Copy

Beste lezer,

In de zomer van 2019 verscheen er op de redactie van De Correspondent een groot wit doek. Iemand ging "iets doen" met het nieuwe boek van Rutger Bregman. 

Die iemand was kunstenaar & architect Carlijn Kingma en dat witte doek veranderde in één jaar in een hypergedetailleerd meesterwerk.

Gevonden parel 16 - Het weefsel der mensheid van Carlijn Kingma

Wat is het? Een online tour in beeld & geluid langs een tekening waar, zonder overdrijven, de volledige geschiedenis van de mens in beeld wordt gebracht. 

Aan de hand van Carlijns stem reis je door de tekening en door de tijd. Langs de eerste samenwerkingen, via de wetenschap en mooie en duistere kanten van de moderne maatschappij naar een utopische toekomst. En dat is een duizelingwekkende en ongelofelijk vette ervaring: 

👀Volg Carlijns rondleiding door het Weefsel der mensheid - 20 minuten 

Ik had de eer er af en toe naast te mogen zitten terwijl deze tekening werd gemaakt en was elke keer weer ondersteboven van de details & gimmicks. Er zitten nog honderden grapjes, referenties & metaforen in die de audiotour niet gehaald hebben, dus dit is ook zeker een uitnodiging om zelf over het doek te zwerven
Dat was 'm!  Een beetje uitzoomend filosoferen over de maatschappij en de mensheid op verkiezingsdag kan kan nooit kwaad, leek me. 

In ander nieuws: er is nu ook een Blokletters.blog om al deze nieuwsbrieven van de vergetelheid te redden! 🎉 Vol vloekende kleuren en met te veel emoji's.

Handig voor loze momentjes van verveling of om iets terug te zoeken. 
Struin ze!

Blokkie (@MaykeBlok)
Neem een kijkje op het Blokletters blog
Elke woensdag om 19.00 uur stuur ik internetparels naar je inbox. 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je hier in

Uitschrijven? Nou. Oké.
Je kunt je instellingen wijzigen of jezelf uitschrijven voor deze lijst.


Copyright © 2021 Blokletters, All rights reserved.