Copy
View this email in your browser
Newsletter-ul ăsta e unul special, că tocmai ce am lansat sezonul 2 din România Out of Office. Știu că te-am tot înnebunit cu podcastul ăsta în ultimele săptămâni, dar chiar sunt încântat de ce a ieșit și tare aș vrea să-l mai asculte și alții.

Așadar, în mail-ul de azi o să-ți spun câteva cuvinte despre fiecare episod, ca să-ți faci o idee. Astfel, sper eu să te conving să dai play măcar la câteva, dacă nu la toate.

Dacă cumva n-ai ascultat până acum niciun podcast, îți recomand articolul ăsta pe care l-am scris nu demult, ca să-ți dea un mic imbold! 😉

România Out of Office - Sezonul 2

 

S02 E01 – Alege să mergi pe jos – Alexandra Gătej

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
Alexandra are o experiența profesională fantastică: a lucrat mulți ani pentru Unilever, atât în România, cât și în afară. A ajuns la conducerea diviziei pe Balcani, fiind unul din primii (dacă nu chiar primul) manager român cu o asemenea responsabilitate la o multinațională. A fost consilier prezidențial la Cotroceni, membru fondator Aspen Institute România, președinte Amcham România și o grămadă de alte roluri similare…
 
De asemenea, de vreo 2 ani, Alexandra a ales să meargă pe jos: spre și de la birou, la întâlniri, aproape peste tot. Ce a făcut-o să adopte acest obicei și care sunt beneficiile? De ce mulți alți CEO de anvergură fac și ei același lucru?
 
Alexandra a fondat Societatea Omului Sănătos, care promovează obiceiuri sănătoase, printre care și mersul pe jos.
 
În timpul mersului pe jos de la birou către casă, Alexandra își închide mental toate subiectele rămase deschise de peste zi. Astfel, reușește să nu-și aducă acasă stresul de la birou.
 
Vorbim și despre poluarea din București și ce-ar trebui să facem fiecare dintre noi pentru a o diminua.
 

S02 E02 – #După18fărăweekend – Cristian China-Birta

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
Cunoscut în online sub numele de Chinezu, Cristian China-Birta este blogger pe cristianchinabirta.ro, antreprenor online cu agenția digitală Kooperativa 2.0, trainer și speaker. A publicat peste 13.000 de postări și articole pe blogul său, pe care scrie din 2007, fiind unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri români.
 
Dar, în primul rând, așa cum spune chiar el, este tatăl celor trei copii și soțul doamnei sufletului său.
 
De câțiva ani și-a impus singur un concept pe care l-a numit #Dupa18fărăweekend. Practic, nu mai răspunde deloc la telefon în afara orelor de birou. Bine, asta poate își permite el, fiind un antreprenor de succes. Dar cât de fezabil este pentru un angajat obișnuit, care poate mai are și un șef tâmpit? Cu candoarea lui cunoscută, Cristi ne prezintă perspectiva lui.
 
Ce-l face pe Chinezu să iasă din casă? Cum decide el cu cine vrea să lucreze și cu cine nu? Provocarea lui cea mai mare este să muncească cât mai puțin. Și asta, pentru a putea să aibă cât mai mult timp liber la dispoziție, pe care să-l petreacă: cu familia, călătorind, citind etc.
 
Vorbim și despre cât de mult contează like-urile și cum îți poți plăti factura la Vodafone cu ele.
 

S02 E03 – Libertatea de a fi cine vrei tu – Cristina Oțel

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
După 12 ani petrecuți într-una dintre cele mai mari corporații din industria IT, Cristina a ales să își construiască drumul mai departe ca freelance trainer și coach, fascinată de mintea umană și preocupată de conștientizarea de sine.
 
„Nu m-am simțit niciodată atât de vie ca acum, când sunt freelancer”. Află de la ea cum știi când e timpul să faci o schimbare în carieră, ce întrebări să-ți pui și cum să acționezi.
 
