Copy

NOVEMBER 2021

Open in de browser

Voorwoord 

Beste leerlingen,
Beste ouders,
Beste lezers,


De coronapandemie is helaas nog niet voorbij, zo blijkt uit de sterke stijging in het aantal besmettingen. Het onderwijsveld wil scholen maximaal en zo normaal mogelijk kunnen openhouden om het recht op leren te garanderen met zo min mogelijk beperkingen.

In het vijfde en zesde leerjaar komt er opnieuw een mondmaskerplicht na de herfstvakantie. De test- en quarantaineregels worden versoepeld. Vanaf 8 november worden in het lager- en kleuteronderwijs enkel leerlingen getest met symptomen. Quarantaine moet pas wanneer vier leerlingen op een week tijd in dezelfde klas positief testen.

We raden heel sterk aan dat alle (groot)ouders terug een mondmasker zouden dragen bij het afzetten en ophalen van de kinderen. Dankjewel voor de medewerking!

We wensen iedereen een welverdiende rust tijdens het allerheiligenverlof en kijken uit naar de komst van de lieve goede Sint. We zien jullie heel graag terug op maandag 8 november.

Hartelijke groeten,

Werner Rasschaert

Directeur

Ann Vidts

Beleidsondersteuner

Save the date - Lampionnetjestocht

Allerheiligen - Allerzielen

Bomen in de herfst.

Ze gaan wat dieper in hun wortels wonen.


Ze rukken aan hun standplaats in het bos,

net geliefden die geen afscheid kunnen
nemen en nooit loskomen van elkaar.


Want bomen in de herfst:

ze ruziën met de wind.

En dragen hun hart

en hun ringen vanbinnen.


Hierom ook is

bewegen een vorm van stilstaan.

Is opnieuw beginnen, beminnen.


Roger M.J. De Neef.

Veiligheid in het verkeer: Helm op - fluo top

Nu de donkere maanden aanbreken, is het heel belangrijk om als fietser of voetganger zichtbaar te zijn in het verkeer. Daarom steunen wij als school de actie 'Helm op – Fluo top'.


Hierbij krijgen alle leerlingen een spaarkaart. Wanneer ze een helm en/of een fluohesje dragen bij het naar school komen, krijgen ze een sticker voor op hun spaarkaart. Aan deze spaarkaart zijn mooie prijzen verbonden.

Mogen we vragen om jullie kind te stimuleren om zich veilig en zichtbaar te verplaatsen in het verkeer en hen een fluohesje en/of helm te laten dragen.

Samen veilig in het verkeer!

Laat uw stem horen over de fietsveiligheid

Fietsveiligheid in Erpe-Mere vinden wij belangrijk en wij willen deze dan ook verbeteren. Om dat te doen is het belangrijk om een compleet beeld te verkrijgen van welke wegen fietsers op dit moment gebruiken en waar de belangrijkste knelpunten zich bevinden.

Daarom hebben we jullie hulp nodig om jullie fietsroutes in te tekenen en te beoordelen op fietsveiligheid. Zo kan de gemeente een fietsroutekaart opstellen waarop alle veilige en onveilige fietsroutes en kruispunten gevisualiseerd zijn. Met die kaart zal de gemeente concrete stappen ondernemen om de fietsveiligheid in Erpe-Mere te verbeteren.

Om uw fietsroutes te beoordelen en de knelpunten aan te duiden: klik op https://fietstrack.ugent.be/welkom/erpemerefietsroutekaart.

Oproep: gemachtigd opzichters gezocht

Gemachtigde opzichters spelen een cruciale rol in het verhogen van de verkeersveiligheid aan de schoolpoort. Zij zorgen ervoor dat de leerlingen veilig de straat kunnen oversteken.

In samenwerking met de lokale politie Erpe-Mere/Lede, het gemeentebestuur Lede en het gemeentebestuur Erpe-Mere wordt er een opleiding tot gemachtigd opzichter georganiseerd.

De theorieles vindt plaats in het Cultuurhuis EMotia, Oudenaardsesteenweg 456, 9420 Erpe-Mere op 1 december 2021 om 20u.
Op vrijdag 3 december 2021 volgt de praktijkles, plaats en uur worden nog bepaald.
Inschrijven via onderwijs@erpe-mere.be - 053 603 565

Investeer samen met 11.11.11 in een betere wereld

Grote bedrijven die nauwelijks belastingen betalen dankzij fiscale paradijzen. Mensen uit kwetsbare landen die de zwaarste gevolgen van klimaatverandering slikken. Er is iets grondig mis met de wereld waarin we leven. De toekomst moet anders. Daarom voert 11.11.11 ook in 2021 campagne voor meer internationale solidariteit.

Investeer in een betere wereld en word #1van11

Samen met honderden organisaties en tienduizenden vrijwilligers gaat 11.11.11 deze uitdagingen aan. Investeer mee in internationale solidariteit en wordt #1van11. De hele maand november halen we in Erpe-Mere alles uit de kast om onze boodschap van internationale solidariteit krachtig te laten weerklinken. Zo winnen we uiteindelijk allemaal.


Meer weten over deze campagne?

Schrijf alvast in jullie agenda:
12.11 - QUIZZEN VOOR HET GOEDE DOEL

Doe mee aan de 11.quiz op vrijdag 12 november in de Sint-Annazaal in Bambrugge. De winnaar kroont zich tot quiz-kampioen 2021 van Erpe-Mere. Deelname: 25 euro per ploeg van maximum 5 deelnemers. Schrijf je in via een mail naar 11.11.11quiz@gmail.com of online (link: https://tinyurl.com/sv5mw8em)

28.11 - (H)EERLIJK SMULLEN TIJDENS DE 11.BRUNCH
Op zondag 28 november kan je opnieuw heerlijk komen smullen tijdens de 11.brunch in de Sint-Annazaal in Bambrugge. Kaarten zijn te krijgen bij één van de vrijwilligers van 11.11.11 Erpe-Mere of via het online bestelformulier (link: https://tinyurl.com/h3ymm6d8)


WERK MEE ALS VRIJWILLIGER

Help mee bij de organisatie van de activiteiten of werk een eigen actie uit. Contacteer 11.11.11 Erpe-Mere via www.facebook.com/11erpemere of bel 0474 45 09 82


DOE EEN GIFT

Doe een gift en investeer mee in verandering! Voor giften via het nationale rekeningnummer BE30 0000 0000 1111 ontvang je vanaf 40 euro een fiscaal attest.

Dag van de sportclub

Hoera, de kermis is in het dorp!

Op maandag 4 oktober stapten al onze kleuters richting de kermis in het dorp. We hadden geluk dat de foorkramer van de kermis zijn draaimolen voor ons opendeed.

Alle kleuters waren ontzettend enthousiast! Lachende snoeten, kleuters die luidkeels meezongen en hun best deden om de kwast te pakken. Wat een leuke start voor ons thema de kermis.

Onze klas werd omgetoverd in een kermis vol  kramen: de draaimolen, het blikkenkraam, het eendjeskraam, het frietjeskraam, ringen werpen,….

Als afsluiting van ons thema maakten we lekkere popcorn, oliebollen en hotdogs. En daarna, smullen maar!

Leeruitstap Buggenhoutbos

Op donderdag 7 oktober kwamen alle vrienden van het tweede leerjaar naar school zonder boekentas. Met stevige stapschoenen of laarzen en een rugzakje waren ze klaar om een leuke uitstap naar het bos te maken.

In de voormiddag luisterden ze aandachtig naar de gids die honderduit vertelde over de verschillende bomen, dieren,…

Samen gingen we op zoek naar de vele kriebelbeestjes  die we konden vinden onder stenen, tussen boomstronken, tussen bladeren, op de grond, in de grond, op boomstammen,…

Allemaal genoten we op onze manier: we luisterden naar het ruisen van de wind, genoten van een onverwachte ontmoeting met een eekhoorntje, gingen op zoek naar planten of vruchten,...

In de namiddag konden we ravotten in een speelzone! Dat was superfijn!

Vlaamse kermis op de Bosstraat

Op ons Bosstraatschooltje was er weer heel veel kleur en plezier op de speelplaats. Een oude traditie werd in ere gehouden, dankzij heel wat hulp van (groot)ouders en eetmoekes.

Er werden klasoverschrijdende kermisactiviteiten gepland met alle kleuters van het Bosstraatschooltje. In groepjes en met een begeleider liepen onze kleutertjes van het ene postje naar het andere. Wat een fijne dag!

De leuke kermisspelletjes waren: al fietsend de flosh nemen onder een geïmproviseerde draaimolen, parachutespelen, blikwerpen, eendjes vissen, touwtje trek,...

’s Middags keken we uit naar de lekkere en gezonde, gebakken frietjes gemaakt van groenten…. Njammie!

Geniet mee van dit onderstaand sfeerfilmpje. Ontdekken jullie al onze kermisspelletjes, 
wie onze helpers en de grootste smullers waren?

Vlaamse Kermis

Groetjes van op het Bosstraatschooltje!

Herfstwandeling 5de leerjaar

Daar stonden we dan die maandagmorgen… Toen de bel ging stond iedereen direct in de rij. We waren natuurlijk heel blij dat we een dagje in de natuur gingen wandelen. Een dagje geen les, maar een flinke wandeling. Iedereen stond paraat mat een rugzak op de rug. We konden vertrekken, op naar de natuur!

Onze tocht van 15 kilometer begon aan onze school, richting bos. We genoten van de bomen, de planten en de rest van de natuur. Het was zalig om de vogels te horen fluiten. We waren de ganse dag weg van het verkeer. Het was echt genieten, want het zonnetje was van de partij! We aten onze boterhammen op in de natuur en nadien mochten we vrij spelen en genieten. Sommigen maakten een kamp.

Lekker ravotten in het bos met vrienden, hoe leuk is dat niet! Onze beentjes waren wel moe bij aankomst in de school, maar het was een heel geslaagde dag!

Dag van de jeugdbeweging

Nieuws van het leerlingenparlement

Het was weer spannend! Superspannend... 


Tientallen kandidaten meldden zich voor het postje 'minister van het leerlingenparlement'.

Affiches werden gemaakt, de leerlingen stelden zichzelf en hun voorstellen voor, bolletjes werden rood gekleurd...

Hier zijn ze dan...
Een vertegenwoordiger per klas, onze ministers van het leerlingenparlement:

4A: Joannes Kwanten - 4B: Zef De Ryck - 4C: Mathis Lombaerts

5A: Roos Verstichel - 5B: Astrid Ermens - 5C: Lucas Blondeel

6A: Mia Heymans - 6B: Senne Vandenholen - 6C: Willemien D'Herde

Voor elke klas zijn ook al evenwaardige plaatsvervangers voorzien, voor mocht de minister niet kunnen aanwezig zijn op de afgesproken vergadering:

4A: Naël Dieluvua - 4B: Lotte De Nys - 4C: Nora De Kerpel

5A: Jad Almachaini - 5B: Chloë Danneels - 5C: Benthe Rousseau

6A: Mathis Mangelschots - 6B: Lenn Lambertin - 6C: Berre Redant, Wiktoria Kaczkiello of Nisrine El Amrani. 

We hopen er een tof werkjaar van te maken!

Veel groeten vanuit het leerlingenparlement!
De vrienden van het leerlingenparlement, Juf Katrien en juf Ann R.

De strijd om de scholentrofee

Op woensdag 27 oktober leek het kunstgrasveld van Steenberg op een heuse voetbalarena waar ploegen uit het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar van de verschillende scholen van Erpe-Mere het tegen elkaar opnamen en strijd geleverd werd om de prestigieuze en mooie scholentrofee.

Het deed me plezier dat ik vooraf het intekenstrookje van bijna alle jongens van de klas had ontvangen. Teveel volk dus voor één ploeg. We zouden met twee ploegen naar het voetbaltornooi afzakken!

Een eerste, door papa-trainer Dimitri perfect uitgebalanceerd ploegje, waar spelers uit topcompetities de niet-voetballers constant mee in het spel betrokken, maakte indruk op elke toeschouwer. Ze wervelden door de voorrondes en rolden de ene na de andere tegenstander op. Ze lieten monsterscores noteren op het scorebord en doelpunten kwamen telkens van verschillende voeten. Dit ploegje plaatste zich op techniek als vanzelf voor de finale! Nias had een clubafspraak en moest jammer genoeg passen voor de eindwedstrijd.

Een vriendengroep die met een onwaarschijnlijke inzet en met het mes tussen de tanden aan de start van elke wedstrijd stond, vormde het andere ploegje en walste met evenveel sier door de eerste matchen. Een trainer was er niet, vechtlust voor elkaar des te meer! 

