Copy
SKILLNET– Sharing Knowledge in Learned and Literary Networks
Beste vrijwilliger,

Hierbij willen we je graag herinneren aan de data-eindsprint die op donderdagmiddag 18 november van 15.00 tot 17.00 uur (met een borrel na afloop) zal plaatsvinden in de Universiteitsbibliotheek Utrecht – afhankelijk van de nieuwe coronamaatregelen natuurlijk. Eind 2022 zal het SKILLNET-project afgelopen zijn en daarmee helaas ook CEMROL. Je hebt als vrijwilliger al veel werk verzet, maar we willen graag een eindsprint inzetten. Daarom organiseren we net als vorig jaar deze datasprint. In een datasprint verzamel je met een groep in één samenkomst zoveel mogelijk data.

De bijeenkomst vindt plaats in de Bucheliuszaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Daar kunnen we je een aantal originele brieven en drukken uit de vroegmoderne tijd laten zien die je tot nu toe alleen via CEMROL zag. Mis dit niet! Voor wie toch liever vanuit huis werkt, onderzoeken we de mogelijkheden om de bijeenkomst hybride (op locatie met een live verbinding) te laten plaatsvinden.

De middag begint met een korte update van het project en een uitleg over wat we met de metadata doen nadat jij ze hebt ingevoerd. Daarna zal projectleider Dirk van Miert een masterclass over Romeinse dateringen geven en gaan we zelf aan de slag met het omzetten van Romeinse dateringen naar moderne dateringen. Ten slotte zal iedereen vanaf zijn eigen computer gaan markeren en transcriberen in CEMROL. We willen je vragen om je eigen laptop mee te nemen. Als je die niet hebt, kunnen we een leenlaptop voor je regelen.

We sluiten de middag af met een borrel in café The Basket tegenover de universiteitsbibliotheek.

PROGRAMMA (15.00-17.00 uur)
  • Welkom
  • Wat doen we met de door jou ingevoerde metadata?
  • Masterclass Romeinse dateringen
  • Originele brieven en oude drukken uit de collectie van de universiteitsbibliotheek bekijken
  • Zelf aan de slag
  • Borrel in The Basket, Genevelaan 8, Utrecht (vanaf 17.00 uur)

REGISTRATIE
De bijeenkomst is in de Bucheliuszaal van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park, Heidelberglaan 3. Als je hierbij aanwezig wilt zijn, willen we je vragen je uiterlijk 15 november aan te melden via skillnet@uu.nl. Geef daarbij ook aan of je een leenlaptop nodig hebt. Voel je vrij om andere geïnteresseerden mee te nemen (wel graag aanmelden). We hopen je op 18 november te zien!
Het SKILLNET-team
The research leading to these results is part of a project that has received funding from the European Research Council (ERC) under the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme (grant agreement No 724972).

 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 SKILLNET, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
View our privacy policy.

Email Marketing Powered by Mailchimp