În acest episod, mai vorbim și despre life design, curajul să te reașezi în viața ta și despre work-life flexibility.
 
În tot ceea ce face – training, coaching, mentoring, public speaking, podcast și blog – numitorul comun este conștientizarea de sine. Temele abordate sunt: Life Design, Personal Mastery, Personal Branding, Public Speaking, Valori și misiune, Rescrierea convingerilor limitative, Soulful Leadership, Team Synergy sau Emotional Agility.
 
Programul dezvoltat de Cristina, Soulful Leadership îi ajută pe lideri să identifice de ce e așa greu să aplice în practică teoria pe care o știu din atâtea modele de leadership consacrate.
 
Pe Cristina o găsești la cristinaotel.ro și soulbloom.ro.
 

S02 E04 – Mindful Leadership – Ștefan Teodorescu

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
Ștefan are o experiență de 20 de ani în marketing – specializat în brand building și strategie de portofoliu. A lucrat la Unilver, Bergenbier, Fabryo – Savana, apoi din 2011 la Ursus Breweries.
 
În paralel deține o certificare de trainer, specializat pe zonele de marketing și leadership. Dezvoltă propriile produse de training pe care le livrează. A demarat și un proiect cu programe anti-burnout folosind tehnici de mindfulness și inteligență emoțională: Institutul pentru Mindful Leadership.
 
Deține împreună cu soția sa, un centru spa pentru oamenii hiper-activi, Lotus Spa.
 
Stăm de vorbă despre cum a descoperit mindfulness-ul și cum l-a ajutat să treacă peste anxietate și stres. Și apoi cum a transformat pasiunea descoperită într-un program de training adaptat omului ocupat de astăzi. Discutăm despre cum se poate apuca de mindfulness cineva care nu știe nimic despre acest subiect și Ștefan ne exemplifică cum decurge o primă sesiune.
 

S02 E05 – Sunt mamă și vreau un job mai bun

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
După ce a devenit mamă, Oana a creat blogul www.mamicaactiva.com.  A început de la interviuri cu mame care fac ceea ce le place, pentru a demonstra că poți să fii părinte și în același timp să ai o carieră care te împlinește. 
 
Ulterior a pornit și un grup de Facebook, Sunt mamă și vreau un job mai bun, în sprijinul mamelor care își doresc o schimbare profesională. Oana își pune la bătaie toată experiența ei de HR pentru a ajuta mamele să-și găsească jobul cel mai potrivit pentru ele în această etapă a vieții lor. Fie că e vorba de o locație mai apropiată de casă, de un program mai flexibil sau chiar de un domeniu diferit, mamele au posibilitatea să-și găsească ce au ele nevoie. Ascultă episodul pentru a afla cum să te alături grupului, dacă te interesează.
 
Vorbim și despre work from home și mentalitatea învechită a multor angajatori referitoare la timpul petrecut fizic la birou vs. rezultatele obținute.
 
Un om de HR pur-sânge, cu peste 12 ani de experiență în toate ariile, Oana este implicată și în mediul non-profit de 10 ani, blogger de 7 ani plus cochetează cu PR-ul, organizarea de evenimente (și participarea la diverse) și content writing-ul.
 
Află cum munca în corporație nu exclude implicarea în diverse activități de voluntariat și mai ales, care sunt beneficiile pentru tine la nivel psihologic și emoțional, de a face și altceva în afara biroului. Oana ne spune povestea ei despre cum a ajuns să lucreze cu Asociația Young Initiative și de ce consideră că merită să se implice activ în educația generației următoare.
 

S02 E06 – Când să faci o schimbare? – Andru Sandu-Capră

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
Andru este avocat de 8 ani de zile. A lucrat și în societăți de avocatură de la mici la mari și in-house și are și cabinetul său individual. Nu ratăm momentul să trecem în revistă și câteva bancuri cu avocați 😉 Mai în glumă, mai în serios, abordăm și prejudecățile în legătură cu această profesie.
 
Când știi că e momentul să-ți schimbi job-ul? De-a lungul vremii, Andru a trecut prin mai multe schimbări importante. A învățat cum să ia decizia să fie el cel care generează o schimbare atunci când nu e mulțumit de locul unde se află.
 
În timpul liber, Andru este pasionat de numismatică, stand-up și teatru de improvizație, fiind membru în Trupa All In.
 
Vorbim despre cum este să aibă o logodnică din aceeași breaslă și care uneori muncește mai mult ca el. Ne imaginăm cum va fi pentru copiii lor să aibă doi părinți avocați – bine că nu procurori! 🙂
 

S02 E07 – Tehnologia în carieră și în viața personală – Ileana Cipcă

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
Om de marketing care și-a urmat cu rigurozitate drumul în domeniu, Ileana a început în farma ca specialist de marketing, urmând apoi un rol în retail, iar din 2012 a intrat în fascinanta lume a tehnologiei, lucrând pentru IBM și apoi Microsoft.
 
Aflăm cum e să fii femeie în domeniul tehnologiei și, mai specific, cum e să lucrezi pentru Microsoft la nivel internațional. Vorbim despre ce facilități oferă marile corporații pentru a permite flexibiliatea dorită angajaților lor.
 
Deși discuția noastră a avut loc cu puțin înainte de izbucnirea pandemiei COVID-19, vorbim despre avantajele aduse de work-from-home, cu care Ileana e foarte obișnuită în jobul actual.
 
De asemenea, în calitate de mamă, Ileana ne spune cum vede ea relația dintre copii și tehnologie. Care e limita dintre a obișnui copiii cu toate instrumentele esențiale în lumea de azi și pericolul de a ajunge la excese. E bine să pui copiilor o limită de timp pe zi la telefon?
 

S02 E08 – Mindfulness Based Stress Reduction – Sașa Bodeanu

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
Inginer și psiholog în același timp(!), Sașa este practicant și profesor acreditat MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Dacă te întrebi ce-i aia MBSR, ascultă episodul să afli toate detaliile și eu cred că n-o să-ți pară rău! 😀
 
Află cum a ajuns un inginer să fie așa interesat de mindfulness și cum se împacă științele exacte cu această practică. După câțiva ani de aprofundare a tehnicilor de meditație, Sașa ne spune despre efectele vizibile în exterior: cum a surprins colegii la muncă prin rezultate bune obținute fără stres și cum a transmis asta și celor din jur.
 
Vorbim despre coeficientul numit variația ritmului cardiac și rolul său în a măsura și evita cronicizarea stresului. Practic, Sașa ne arată ce se întâmplă într-un program MBSR de 8 săptămâni și ce efecte măsurabile poți obține în urma lui.
 
Mai multe despre Sașa și programele de care se ocupă găsești pe sasabodeanu.ro. Acolo poți să parcurgi și minicursul gratuit, pentru a simți pe propria piele dacă funcționează sau nu metodele propuse: sasabodeanu.ro/minicurs.
 

S02 E09 – Banking-ul și improvizația – Rodica Roșu

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
De doar 20 de ani în lumea bankingului, Rodica este o persoană curioasă, exploratoare, sportivă. Îi place să descopere limite noi despre ea și lucruri noi despre alții, să fie în contact cu oamenii, să-i ajute să găsească în ei și partea bună, să conștientizeze ceea ce li se potrivește astfel încât să ajungă să fie recunoscători pentru ceea ce sunt, să fie în armonie și echilibru cu ei înșiși.
 
Discutăm despre cum și-a început ea cariera în banking și cum poți construi o carieră în acest domeniu. Sunt provocări mai mari pentru femei decât pentru bărbați să reușească în lumea băncilor? Aflăm și despre avantajele de a lucra cu companii din domenii foarte diverse și perspectivele pe care ți le oferă acest lucru din punctul de vedere al dezvoltărilor competențelor de business.
 
Care sunt diferențele dintre antreprenorii români și cei străini? Fără a face generalizări, se pot observa totuși niște trăsături între întreprinzătorii autohtoni și cei din afară.
 
În afara carierei, Rodica a descoperit beneficiile cursurilor de improvizație, din dorința de a încerca să se cunoască mai bine pe sine. După vreo 6 săptămâni de cursuri, a reușit să fie ea însăși acolo, fără a se teme de a fi judecată de ceilalți pentru ce zice și cum zice.
 
Tot din dorința de a face lucururi și pentru ea, nu numai pentru alții, Rodica s-a apucat de alergat la semi-maratoane. Și a fost WOW! A început ușor, cu 2-3 km pe zi, îmbunătațindu-și treptat atât starea fizică, cât și pe cea psihică. Află cum poți începe și tu să alergi, indiferent de condiția fizică actuală. Care ar fi primii pași?
 

S02 E10 – Un corporatist în jurul lumii – Cezar Dumitru

România Out of Office - Sezonul 2 este online!
Cezar are o experiență de 24 de ani în marketing & comunicare la Procter & Gamble Balkans, Alexandrion, Ursus Breweries, G2 Ukraine, G2, ulterior Geometry Romania. Cei mai mulți îl știu însă sub pseudonimul Imperator, fiind probabil cel mai cunoscut blogger de travel din România. Vezi mai multe pe imperatortravel.ro.
 
A vizitat peste 130 de țări și a scris despre fiecare. Află de la el care dintre aceste țări i s-a părut cea mai ospitalieră. S-ar putea să te surprindă răspunsul!
 
A dormit sub cerul liber pe vârful Moise, în Sinai. A dansat toată noaptea la 4.000 de metri altitudine într-o cârciumă de pe lacul Titicaca. A luat o bere cu Arkan, șeful trupelor paramilitare sârbe din Bosnia. A împins autobuzul pe șoselele fără asfalt ale Cambodgiei. Și multe altele…
 
Cezar ne zice cum a devenit aproape din întâmplare dintr-un corporatist clasic un blogger de succes și ce a însemnat asta pentru el. Ne spune cum a făcut primii pași în online fără să realizeze în ce se va transforma pasiunea sa.
 
Aflăm cum a creat primul site web din lume pentru un brand P&G  și ce impact a avut asta până la nivelul sediului central din Cincinnati.
 
De asemenea, vezi cum te poate ajuta un joc pe calculator să scapi de amenzi rutiere 🙂
 
Nu în ultimul rând, Cezar ne recomandă destinația ideală pentru familiile cu copii – evident, după ce trece pandemia 😉 Din nou, s-ar putea să nu te aștepți la acest răspuns!

Unde ne poți asculta?

 

Îți recomand una din aplicațiile gratuite consacrate. Găsești România Out of Office aici:

  • Apple Podcasts (aplicație instalată standard pe iPhone)
  • Spotify 
  • Anchor (dacă vrei să asculți direct în browser-ul web, dar nu te poți abona și nu poți reține unde ai rămas, dacă nu asculți până la capăt)

 

De asemenea, majoritatea episoadelor au și o versiune video, needitată, pe YouTube, dacă ții neapărat să ne vezi și fețele de pe Zoom 😛

Scrie-mi care episod ți-a plăcut cel mai mult și de ce! Așa voi ști și eu în ce direcție să continui cu acest proiect. Poți pune da chiar un rating pe Apple Podcasts, că nu mă supăr!

De asemenea, dacă știi pe cineva care s-ar potrivi ca invitat la România Out of Office, orice recomandare îmi este de ajutor. Poți să dai reply la acest mail, că ajunge la mine și chiar citesc! 😉

Audiție plăcută! 

Facebook
LinkedIn
Blog
Ai primit acest mail de la un prieten?
Abonează-te și tu folosind butonul de mai jos:
ABONEAZĂ-TE LA ACEST NEWSLETTER
Copyright © 2020 AMSandu.ro, Toate drepturile rezervate.

Email Marketing Powered by Mailchimp