Copy

Er zijn weer nieuwe lezingen aan het programma toegevoegd!

Elbrich Fennema - presentatie: ‘Je wilt iets eetbaars telen, maar hoe begin je?’
Elbrich is een groen-auteur met een voorliefde voor eetbare planten. Vorig jaar verscheen van haar hand ‘Het groot moestuinierboek’. Daarin beschrijft zij eetbare planten, maar ook tuinierstypen. Vanuit het type tuinier die je bent kom je tot een plan: Wat zijn je motieven?, Wat zijn je ambities?, Wat is je leefstijl? Van de culi-tuinier tot de wereldverbeteraar, van absolute beginner tot de theeleut. Elbrich zet de tuinierstypen af tegen eetbare planten en komt zo tot een ideale match. Dit levert een matrix op die centraal staat in haar boek en ook in haar presentatie op Gardenista.

 

Michaël van Buuren, WUR (Wageningen University & Research) – presentatie: Nederland in 2120, zo groen kan NL over 100 jaar zijn!
Michaël is onderzoeker aan de WUR en komt laten zien hoe Nederland er over 100 jaar uit kan zien. Dit is de uitkomst van een onderzoek door circa 20 wetenschappers op het gebied van klimaat, landbouwvisie, waterbeheer, biodiversiteit, bodemdaling, stikstof, energie, huizen etc.

Op basis van ‘samenwerken met de natuur’ komen zij tot een ‘nieuw’ Nederland, dat in 2120  een aantrekkelijk en groen land is om in te wonen, leven en werken. Dit zal op Gardenista worden gevisualiseerd met behulp van een levensgrote ‘nieuwe’ kaart van Nederland, die door Michaël met een presentatie uit de doeken zal worden gedaan.
Meer informatie over deze en andere lezingen lees je op onze site.

Exposanten en beleving.

Eén van de exposanten tijdens Gardenista ’21 is Van den Hoek ‘Dutch flowering bulbs’. Eigenaar Jeroen van de Hoek is enthousiast over het groene festival en aarzelde geen seconde om zijn lasagne beplanting te komen presenteren gedurende de vijf festival dagen. ‘Lasagne’ denk je? Hierbij plant Jeroen bollen in verschillende lagen, die vervolgens in een beplante emmer te koop zijn. Hij zal ook maar liefst 18 soorten tulpen in bloei laten zien. Deze zijn ter plekke te koop als  ‘droge bol’.
Leuk om te weten: Jeroen werkt samen met het Amsterdam Tulpen Museum.

Enthousiast?

Er zijn inmiddels 149 enthousiaste exposanten en de aanmeldingen lopen nog steeds binnen. De nieuwste aanmeldingen vind je op onze website www.gardenista.nl 
 
Nieuw: Je kunt je nu rechtstreeks via de website aanmelden als exposant. Wanneer jouw idee niet tussen de opties staat, neem dan gerust contact op met projectleider Frits Hoogers via info@gardenista.nl. Hij denkt graag met je mee om samen te ontdekken wat de best passende mogelijkheden zijn.

Samen naar een groenere en duurzamere leefomgeving. ‘Leef in het groen’

Nieuw in 2021: Competitie Postzegeltuintjes.

De postzegeltuintjescompetitie is nieuw dit jaar. Enthousiaste tuiniers en professionals in wording krijgen de gelegenheid tot het showen van hun tuinidee op kleine schaal van maximaal 10 m2.

De uitdaging:

Binnen het centrale thema ‘Leef in het Groen’ nodigen we je uit om een origineel, makkelijk navolgbaar, kunstig, kleurig, bloemrijk, groen en duurzaam ontwerp te maken. Dit ontwerp leg je zelf aan en showt het tijdens Gardenista. Jij laat zien hoe makkelijk het is om met bestaande materialen iets geheel eigentijds te maken. De organisatie daagt je uit om met materialen die je al hebt een perfect postzegeltuintje te maken. Wat heb je voor handen aan planten en andere materialen? Hoe ontwerp je met wat je al hebt? Kun jij van ‘afdankertjes en krijgertjes’ een geheel nieuw ontwerp tot leven brengen? Als jou dat lukt, druk je de kosten van aanleg enorm en dient het ter inspiratie voor het publiek!

Er is plaats voor in totaal ± 25 tuintjes. Inschrijven kan individueel, als groepje of via je opleiding. Voor de eerste vijf aanmeldingen die het postzegeltuintje daadwerkelijk aanleggen, wordt namens de organisatie € 100,- sponsorgeld per tuintje ter beschikking gesteld.

fotocredit iStockphoto
fotocredit iStockphoto

Hoe doe je mee?

Meld je aan via het inschrijfformulier op de website.
Om je inschrijving voor te bereiden kun je alvast de volgende documenten in orde maken:

  • 1 aangezichtsschets op A3 formaat, schaal 1:50 of 1:20
  • 1 ontwerpschets op A3 formaat, schaal 1:50 of 1:20
  • een korte omschrijving van het idee achter de tuin op A4 formaat
  • een concreet werkplan op A4 formaat
  • een overzicht van de gebruikte materialen op A4 formaat

We informeren je binnen 2 weken of jouw ideeën gehonoreerd worden met het aanleggen van een echt tuintje waarna je verdere informatie ontvangt. Jouw bijdrage kan ook gelden als een stage in je opleiding.

fotocredit iStockphoto
fotocredit iStockphoto
Festival Vrijwilligers
Koop je Tickets
Gardenistakmtp
Gardenista2021
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2021 Gardenista, Alle rechten voorbehouden.
Ik geef toestemming voor het zoveel als nodig verwerken van mijn persoonsgegevens door het landelijke evenement GARDENISTA ten behoeve van de door hen ontplooide activiteiten, zie ook ons ​​privacy statement.
Adres
Gardenista
Louis Pasteurlaan 6
Zoetermeer, ZH 2719 EE
Nederland
Wijzig voorkeuren of  schrijf je uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gardenista · Louis Pasteurlaan 6 · Zoetermeer, ZH 2719 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp