Copy

Organiseert ook jouw stad een Big Jump in 2020?

Laat je inwoners en heel Vlaanderen zien hoe jouw stad zich inzet voor proper water en een proper leefmilieu. Big Jump is daar het ideale evenement voor. GoodPlanet begeleidt jou stap voor stap bij de organisatie van Big Jump in jouw stad. Bovendien vindt Big Jump in 2020 plaats op zondag 12 juli, middenin het weekend van de Vlaamse feestdag.

Een sterk signaal

Big Jump is een internationale actie die jaarlijks plaatsvindt op de tweede zondag van juli.  Om 15u stipt springen burgers in waterlopen in hun buurt om aandacht te vragen voor propere en gezonde rivieren.

Duizenden deelnemers

Dit jaar bracht Big Jump duizenden mensen over heel Vlaanderen op de been. 1500 enthousiaste springers werden aangemoedigd door zo'n 3000 toeschouwers op 14 locaties over heel Vlaanderen.

Ook op sociale media en in de lokale en nationale pers krijgt de actie elk jaar heel wat weerklank. Bekijk onze aftermovie en de reportage van het VRT-journaal.

Ook in jouw stad?

Staan er in jouw stad werken gepland om afwalwater en regenwater te scheiden? Of hebben jullie grootse plannen met een kleine waterloop in eigen beheer? Willen jullie zwerfvuil aanpakken?

Vertel je inwoners over de plannen en inspanningen van het stadsbestuur. Ga een gesprek aan met je burgers. Luister naar hun noden en wensen. Ontdek hoe jullie samen nog beter werk kunnen maken van propere rivieren. 
Meld je aan voor Big Jump in jouw stad

Een Big Jump organiseren in 5 stappen


1. Meld je aan* bij GoodPlanet Belgium, coördinator van Big Jump in ons land. 

2. Sla als gemeente- of stadsbestuur de handen in elkaar met een of meerder lokale verenigingen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dat kan een natuurorganisatie zijn, de jeugdbeweging, een watersportclub...

3. Ons draaiboek loodst je stap voor stap door de organisatie van een Big Jump. GoodPlanet staat klaar om je te begeleiden en je vragen te beantwoorden.

4. Download en personaliseer het communicatiemateriaal, zoals een affiche en beelden voor sociale media. Maak je inwoners warm voor een verfirssende plons voor proper water.

5. Zondag 12 juli - 15u - JUMP! 

Actie voor proper water, waarom?

De waterkwaliteit is sinds de jaren 90 in Vlaanderen al heel wat verbeterd. Maar we zijn er nog niet. Wist je bijvoorbeeld dat in Vlaanderen 1 op 8 huishoudens nog niet aangesloten is op het rioleringsnet? In 2015 misten we de door Europa opgelegde deadline voor propere rivieren. We kregen uitstel tot ten laatste 2027 om onze waterlopen te herstellen naar een goede ecologische toestand. 
Ik haal Big Jump naar mijn stad
*Big Jump is een Europese actie, in België gecoördineerd door GoodPlanet Belgium. Alle organisatoren moeten zich bij GoodPlanet aanmelden en voldoen aan de nodige vereisten inzake veiligheid en eenvormigheid van deze actie. Het is bijgevolg niet toegestaan om een Big Jump te organiseren op een ander moment of tijdstip dan zondag 12 juli om 15u. We moedigen steden en gemeentebesturen sterk aan om samen te werken met lokale verenigingen. Politieke partijen worden niet aanvaard als organisator van een Big Jump, maar kunnen uiteraard wel deelnemen en hun achterban aansporen om dat ook te doen.
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.
www.goodplanet.be

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.

 
Facebook
Link
YouTube
LinkedIn
Email