Copy

Beste lezer, 

Trots op het feit dat je pannenkoekenplant het toch al zeker vier maanden met je uithoudt? Is jouw Calathea nog steeds niet gestorven aan een stille verdrinkingsdood?

Oftewel: kan jij plantjes? 

Mooi. Dan is het nu tijd voor de volgende stap!

Gevonden parel 13: De webshop van onszaden.nl

Wat is het? Een online plantenzadenimperium. Bioloog Sander Onsman hobby'de als tiener al met exotische plantjes en is nu eigenaar van een webwinkel met zeldzame zaden van over de hele wereld. 

Goed voor de biodiversiteit én uitermate bevredigend. Je voelt je toch een beetje een God die leven schept wanneer je zelf planten opkweekt. ✨
Ik zocht bij wijze van service alvast een aantal kweekopties voor je uit:
  • De Frangipani. Komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika maar duikt ook op bij Aziatische tempels. Dit is de bloem die gebruikt wordt in parfums én Hawaïslingers.
  • De beroemde Afrikaanse dikkert: de Baobab. Kan tot op zekere hoogte gewoon in je woonkamer. Zoals deze Fony Baobab uit Madagascar. 
  • De Australische Billardiera longiflora, woor wie altijd al in een sprookje wilde leven. Een soort appel, maar dan knalpaars. 
  • De zwarte parelbloemboom. De fluweelzachtige zaden worden in Afrika gebruikt om sieraden mee te maken. Vrij hypnotiserend allemaal. 
  • En denk je nou: "Mayke, leuk allemaal maar ik kan écht niks met planten". I've got you covered. Maak kennis met de prachtige Welwitschia mirabilis oftewel 'de Kanniedoodplant'. 
Deze nieuwsbrief is bovenal een uitnodiging om zelf rond te neuzen. Per soort vind je een moeilijkheidsgraad en met liefde gemaakte tekstjes. Deze nieuwsbrief is niet gesponsord, ik gun jullie gewoon beter dan de Intratuin. 

Veel struin- & kweekplezier gewenst en tot de volgende! 

Blokkie (@MaykeBlok)

P.S. Nog nooit iets opgekweekt? Met wat goede zaai- en stekgrond en kweekbakjes kom je een heel eind. Stuur deze nieuwsbrief dan ook vooral door naar iemand die een nieuwe hobby zoekt:

Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door

Fotocredits: Zwarte Parelbloemboom: Eyeweed via Flickr. De Billardiera longiflora: Lucia Barabino. De Fony Baobap en de Frangipani: Onszaden.nl en de Kanniedoodplant: Thomas Schoch (CCA-3.0 Wikipedia)

Elke woensdag om 19.00 uur stuur ik internetparels naar je inbox. 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je hier in

Uitschrijven? Nou. Oké.
Je kunt je instellingen wijzigen of jezelf uitschrijven voor deze lijst.


Copyright © 2021 Blokletters, All rights reserved.