Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Stel je groene ruimte kandidaat voor een Green Flag Award


Door de coronapandemie beseffen we meer dan ooit hoe belangrijk natuur en een gezonde leefomgeving zijn voor iedereen. Bezoekersaantallen in parken en groene ruimten gingen de hoogte in. Naast het welzijnsaspect zijn er ook nog de uitdagingen die klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit met zich meebrengen.

Een sterk, duurzaam beleid en beheer van groene ruimten, met aandacht voor het harde werk van alle personeel en vrijwilligers, mag daarom zeker nu extra erkend en beloond worden.
Dit is precies wat het internationaal label Green Flag Award beoogt. Aan de wapperende vlag herkennen bezoekers en buurtbewoners de groene plekjes waar men aandacht heeft voor zowel natuur als voor de mens.
 
“Green Flag Award legt de lat voor duurzaam parkbeheer hoog. Daarmee erkent en waardeert het label de inzet van al onze medewerkers, vrijwilligers en het management. Green Flag Award zet ook de eigenheid van elk groen domein in de verf.”
Peter Verdyck, directeur Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Antwerpen

De voordelen voor jouw gemeente of stad

  • Je krijgt feedback van de jury over de verschillende criteria voor jouw groene ruimte. Je wisselt kennis, inspiratie en goede praktijkvoorbeelden uit met professionals uit de sector. Nieuw is het internationale uitwisselingsplatform, vol informatie en publicaties in het kader van de Green Flag-criteria.
  • Je informeert en sensibiliseert bezoekers van de groene ruimte over de duurzame inspanningen van de parkbeheerders en betrekt hen bij de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Samen verhogen we de standaard voor duurzaam parkbeheer, wereldwijd

Je vindt groene ruimten met een Green Flag Award over heel de wereld. België telt al zes erkende parken. Het park Vordenstein - en eerder ook het Provinciaal Groendomein Rivierenhof - werd vorig jaar bekroond met een wereldwijde Green Flag Award publieksprijs.

Pakt ook jouw gemeente/stad binnenkort uit met een Green Flag?


Op de website van GoodPlanet vind je alle nodige informatie om een groene ruimte aan te melden voor Green Flag Award.
Overweeg je een groene ruimte kandidaat te stellen? Heb je vragen? Laat het ons zeker weten. We helpen je graag op weg. 

Kandidaturen kunnen worden ingediend tot en met 15 mei 2021.

GoodPlanet zoekt …


In het kader van het project Onbeperkt Buiten XL zoeken we naar parken of groene ruimten met een aanbod (nu of gepland voor de toekomst) voor mensen met een beperking. De bedoeling is om inclusief aanbod van groene ruimten in de kijker te zetten. Je kan actief deelnemen aan het project: je geeft ideeën en feedback, wordt vermeld als projectpartner, maar bent anderzijds niet gebonden aan herinrichting van het terrein. Of je kan ons ook gewoon op de hoogte stellen van je inclusief aanbod.
Alle info op onze website of contacteer Anna Leonard.
Anna Leonard
Project manager Green Flag Award

+32 474 11 85 43
greenflagaward@goodplanet.be
Ik haal Green Flag naar mijn gemeente/stad
Green Flag Award is een initiatief van Keep Britain Tidy en wordt in ons land gecoördineerd door GoodPlanet Belgium.

Foto's: ©PGRA
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.
www.goodplanet.be

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.

 
Facebook
Link
LinkedIn
Email