Copy

Beste lezer,

Klik hier en verdwijn naar een andere wereld.

En nog een. En nog een. En nog een.

Gevonden parel 23 - Op reis met Mapcrunch

Wat is het? MapCrunch is een website die je op een willekeurige plek op Google Streetview dropt. En dan écht willekeurig. Van een parkeerplaats bij de Maasvlakte tot Indonesische rijstvelden, alles kan voorbij komen. 

Kwestie van op Go drukken en gaan

En dat is een ervaring op zich. Je kunt als luie toerist rondklikken en een beetje mooie screenshots maken. Of echt op reis gaan en je verdiepen in de geschiedenis van je nieuwe omgeving. 

Met MapCrunch op groot scherm en Wikipedia als Lonely Planet bij de hand, waan je je met een beetje fantasie een teleporterende ontdekkingsreiziger op eigen planeet. 

Zo belandde ik op:
  • Een zeer nietszeggende straat in Roemenië genaamd Vatra Moldoviței. Maar na Googelen op de plaatsnaam bleek daar het Moldovițaklooster te staan. UNESCO-werelderfgoed door de "goed bewaarde beschilderde muren". En nou. Kijk zelf maar:
  • Om vervolgens af te reizen naar het romantische parking slufsterstrand. Het schimmige strandje bij de Maasvlakte. Never forget.
     
  • Een klik verder bevond zich Triq Wied Il-Ghajn. Je denkt: Midden-Oosten. Maar dat bleek Malta, waarna een duizelingwekkend uur bijleren over de geschiedenis van Malta volgde (heel. veel. dingen. gebeurd. daar).
     
  • Op een hagelwit strand in Madagascar kwam ik erachter dat ze niet alleen met auto's foto's maken voor Google Street View maar ook met een meneer met een camera op een stokje:
  • Om na die enerverende ontdekking te eindigen bij een prachtige zonsondergang in Nuuk, Groenland:
Je maakt nog eens wat mee op het internet.

Je kunt Mapcrunch gebruiken voor wat luchtig vermaak, voor het uitkiezen van je postpandemische vakantiebestemming óf om 'raad het land'-spelletjes mee te doen. Voor dat laatste zou je ook terecht kunnen bij GeoGuesser, maar het fanatisme daar om punten te scoren staat nogal haaks op een ontspannen vakantiegevoel. 
Ik wens jullie allen een fijne reis deze week! 
 
Blokkie (@MaykeBlok)
P.S. Op blokletters.blog vind je de inmiddels vrij bonte verzameling aan Blokletters. Mocht je je vervelen of een oude nieuwsbrief willen tippen: hier mot je wezen. ✨
Elke woensdag om 19.00 uur stuur ik internetparels naar je inbox. 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je hier in

Uitschrijven? Nou. Oké.
Je kunt je instellingen wijzigen of jezelf uitschrijven voor deze lijst.


Copyright © 2021 Blokletters, All rights reserved.