Spannende matches vol overgave werden gewonnen en leidden dit voor-de-gelegenheid-samengesteld team (4 spelers van 5A en 3 spelers van 5B) naar de finale! Het stond vast dat een klas van het vijfde leerjaar van ónze school de beker mee naar de klas mag nemen!!

De zenuwen gierden door de kelen wanneer de finale op gang werd gefloten. Gabriël schudde de topfavoriet meteen wakker door na een snedige counter meteen voor doelgevaar te zorgen. Gelukkig kon Viktor met een knappe redding de netten schoon houden. Het tempo lag in de finale duidelijk hoger dan tijdens het éénrichtingsvoetbal in de poulewedstrijden.

Yanis, die zijn basketbaltraining afgelast had om te kunnen meespelen op het scholentornooi, zette een heerlijke actie op na een mooie inspeelpas van Tiago! Jad miste op een haar na de openingstreffer. Die volgde vrijwel meteen daarna en het was gelegenheidsspits Rune die van het geharrewar na een hoekschop gebruik maakte om vanuit een onmogelijke hoek te scoren… met de buitenkant van zijn rechterheup!! 1-0! De vele supporters genoten mee van het beginnersgeluk!

Een ijzersterk keepende Kian zorgde er met een heerlijke assist voor dat Gabriël zijn verdiende goaltje meepikte en de score vroeger dan verwacht opnieuw gelijk maakte. Trainer Dimitri bracht Daan in de ploeg en, samen met wat tactische verschuivingen, bleek dit een geslaagde zet!

Een knappe doelpoging van Tiago werd door Viktor gepareerd en Robbe zorgde met het uitschakelen van zijn mannetje met een prachtige actie voor de omschakeling. Finn was de perfecte targetman die met een dubbele één-twee via Daan Alessio in stelling bracht. Met zijn gouden rechter krulde die de bal in de rechterbovenhoek! Elisa en de inderhaast opgetrommelde gelegenheidstrainer Isham (broer van Jad) sloegen de handen voor de ogen en voelden de bui hangen. Kian probeerde met enkele lange ballen nog het verschil te maken, maar de ervaren voetballers speelden de wedstrijd verstandig uit.

De prima leidinggevende scheidsrechter floot de droom van de outsiders aan diggelen en zoals verwacht mocht de op papier sterkste ploeg de trofee mee naar school nemen.

Deze zonovergoten namiddag was er één van heerlijk genieten van samen spelen, van buiten zijn, van teamspirit en van fair-play. Hier en daar een traan van ontgoocheling maar evengoed vreugde om een zevende plaats! Zeker voor herhaling vatbaar!


Dankjewel sportdienst Erpe-Mere!

Dankjewel meester Gilles en meester Koen!

Dankjewel trainer Isham en trainer Dimitri!

Dankjewel talrijk aanwezige supporters!

Proficiat voetbalkanjers!

Uw sportcommentator van dienst meester Jan Van Overwaelle

Familienieuws

Overlijdens:

• Agnes De Bosscher, schoonmoeder van meester Koen Lievens (turn- en zorgleerkracht) 

Warme maaltijden

Maandag 08/11 🐔


Tomatengroentesoep

Vol-au-vent met champignons

Groentenmengeling

Rijst

Dinsdag 09/11 🐷


Seldersoep

Bolognaise

Geraspte kaas

Spaghetti

Donderdag 11/11 

Wapenstilstand

Vrijdag 12/11 

Lokale verlofdag

Maandag 15/11 🦃


Tomatensoep

Kalkoenfilet

Kruidenroom

Erwtjes

Gestoomde aardappelen

Dinsdag 16/11 🐮


Groentesoep

Rundsbroodje

Tomatensaus

Preistamppot

Donderdag 18/11 🐷


Erwtensoep

Duivelsgebraad

Duivelse saus

Gestoofde wortelschijfjes

Gestoomde aardappelen

Vrijdag 19/11 🐟


Tomatengroentesoep

Vissticks

Bloemkool

Puree

Maandag 22/11🐮🐷


Kervel-preisoep met rundsballetjes

Hesp in kaassaus

Macaroni

Dinsdag 23/11 🐔


Tomatensoep

Kipfrietjes

Witte kool

Puree

Donderdag 25/11 🐷


Juliennesoep

Gyros

Groentenmengeling

Rijst

Vrijdag 26/11 🐔


Crecysoep

Kippebroodje

Gevogelteroomsaus

Pompoenstamppot

Maandag 29/11 🐔


Tomatengroentesoep

Kippenhaasje

Veenbessensaus Erwtjes

Gestoomde aardappelen

Dinsdag 30/11 🐔


Uiensoep

Kippenballetjes in groenten-currysaus

Perziken

Rijst

Donderdag 02/12 🐟


Tomatensoep

Zalm in roomsaus

Spinazie

Puree

Vrijdag 03/11 🐷


Preisoep

Lasagne

Activiteitenkalender november 2021

MAANDTHEMA NOVEMBER ROND LEVENSBESCHOUWELIJKE GRONDHOUDING

Wij dromen van een veilig nestje.
Weet wat je wilt.

Maandag 01/11

Allerheiligen

Dinsdag 02/11

Allerzielen

Maandag 01/11 t.e.m. zondag 07/11

Herfstvakantie

Maandag 08/11

• Ouderraad om 19.00u. in de leraarszaal.

Dinsdag 09/11

Sint-Maarten komt langs op onze school. We vieren het feest van Sint-Maarten.
• De leerlingen van het 6de leerjaar gaan op leeruitstap naar Aalst.

Woensdag 10/11

• De kleuters van 1KSBos gaan zwemmen in Ninove.
• Meneer Werner volgt de werfvergadering van de campus Sint-Jozef Mere.

Donderdag 11/11

Wapenstilstand - Sint-Maarten

Vrijdag 12/11

Lokale verlofdag
Er is geen school en opvang voor de leerlingen.

Maandag 15/11

• De leerlingen van het 1ste leerjaar hebben sportklas op domein Steenberg.
• Juf Nele H. gaat naar de vormingsdag van het COV.

Dinsdag 16/11

• Het 1ste leerjaar gaat op leeruitstap naar het Speelgoedmuseum en een binnenspeeltuin in Mechelen.

• Meneer Werner volgt de directievergadering van het Priester Daens College.

Woensdag 17/11

• Meester Gilles gaat naar de vorming 'Omgaan met moeilijk gedrag in de bewegingsles'.

• De kleuters van 2KSb gaan zwemmen in Ninove.

Donderdag 18/11

• De leerlingen van het 6de leerjaar gaan zwemmen in Aalst.
• De leerlingen van het 2de leerjaar hebben sportklas op domein Steenberg.

• Juf Ilse gaat naar een infosessie over 'Gelijkenkansenonderwijs'.

Vrijdag 19/11

• Meneer Werner gaat naar de onderwijsraad van Erpe-Mere..

Maandag 22/11

• De leerlingen van 4A hebben sportklas op domein Steenberg.

Dinsdag 23/11

• De leerlingen van 4A hebben sportklas op domein Steenberg.

• Juf Lut en juf Ilse nemen deel aan het zorgbezoek van het Priester Daens College aan basisschool De Linde.

Woensdag 24/11

• We vieren grootouderfeest op de Bosstraat. Meer info volgt later.

Donderdag 25/11

• De leerlingen van 4B hebben sportklas op domein Steenberg.

• De leerlingen van het 6de leerjaar gaan zwemmen in Aalst.

• Meneer Werner gaat naar de directievergadering team Oost.
• Meneer Werner volgt de centrumraad van het CLB.

Vrijdag 26/11

• De leerlingen van 4B hebben sportklas op domein Steenberg.• We vieren grootouderfeest op de hoofdschool. Meer info volgt later.

• Meneer Werner gaat naar de directievergadering van de scholengemeenschap KABORA.

Zondag 28/11

Eerste zondag van de advent 🕯️

Maandag 29/11

• De leerlingen van 4C hebben sportklas op domein Steenberg.

• Het 5de leerjaar gaat op leeruitstap naar Brussel. Ze bezoeken Belexpo en Mini-Europa.

Dinsdag 30/11

• De leerlingen van 4C hebben sportklas op domein Steenberg.
• We vieren de jarigen van de maand november 🥳.

Woensdag 01/12

👩‍🏫 Pedagogische studiedag 👨‍🏫
Er is geen school en opvang voor de leerlingen.

Volg ons ook op Facebook!

Meer weten?


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrije Basisschool Sint-Jozef Mere · Kloosterstraat 29 · Mere 9420 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp