Copy

Betrek kinderen en jongeren bij je klimaatbeleid

GoodPlanet begeleidde al kinder- en jongerenprojecten rond klimaat in Leuven, Anderlecht, Holsbeek, Beringen, Vilvoorde, Gent en regio Kempen. Deze voorbeeldprojecten zijn getest, goed bevonden en klaar om in jouw stad of gemeente uit te rollen.

Klimaatket

In Vilvoorde trok de Klimaatket, een personage uit de toekomst, van school tot school. Zijn missie? Kinderen duidelijk maken wat klimaatverandering betekent en hoe zij kunnen meewerken aan een klimaatneutraal Vilvoorde. Na het bezoek van de Klimaatket werkten de leerlingen een actieplan uit om hun school energiezuiniger te maken. Thuis onderzochten ze samen met hun ouders hoe goed hun huis geïsoleerd is.

Klimaatkinderraad

Tijdens vier kinderraden op woensdagnamiddag dompelen we afgevaardigden van alle scholen onder in een centraal klimaatthema. Samen zetten we hun dromen om in concrete aanbevelingen voor het lokaal bestuur. Die stellen de leerlingen zelf voor aan hun medeleerlingen en lokale beleidsmakers tijdens een slotsessie. Via de deelnemende scholen, ouders en de pers bereiken de ideeën van de leerlingen een breed publiek in jouw stad of gemeente.

Start to Climate action:
traject op maat voor jonge doeners, durvers, dromers

Geef jongeren die zelf in hun eigen stad of gemeente de handen uit de mouwen willen steken  een duwtje in de rug. Na een traject op maat hebben ze alle tools in handen om op school, in de jeugdbeweging, sportclub of wijkwerking een klimaatactie op te zetten waarbij ze een breed publiek bereiken.
 
✓ Laat de stem van kinderen en jongeren weerklinken.

✓ Geef jonge mensen de kans om hun vragen en angsten rond klimaatverandering om te zetten naar positieve acties.

✓ Creëer een maatschappelijk draagvlak voor je lokale klimaatdoelstellingen.

Klimaatcoach: leerlingen op school sensibiliseren

Laat de secundaire scholen in je gemeente of stad weten dat ze via GoodPlanet een klimaatcoach in de klas kunnen uitnodigen voor een sessie van twee uur. Samen met de klimaatcoach onderzoeken de leerlingen verschillende pistes om tegen 2050 te evolueren naar een maatschappij die minstens 80 tot 95% minder broeikasgassen uitstoot.
Meer weten over deze klimaatprojecten voor mijn gemeente/stad
Kelly De Leuze  Kelly De Leuze - k.deleuze@goodplanet.be
  +32 (0)473 52 34 44
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.
www.goodplanet.be

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.

 
Facebook
Link
YouTube
LinkedIn
Email