Copy
   

Nieuwsbrief mei 2019

Status netwerken NHN
De netwerken binnen NHN zijn volop in ontwikkeling, waarbij alle transmurale zorgstandaarden gereed zijn. Momenteel worden de zorgstandaarden voor AF en HF ook geïmplementeerd door de zorggroepen in de 1ste lijn. Daarnaast neemt het NHN deel aan het project ‘Dutch AF’ en de ‘HF-registratie’, waarbij tevens de effectiviteit van de zorgstandaarden van AF en HF wordt geëvalueerd. In het HF-netwerk wordt getoetst welke digitale/innovatieve vormen van (zelf)zorg toegevoegd kunnen worden voor de verdere verbetering van de uitkomsten voor de patiënt (bijv. telemonitoring). Binnen het netwerk coronairlijden en het netwerk kleplijden worden momenteel de audits en focusgroep interviews gepland. Op deze manier wordt de kwaliteitscyclus van het NHN continu doorlopen ter verbetering van de patiënt relevante uitkomsten voor de diverse hartaandoeningen.

Video Nederlands Hart Netwerk

In 2018 heeft het Nederlands Hart Netwerk de Value Based Health Care Prize gewonnen. Naar aanleiding van deze heuglijke gebeurtenis is een video opgenomen over het Nederlands Hart Netwerk. Benieuwd naar de visie en werkwijze van het NHN en wat het winnen van de Value Based Health Care Prize het NHN heeft gebracht? Bekijk dan onderstaande video!

Gebruik RTA ZOB app

Sinds 2018 staan de Regionale Transmurale Afspraken (RTA’s) van het NHN in de RTA ZOB. In deze app staat informatie over regionale zorginhoudelijke (werk)afspraken die beschikbaar is voor alle geïnteresseerden. Uit de statistieken blijkt dat de RTA’s op het gebied van cardiologie veel worden gebruikt, waarbij de RTA atriumfibrilleren het vaakst wordt geraadpleegd. De RTA ZOB is gratis te downloaden voor smartphones en tablets via de App Store (voor Apple) en in de Play Store (voor Android). 

Volg ons nu ook op LinkedIn

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en de projecten binnen het Nederlands Hart Netwerk? Volg ons dan op LinkedIn en klik hier!

NHN wordt versterkt

Voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het Nederlands Hart Netwerk is per 1 april een nieuwe collega aangesloten bij de organisatie: Julia Hiddink. Julia heeft een achtergrond in de gezondheidswetenschappen en zal samen met collega Paul Cremers de projecten binnen het NHN coördineren en organiseren. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking! 
Copyright © 2019 Nederlands Hart Netwerk 
E: info@nederlandshartnetwerk.nl | T: +31 6 24893629
Nederlands Hart Netwerk · Wesselmanlaan 25 · Helmond, Noord Brabant 5707 HA · Netherlands

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
Wilt u uw e-mailadres (<<E-mailadres>>) wijzigen of afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen of hier om u af te melden.

 Email Marketing Powered by Mailchimp