Copy

Stel je park kandidaat voor een Green Flag Award

Het internationaal label Green Flag Award erkent en beloont het duurzaam beheer van parken en groene ruimtes. Via de wapperende vlag herkennen toeristen, bezoekers en buurtbewoners de erkende groene plekjes waar men aandacht heeft voor zowel de natuur als voor de mens.
“Green Flag Award legt de lat voor duurzaam parkbeheer hoog. Daarmee erkent en waardeert het label de inzet van al onze medewerkers, vrijwilligers en het management. Green Flag Award zet ook de eigenheid van elk groen domein in de verf.”

Peter Verdyck, directeur Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Antwerpen

De voordelen voor jouw gemeente of stad

  • Je krijgt feedback van de juryleden over de verschillende criteria voor jouw groene ruimte. Je wisselt kennis, inspiratie en goede praktijkvoorbeelden uit met professionals uit de sector.
  • Je informeert en sensibiliseert de bezoekers van de groene ruimte over de duurzame inspanningen van de parkbeheerders en betrekt hen bij de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Samen verhogen we de standaard voor duurzaam parkbeheer, wereldwijd

Je vindt groene ruimtes met Green Flag Award over heel de wereld: van Antwerpen tot Auckland. België telt al vijf erkende parken. Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof stond in 2018 in de wereldwijde top drie van de Green Flag Award publieksprijzen.

Pakt ook jouw gemeente/stad binnenkort uit met een Green Flag Award?

Op de website van GoodPlanet vind je alle nodige informatie om een groene ruimte aan te melden voor Green Flag Award. Overweeg je een park kandidaat te stellen? Heb je vragen? Laat het ons zeker weten. We helpen je graag op weg. 

Beheerplannen kunnen ingediend worden tot en met 31 maart 2020.
Anna Leonard
Project manager Green Flag Award

+32 474 11 85 43
greenflagaward@goodplanet.be
Ik haal Green Flag naar mijn gemeente/stad
Green Flag Award is een initiatief van Keep Britain Tidy en wordt in ons land gecoördineerd door GoodPlanet Belgium.

Foto's: ©PGRA
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.
www.goodplanet.be

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.

 
Facebook
Link
YouTube
LinkedIn
Email