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde omtrent Veilig fietsen met kinderen!

Fiets - en wandelpas

Kinderen die alleen te voet en/of met de fiets naar school komen en/of 's namiddags alleen naar huis gaan, kunnen een wandelpas en/of fietspas afhalen bij de directie.
Hierop kan je samen met jouw kind de te volgen 'veiligste' route beschrijven alsook een thuisnummer noteren.

Op deze manier hebben we als school een betere kijk op de leerlingen die zonder begeleiding naar school komen en naar huis gaan. Het is de bedoeling dat de leerlingen deze fiets- en/of wandelpas op zak hebben en op elk moment aan de toezichters kunnen tonen.

Fietspool

Al heel wat jaren organiseert de school, onder leiding van meester Jan, fietspooling. Hierbij rijden kinderen op woensdag in groep langs een vastgelegde route van bepaalde startplaatsen naar school.

De route is als volgt georganiseerd : Start om 8.00 bij meester Jan, Achterstraat 48.  De route loopt vervolgens langs Beekstraat – Beekkantstraat – Magerstraat – Bosstraat – Nieuwstraat – Meredorp – Kloosterstraat.


Dit waardevol initiatief vraagt echter voldoende begeleiding. Zonder de nodige ondersteuning kan dit niet doorgaan.


Voel je je geroepen om een handje te helpen? Kan je je (af en toe) op woensdagmorgen en/of –middag vrij maken om deze groep te helpen begeleiden?
Neem gerust contact op met de school via vbsmere@yahoo.com of 053/83 75 33.

Onze fietsende kinderen, de school en meester Jan zijn je heel dankbaar.

Dankjewel!

We zijn nu al 2 weken op weg met jullie kinderen en jullie, ouders en grootouders.

Na het bijzondere einde van het vorige schooljaar en de aangepaste start dit schooljaar, hebben de meesten hun draai gevonden. Een grote aanpassing was vooral het organiseren van het brengen en ophalen van de kinderen. Het doet ons deugd om te zien hoe zelfstandig onze kinderen, zelfs onze kleinste sloebers, de speelplaats komen opgewandeld. Dit zorgt ervoor dat we de dag rustig kunnen starten.

De afhaalmomenten verlopen zeer vlot. Dit is mogelijk dankzij jullie medewerking.

Voor ieder van jullie een welgemeende dankjewel!

Vroege vogels vliegen op tijd naar school

‘Vroege Vogels’ komen elke dag op tijd naar school! Op school leren kinderen samen spelen, zelfstandig werken, vrienden maken en conflicten oplossen.


Ze ontdekken de wereld en worden ondergedompeld in betekenisvolle contexten waarbij ze kennis maken met nieuwe rijke ervaringen.


Kinderen komen graag op tijd naar school. Dan kunnen ze nog even spelen met hun vrienden, en praten met de juf of meester.

Zo starten ze hun dag goed!

Meer tijd op school is voor elk kind belangrijk. Geef je kind alle kansen: breng het elke dag op tijd naar school!


Geef je kind alle kansen: breng het elke dag op tijd naar school!

Naamtekenen kledij en materialen

We merken dat heel wat verloren kledij en persoonlijke materialen als brood– en fruitdozen niet opgehaald worden bij de verloren voorwerpen.

We vragen u vriendelijk om alle kledij en persoonlijke materialen van uw kind duidelijk te naamtekenen.
Op die manier kan het terugbezorgen van verloren voorwerpen makkelijker en sneller verlopen.
Dank bij voorbaat! 

Volg ons ook op Facebook!

Meer weten?


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrije Basisschool Sint-Jozef Mere · Kloosterstraat 29 · Mere 9420 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp