donderdag 24 juni 2021

Harder better faster stronger
Kortrijk Spurs vervolledigt fanion team met maar liefst 4 profspelers.
Mathieu Coucke
Mathieu Coucke is verre van een onbekende bij de Kortrijk Spurs.
 
Reeds op 4-jarige leeftijd trad Mathieu in de grote voetstappen van zijn papa Stefaan en begon hij te basketten bij het toenmalige Kortrijk Sport CB.
 
Al gauw bleek in de Jeugdreeksen dat Mathieu over heel wat basketskills beschikte, zo won hij met zijn teams in alle leeftijdscategorieën( U12 t.e.m.U21) de Beker van West-Vlaanderen, won hij met U14 de Beker van Vlaanderen alsook het prestigieuze X-mas Tournament.
 
Op zijn 17 jaar maakte Mathieu dan ook logischerwijs zijn debut in het Fanion Team in TDM2 (derde klasse) waar hij regelmatig het vertrouwen krijgt van de Coach om ondanks zijn jeugdige leeftijd zijn meerwaarde aan het Team te bewijzen.
 
Nadat hij deel uitmaakte van de Kampioenenploeg ’19-’20 trad hij in het coronaseizoen ’20-’21 aan in TDM1(tweede klasse) en maakte in zijn eerste wedstrijd onmiddellijk indruk met meer dan 20 punten naast zijn nummer op het scorebord. Helaas kon hij wegens het stopzetten van de Competitie in TDM1 zijn stijgende vormpeil niet meer in dienst stellen van ons Fanion Team maar al snel werd hij opgepikt door eersteklasser Mons-Hainaut om zich voor de rest van het seizoen tijdens een stageperiode te vervolmaken en wekelijks intensief mee te trainen met de runner up van de Euromillions League waar hij regelmatig tot de wedstrijdselectie van de ploeg behoorde.
 
Ondanks dat Mathieu heel wat interesse kreeg van diverse ploegen, ook op het hoogste niveau, besloot hij evenwel zijn clubhart te volgen en tekende vorige week zijn eerste profcontract bij Kortrijk Spurs.
 
Deze 2 meter lange Shooting Guard staat te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen en steekt zijn persoonlijke ambitie niet weg om met de Kortrijk Spurs op korte termijn kampioen te spelen in TDM1.
Alex Laurent
Met Alex Laurent kondigen we onmiddellijk onze eerste buitenlandse speler aan en die is niet van de minste.
 
Alex is op vandaag captain van de Nationale Ploeg van Luxemburg en was als één van de weinige basketprofs van zijn land naast zijn Luxemburgse ploeg Amicale Steinsel ook actief in Nederland (Den Helder Suns), Spanje (Ponferrada) en Oostenrijk (BK Immounited Dukes).
 
Het voorbije seizoen was Alex actief in de hoogste Oostenrijkse klasse (Bundesliga A) en eindigde met zijn team maar liefst op de derde plaats waarin hij met zijn Avg. 10 Pts meer dan een groot aandeel had in het succes van zijn team.
 
Met zijn 1m96 zal Alex vooral de 3-positie van onze ploeg komen versterken maar door zijn sterke fysiek kan hij zeker ook op de 4 worden ingezet.
 
Navraag bij zijn vroegere Coaches leert ons dat hij een echte leider op het veld is met een zeer sterk fysieke présence die zowel efficiënt is als shotter en als rebounder maar nog meer gekenmerkt wordt door zijn dodelijke penetratie naar de basket.
 
Met zijn militaire achtergrond is Alex de geschikte persoon om door het vuur te gaan voor zijn teamgenoten, zichzelf volledig te geven en zich niet op zij te laten zetten door de eerste de beste tegenstander.
 
We heten Alex in ieder geval welkom in Kortrijk en hopen hem snel aan het werk te kunnen zien op het basketveld!
Sander van Caeneghem
Voor diegenen die de Euromillions Leaugue op de voet volgen zal de naam Sander van Caenghem zeker een belletje doen rinkelen.
 
Deze 2m08 grote centerspeler is immers al 9 jaar actief op het hoogste niveau van ons Belgisch Basketbal.
 
Nadat hij zijn jeugdopleiding genoot in Gentson ging het vervolgens snel via Falco Gent naar Vilvoorde om uiteindelijk te belanden bij eersteklassers Leuven en Mons-Hainaut.
 
Bij Mons-Hainaut, die recent nipt de duimen diende te leggen tegen BC Oostende in de Euromillions Leaugue Finale, was hij tot het einde van dit seizoen maar liefst zes seizoenen actief geweest.
 
Belgische centerspelers die zolang op het hoogste niveau meedraaien zijn eerder een zeldzaamheid en we zijn dan ook bijzonder verheugd dat Sander gekozen heeft voor het aantrekkelijke Kortrijk Spurs project.
 
Als “big guy” die goed kan rebounden en sterk met zijn rug naar de basket speelt is het logisch dat hij op onze 5-positie zal worden ingezet maar naast al die kwaliteiten waarover een goede centerspeler moet beschikken, heeft Sander nog een geheim wapen ….en dat is zijn 3 point shot.. zodat het verre van een evidentie is om op Sander te verdedigen.
 
Weinig woorden nodig om te stellen dat wij trots zijn dat wij iemand met zoveel ervaring op het hoogste niveau kunnen toevoegen aan ons Fanion A team!
 
Welkom Sander and show us your dunking skills!
Sade Aded Hussein
And last but not the least kondigen wij de komst van Sade Aded Hussein aan.
 
Deze 28-jarige sympathieke fransman is afkomstig uit Lyon en heeft beloofd om de zuiderse zon regelmatig te laten schijnen in de Lange Munte.
 
Sade genoot zijn opleiding bij Limoges, al decennia lang smaakmaker van de Franse en Europese topcompetities.
 
In zijn latere profcarrière is Sade hoofdzakelijk actief geweest bij ploegen in de Franse Pro B League maar hij deed eveneens buitenlandse ervaring op in Zweden, Estland en Engeland.
 
Dit seizoen was hij een vaste waarde bij Poitiers maar besloot dat het na dit Coronajaar hoog tijd was om een nieuwe uitdaging in het buitenland te zoeken.
 
Ondertussen werd Sade in zijn carrière reeds 5 x kampioen en hoopt uiteraard bij de Kortrijk Spurs de zelfde ambities te kunnen vinden èn te realiseren!
 
Met zijn 2m08 zal Sade een serieuze versterking zijn op onze 4 positie en zal hij samen met Sander ongetwijfeld de gevreesde “Twin Towers” van Kortrijk Spurs vormen.
 
Maar het is niet enkel zijn lengte en reboundskills die Sade meebrengt uit het Zuiden van Frankrijk, nog belangrijker is dat hij beschikt over de juist “ploeg” mentaliteit en bovenal een harde werker is zowel op als naast het veld.
 
Bienvenue Sade au Kortrijk Spurs!
Fanion A team Kortrijk Spurs
season '21-'22
Players 
 • Mathieu Bergen
 • Donovan Walasiak
 • Jérome Vandenberghe
 • Brecht Guillemyn
 • Mathieu Coucke
 • Stan Naudts
 • Robbe Naudts
 • Alex Laurent
 • Sade Aded Hussein
 • Sander van Caeneghem
      Aangevuld met 4 Jeugdspelers
 • Pallieter Bevernage
 • Mathieu Prévost
 • Lucas Herpoel
 • Gil Dieltiens
Coaching Staff
 • Head Coach: Jeroen Debaveye
 • Ass. Coach: Joris Swillen
 • Ass. Coach: Jan Vermeersch
 Ploegverantwoordelijke
 • Michelle Coucke
 Sportief Manager Heren
 • Pieter Destaebel
 Voorzitter Heren
 • Jacques Planckaert

Tenslotte willen we al onze sponsors nogmaals bedanken om dit allemaal waar te kunnen maken. Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn. Jullie laten al onze spelers en speelsters schitteren. Bedankt hiervoor!
Facebook
Instagram
www.kortrijkspurs.be
Copyright © 2021 Kortrijk Spurs, All rights reserved.
You're a fan of Kortrijk Spurs, or you've visited our site. 

Our mailing address is:
media@kortrijkspurs.be

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kortrijk Spurs · Meiweg 63 · Zwevegem 8550 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp