Copy

Tiny Forest in jouw stad of gemeente?

Schrijf in op een aanvraag tot Europese cofinanciering
vóór 5 september!

De huidige crisis toont het duidelijk aan: natuur in de directe omgeving is essentieel voor het welzijn en de gezondheid van je inwoners. Maar hoe tover je snel bos?

Met een Tiny Forest®, dat
✔️ zorgt op relatief korte termijn voor meer natuur in de buurt.
✔️ maakt een gemeente of stad beter bestand tegen de klimaatverandering: de bodem houdt meer water vast, de luchtkwaliteit verbetert en hittestress vermindert.
✔️ vraagt niet veel ruimte (ongeveer twee tennisvelden).
✔️ is meer dan een bos… het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, leren en zorg dragen.

GoodPlanet helpt graag bij de realisatie van een Tiny Forest:
✔️ GoodPlanet coördineert de aanleg.
✔️ GoodPlanet betrekt de buurt en een school bij de aanleg met een volledige procesbegeleiding.
 

GoodPlanet bekijkt met jou de mogelijkheden voor financiële ondersteuning

  • cofinanciering: Vlaams ministers Zuhal Demir en Bart Somers riepen de gemeenten al op om Vlaanderen groener te maken met bossen, bomen en hagen: Meer bos voor Vlaanderen. Bomen planten zit in de lift, er bestaan verschillende pistes tot cofinanciering, die we graag met jou onderzoeken.
  • Europese ondersteuning: Het LIFE-financieringsprogramma geeft ondersteuning voor klimaatadaptatie. Initiatiefnemers uit verschillende Europese landen kunnen hun intentie tot het planten van Tiny Forests in een subsidieaanvraag laten opnemen. GoodPlanet coördineert de aanvragen voor België.

Interesse?

Contacteer ons vóór 5 september 2020, zodat we je financieringsaaanvraag tijdig kunnen indienen.

Tiny Forests in België

In maart 2020 werden de eerste twee Tiny Forest geplant. In Schoten staat ‘Het Wonderbos van Campus Kajee’, in Vorst kreeg het bosje de naam ‘Het Wandelend Bos’. De leerlingen brengen volgend plantseizoen namelijk een deel van de boompjes in een rugzakje naar de locatie om te planten.  
Deze minibossen zijn unieke onderzoekslaboratoria voor de leerlingen: bodemdiertjes, vogels, paddenstoelen, groeiende bomen en wisselende seizoenen.
Waar kan een Tiny Forest® in mijn stad of gemeente? Wat houdt de begeleiding van GoodPlanet in? Hoeveel  kost dit? Welke cofinanciering is mogelijk?

Anna Leonard | project manager Tiny Forest®
tinyforest@goodplanet.be | 0474 11 85 43
Tiny Forest® in mijn stad of gemeente? Ik wil meer weten
De naam Tiny Forest® en bijhorende methodiek zijn exclusief geregistreerd voor de Benelux door IVN Natuureducatie Nederland. GoodPlanet Belgium coördineert Tiny Forest® in ons land in samenwerking met IVN. We zien er samen op toe dat de Tiny Forests die zo genoemd worden ook aan de kwaliteitseisen voldoen.

Downloads - GoodPlanet Belgium           
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.
www.goodplanet.be
RPR Brussel - 0462.923.392

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.

 
Facebook
Link
YouTube
LinkedIn
Email